Badminton Vereniging Almere

Team 17: nog steeds op koers

Het heeft even geduurd voordat ik wat tijd heb gevonden om het wedstrijd verslag van onze laatst gespeelde wedstrijd te schrijven. Kerstinkopen, voorbereiding van het Kerstklaverjassen en ook financiële eindejaarsdrukte op de zaak gaven mij geen tijd voor iets anders.

Dit alles is gedaan en ik vind wel dat we de traditie van wedstrijdverslagen moeten volhouden, dus bij deze.

Vorige week stond de wedstrijd Poona – Almere 17 op het programma. Ik hoor u zeggen: “wie?”. Nou dat was onze gedachte ook: “Poona, nooit van gehoord”

Poona blijkt een heel klein clubje in Medenblik te zijn, een handvol recreanten en twee seniorenteams is alles. Op een gegeven moment hadden ze wat jeugd, maar och, voor een paar kinderen een hele hal huren gaat te ver, dus hebben de kinderen een brief gekregen waarbij te kennen werd gegeven dat ze niet langer bij Poona konden spelen.

Opmerkelijk was dat de trainer van Poona een broer van onze recreantenleider Peter van Soest leek. Zelfde outfit, zelfde haar (kleur en model), en toen we hoorde dat hij als sporttas een AH tas had, konen we niet anders dan de conclusie trekken dat we hier met een Van Soest te maken hadden.

Zoals eerder gemeld komt Poona uit Medenblik. Ook in onze poule zit Sparta, uit het dorpje Winkel op een steenworp afstand van Medenblik. Er zijn daar meer boerderijen en weilanden dan bebouwing. We hadden het nooit (meer)verwacht, maar we hebben dus toch nog een keertje in een landelijke competitie gespeeld.

Dan de wedstrijd: zoals de kop vermeldt zijn we nog steeds op koers. Een aantal verslagen geleden heb ik uitgesproken dat team 17 bij de bovenste twee ging eindigen. Wel, voor de wedstrijd stonden we tweede met 5 punten voorsprong op nummer 3 (inderdaad Poona). We hebben met 5-3 verloren dus eigenlijk hebben we onze voorsprong keurig geconsolideerd, zeker gezien het feit dat wij nu nog alleen tegenstanders uit het linkerrijtje krijgen en de nummer 1 nog tegen 3 moet. Wij hebben er dus alle vertrouwen in.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. cock op 24-12-2012 om 14:07 uur

  Correctie: wij krijgen alleen nog maar teams uit het rechterrijtje, de zwakkere broeders dus

 2. Henk Mostert op 25-12-2012 om 00:00 uur

  Moet kunnen dus. Op naar de Eredivisie.

 3. Teus op 25-12-2012 om 10:38 uur

  Kat in het bakkie

 4. Henk Staats op 25-12-2012 om 10:56 uur

  Het zij je vergeven Cock. Het verschil tussen links en rechts in Nederland vervaagt immers steeds meer........

Reageer op dit bericht (“Team 17: nog steeds op koers ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)