Badminton Vereniging Almere

Jonge talenten geven vorm aan badmintonners

ALMERE/ABEL IWEMA - In de opmaat naar de play offs voor het nationale kampioenschap badminton voor clubteams heeft Dekker Almere zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op BV Slotermeer. Het werd in eigen sporthal 6-2. Voordat de tegenstander uit Amsterdam bij de les was stond Dekker al met 3-0 voor.

In beide dubbels werden eenvoudige overwinningen geboekt. Opnieuw viel op met welk gemak Dave Khodabux van partner in het dubbelspel wisselt. Ditmaal was hij met Stephan Branderhorst het duo Hans van Os en Dave Veerman de baas met 21-17 en 21-16. ,,Ik lijk inderdaad de stabiele factor dit seizoen”, vindt Khodabux. Al eerder dit seizoen vertelde hij belangrijk te willen zijn voor de ploeg. ,, Ik wil de jonge ploeggenoten graag mentaal weerbaar maken. We willen de positieve lijn van de laatste weken doorzetten. Gezichtsverlies lijden is er voor mij niet bij”, aldus de belangrijkste speler bij Almere.

Khodabux zag één van de Almeerse talenten ten onder gaan. Alex Vlaar kwam aardig mee in de strijd tegen Ralph Starren, maar moest in de beslissende fase van beide games prijs geven. ,,Helemaal niet erg voor Alex. Hij kan op dit niveau wennen”, meende Dave Khodabux. Ook in het gemengd dubbel moest Alex Vlaar samen met Yvonne Sie het wedstrijdpunt laten aan het Slotermeerse duo. ,,Alex kan ervaring opdoen. Dat is onze politiek. Ook Cheryl Seijnen en Manon Sibbald doen het als jongste teamleden uitstekend”, was coach Eric Staats tevreden over zijn talenten. Staats is volvertrouwen over de aanstaande play offs. ,,We tanken op dit moment veel zelfvertrouwen. Met nog één competitiewedstrijd te gaan, steken we al in op de strijd tegen DKC”, keek Staats alvast vooruit naar de eerste ronde van de play offs.

Reageer op dit bericht (“Jonge talenten geven vorm aan badmintonners ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)