Badminton Vereniging Almere

Nieuwjaarsreceptie Badminton Vereniging Almere

Na een heel drukke zaterdagavond met ruim 150 toeschouwers bij de wedstrijd Dekker Almere tegen Slotermeer, was het op zondagmiddag 6 januari 2013 tijdens de Nieuwjaarsreceptie opnieuw goed druk. En zo hoort het ook. Bovendien kon er gekeken worden naar de wedstrijd van Carlton Almere-3 tegen Elo United, een wedstrijd die door de koploper in de eerste divisie afdeling 2 met 8-0 werd gewonnen. Traditiegetrouw volgt hier de Nieuwjaarsspeech van de voorzitter.

Ook dit jaar is er geen ontkomen aan. Ik word geacht een Nieuwjaarsspeech te houden en dat doe ik dan bij deze.

Sportief gezien is 2012 een uiterst succesvol jaar geweest. Bijna niet te overtreffen. We haalden vorig jaar januari de play-offs in een sensationele wedstrijd uit tegen Barendrecht en dat zonder de toppers Dave en Saber. Er werd met 7-1 gewonnen. Ongelooflijk was dat. En team 2 werd ook kampioen en team 3 promoveerde naar de eerste divisie.

En opmerkelijk is dat we nu al in december 2012, ruim voor het einde van de reguliere competitie, wisten dat Dekker Almere voor de derde achtereenvolgende maal de play-offs heeft gehaald en op een gedeelde tweede plaats staat. Dit ondanks de blessures bij onze toppers Thamar Peters en Saber Afif. Carlton Almere-2 staat ook tweede in de eerste divisie afdeling 1 en Carlton Almere-3 kan de kampioensvlag eerdaags hijsen in de eerste divisie afdeling 2. Heel uitzonderlijk dat de eerste drie teams zo mee draaien in de top van het Nederlandse Badminton, maar ook de andere teams staan er goed voor.

En het eerste jeugdteam van onze vereniging werd opnieuw landskampioen van Nederland bij de regionale jeugdkampioenschappen die in juni in Zutphen werden gehouden.

Alleen hadden we in 2012 geen individuele Nederlandse Jeugdkampioenen, maar onze technische staf heeft mij verzekerd dat dit komt omdat onze jeugdtoppers allemaal eerstejaars zijn in hun leeftijdsgroepen. Alhoewel ik niet gelovig ben, ben ik bereid hen wel te geloven.

En hoe gaat het met onze ledenaantallen. We hebben beslist geen klagen over de jeugd. Dankzij de inspanningen van onze combinatiefunctionaris Emmy Vlaar hebben we 180 kinderen. Zij geeft een aantal malen per week badmintonclinics op de basisscholen en wordt terecht de badmintonjuf van Almere genoemd. Ik ken geen badmintonvereniging met 180 jeugdleden. Het aantal wedstrijdspelers schommelt ieder jaar zo rond de 125, en daar hebben we ook geen klagen over. Bij de recreanten lijkt er sprake van een heel voorzichtig herstel en dat is nodig ook, want anders geraken we onder de 100 recreantleden. En dat is bepaald niet de bedoeling.
Met het badmintonnen overdag gaat het goed. We tellen er ongeveer zo'n 35 iedere woensdagochtend en dat is een mooi aantal. Wellicht een gevolg van de media-acties die we op dit punt hebben gevoerd. En dat konden we ook, dankzij een subsidie die we hebben aangevraagd bij het Ministerie, onder de noemer Sportimpuls en toegekend hebben gekregen. Goed voor € 40.000,-- voor twee jaar. Het vergroten van de sportparticipatie van de 45-plussers hebben we het genoemd.

Financieel kwamen we uit in de min. Met name het teruglopen van het aantal recreantleden was hier debet aan, de gemeentelijk subsidies waarop wordt gekort en minder sponsoropbrengsten. Op dit punt moet er echt iets gebeuren en nogmaals doe ik een beroep op alle leden om de sponsorpet op te zetten en heel bewust mee te helpen om sponsors te zoeken.

Vorig jaar had ik ongelooflijk de schurft in dat we als organisatie er niet in slaagden een stukje op de site te zetten over een geweldige prestatie in Hoensbroek door één van onze jeugdspelers.
Dit jaar is dat beter geregeld. Maar liefst twee stukjes op de site over de prima prestaties van onze jeugd op dit internationale toernooi in Hoensbroek. Eerste en tweede plaatsen voor Cheryl Seinen, Manon Sibbald, Alex Vlaar, Ruben Wijnands, Thomas Sibbald en Amy Tan!

Deze mooie resultaten zijn ongetwijfeld een gevolg van het feit dat onze getalenteerde jeugdleden extra kunnen trainen bij de TopJunior, De Badminton School Almere en de Badminton Academie Flevoland. Maar het is een zware opgave voor het bestuur om deze jeugdopleiding in de lucht te kunnen houden.

