Badminton Vereniging Almere

Succes(vol) BVA Pepernotentoernooi 2012 vereerd met hoog bezoek

Behalve met een record aantal deelnemers werd het traditionele Pepernotentoernooi dit jaar vereerd met de komst van Sinterklaas zelf. Samen met vijf Pieten en alle hulp zorgden zij er voor dat editie 2012 een daverend succes werd.

De teller qua inschrijvingen stokte uiteindelijk bij 99 BVA kids, die ook nog eens allemaal op waren komen dagen. Aangevuld met de nodige broertjes, zusjes en ouders betekende het dat de hal stampvol zat. De gebruikelijke gezamenlijke warming-up werd verzorgd door Emmy. Zelfs met een microfoon had ze moeite om boven het kabaal van 100 dansende en springende kinderen uit te komen. En toen het licht uitviel steeg het gegil naar ongekende hoogte.

Gelukkig sprong het snel weer aan op het moment dat de Zwarte Pieten de zaal in stormden. Sinterklaas volgde spoedig in een aanzienlijk bedaarder tempo. Na de warming-up enige tijd aangezien te hebben besloot Sint dat al dat gespring teveel van het goede was voor zo’n oude man.

Terwijl het toernooi op tien banen losbarstte, installeerde Sint zich op een rustig plekje in de kantine. Eerst moesten er een aantal kunstwerkjes en tekeningen beoordeeld worden, waarna al snel de eerste groep per baan op audiëntie mocht. Vergezeld door wat te drinken en de nodige Pepernoten werd van elke groep een kind even apart genomen door Sint en twee van zijn Pieten. En dat is toch altijd weer heel spannend, zelfs voor deze stoere badmintonners.

Gadegeslagen door de Zwarte Pieten werd er in de zaal op sportieve wijze voor elk punt gestreden. En na elke partij werd zorgvuldig gecontroleerd of de hulpouder bij elke baan de uitslag vooral toch goed had genoteerd. En ondertussen kon er nog geraden worden naar het aantal pepernoten wat er zoal in een shuttlekoker past. Voordat ze het wisten was het alweer zeven uur en daarmee tijd voor de prijsuitreiking. Zat de zaal al bijna aan zijn maximum qua capaciteit, voor de kantine gold dat zeker. Even leek het erop dat Sinterklaas er niet eens meer bij kon om de prijsuitreiking te verzorgen. Maar uiteindelijk paste het allemaal toch.

Begonnen werd er met de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd. De mooie prijzen waren verzorgd door BeeSport en gingen naar Anmol, Andrea, Marisa en Elviedo. Joeri had het aantal pepernoten op eentje na goed geraden en mocht met de uiteindelijke 192 pepernoten naar huis en een mooie sweater van BeeSport. Besloten werd met het uitreiken van de traditionele prijs aan alle 100 winaars. Een lekkere chocoladeletter. En net als dat sommigen meer winnaar zijn dan anderen zijn sommige chocoladeletters net iets groter dan andere letters. Naar huis met de grote letter en de hand van Sinterklaas gingen Fay, Zoë, Noa, Ronin, Marco, Joeri, Octa, Davey, Bas en Tessa.

Namens de organisatie wordt Sinterklaas en zijn gevolg van vijf Pieten enorm bedankt voor hun komst. Uiteraard geld dat ook voor alle (SL2) hulpen en ouders die op de baan en achter de bar hebben gezorgd voor een uitermate succesvolle aflevering van het Pepernotentoernooi. Alvast tot over een jaar!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Richard Blom op 03-12-2012 om 19:13 uur

    99 BVA kids en ze waren dit jaar allemaal braaf geweest zo te zien :D

Reageer op dit bericht (“Succes(vol) BVA Pepernotentoernooi 2012 vereerd met hoog bezoek ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)