En u wilt ook wel graag weten dat aan ons komende Junior Mastertoernooi niet alleen de beste Nederlandse talenten meedoen, maar dat er ook een grote afvaardiging komt uit onze partnerstad Aalborg, minimaal 30 kinderen, en ook nu weer zal een 20-tal Vlamingen meedoen aan dit prestigieuze jeugdtoernooi. Mooie actie van de toernooicommissie en in het bijzonder van de voorzitter der STC Stephan Melein.
Leest u trouwens wel eens de stukjes van Stephan op badmintonline? Meer dan de moeite waard.

Meer goed nieuws. Jazeker. Dit jaar slaagden Bas van Os, Suzanne Mulkens en Erik Staats voor hun diploma SL-4 en dat is een felicitatie waard. En namens het bestuur wil ik ze gaarne een flesje wijn overhandigen en dat gaat gepaard met een applaus van u.

Nu vormen Bas, Suus en Erik een kernteam topsport, en ook Emmy Vlaar maakt daar deel van uit. En ook Emmy Vlaar beschikt al een aantal jaren over het SL-4 diploma en welke badmintonvereniging in Nederland kan zeggen dat ze over vijf SL-4 trainers beschikken, want ook Chris Vlaar heeft dit diploma in bezit.

Nu is Almere altijd actief geweest met het in huis aanbieden van trainingscursussen. Dat doen we al zo´n 15 jaar. In dat kader wil ik nog even de aandacht vestigen op het feit dat de volgende, vaak nog bijna jeugdleden, de SL-2 cursus volgen:

En aan de SL-3 cursus nemen deel

Een applausje waard zou ik zeggen voor de organisatie van de cursussen en voor de cursisten!

Ook Henk van Groenigen verdient een ferm applaus, want hij organiseert in 2013 opnieuw een reanimatiecursus. Een dag is er al volgeboekt met onder meer ouders van onze jeugdleden. Voor dag twee is er nog plaats, dus ik zou zeggen meldt u zich aan voor deze niet onbelangrijke cursus!

En dan het nieuws dat we het zonder onze mister driesetter Krijn Hoetmer moeten doen. Krijn gaat het eens in Engeland proberen, samen met zijn vriendin. Dat wordt voor Krijn een hele zoektocht om in het Engelse een vereniging te vinden zoals de onze. Dat wordt een tour de force. Vanuit Engeland blijft hij weliswaar gewoon de site doen, dus dat is heel mooi. Krijn is wel een echte verenigingsman, actief met zijn bedrijf Qontent als sponsor, jarenlang in de wedstrijdcommissie gezeten, bardiensten gedraaid, kortom zo iemand gaan we heel erg missen. Voor Krijn een daverend applaus en een flesje geestverrijkend vocht, want dat heeft hij wel verdiend. Krijn blijft geassocieerd lid van onze vereniging!

Vorig jaar zei ik u dat we nieuw elan zochten binnen onze vereniging. En nogmaals doe ik een beroep op u allen om zich aan te melden voor vrijwilligerswerk voor onze vereniging. We hebben al veel vrijwilligers, maar nu zijn er twee jongere ouderen, die dichter bij de 70 zijn dan bij de 60, die heel veel werk verzetten voor de vereniging en 25 uur per persoon per week is bepaald geen uitzondering. Als vereniging moeten we dat eigenlijk niet willen, ook al zijn die twee oudjes nog zo jong van geest. Denk daar over na!

En voor ik het vergeet. We bestaan op 13 juni 2013 precies 25 jaar. Cock van Puffelen en Ronald Blok, geassisteerd door hun secondanten, gaan voor een daverend feest zorgen. Wat het gaat worden weet ik ook niet, maar dat hoeven we als bestuur ook niet te weten. Voor ons net zo'n verrassing als voor u!
En als we het dan over Cock en Ronald hebben dan verdienen ze weer een pluim voor de organisatie van het Sinterklaasspel, klaverjasavonden, de sportquiz, de oliebollenactie en deze Nieuwjaarsreceptie, maar het organiseren van al deze activiteiten dient een hoger doel. De Badminton Vereniging Almere dient een echte vereniging te zijn, van, voor en door de leden. Een tweede sociaal circuit voor onze leden in deze drukke tijden!

En voor we een toost uitbrengen op onze vereniging die er in is geslaagd om binnen 25 jaar tot de Nederlandse badmintontop te behoren en die al 19 jaar de beschikking heeft over een eigen sportcomplex, nog even het volgende.

Gisteravond zei een verslaggever van Omroep Flevoland dat wij de enige Flevolandse sportvereniging zijn, die op topniveau meedraaien in hun tak van sport.

Een mooi compliment en dat moeten we de eerstkomende 25 jaar maar zo houden. Proost!

Reageer op dit bericht (“Nieuwjaarsreceptie Badminton Vereniging Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)