Badminton Vereniging Almere

Verslag 1e dag Polish Junior

In een winderige hal hadden de BVA spelers van de Nederlandse delegatie een goede 1e dag. Er zijn in alle onderdelen kwartfinales gehaald, welke vanaf morgen worden gespeeld.

In de grote (speciaal voor handbal gemaakte sporthal) staat veel wind. Er staat zoveel wind dat als je aan de ene kant absoluut niet omhoog kan spelen omdat de wind de shuttle meeneemt over de achterlijn. Vanaf de andere kant kan je voluit beuken omdat de shuttle toch niet uit gaat. Prima dat de kids leren omgaan met ‘aziatische ‘ omstandigheden, alleen is er de ene keer veel wind en dan weer niet. Dat maakt de wedstrijd af en toe een tombola.
Het is een kwestie van goed opletten en je spel aanpassen aan de kant waar je speelt.

DE BV Almere spelers, Manon Sibbald, Cheryl Seinen en Alex Vlaar hebben zich goed geweerd op dit sterke junioren toernooi.

Kwartfinales voor Manon Sibbald (damesdubbel met Myke Halkema), Cheryl Seinen (gemend dubbel met Ruben Jille) en Alex Vlaar (herendubbel met Ruben Jille)

Herensingle

Alex Vlaar speelde een goed toernooi. Met goede overwinningen tegen een Pool en een Slovaak was de 3e ronde tegen de ¾ geplaatste Tsjech Jaromir Janacek. Alex speelde 3 games en verloor in de 3e met 18. Helaas net wat ongelukkig aan het eind van de 3e game.

Dames single

Manon Sibbald is helaas uitgeschakeld. In een vooral spannende 2e game kwam Manon in de single net te kort tegen de ¾ geplaatste Oekrainse Darya Samarchants.

Cheryl Seinen vocht heroïsche gevechten uit tegen een Tsjechische en een Francaise. In de 3e ronde tegen de 5/8 geplaatste Oekrainse Anastasia Dmytryshyn werd een titanen strijd waarin Cheryl pas in de 3e game met 17 werd gestuit.

Mannendubbel

Alex Vlaar en Ruben Jille staan zaterdag in de kwartfinale. Zij hadden daarvoor in de 3e ronde nog een spannende 3-setter nodig tegen de plaatselijke Poolse favorieten die hartstochtelijk werden aangemoedigd. De Poolse hard hitters werden door slim gevarieerd spel verslagen.
De jonkies morgen in de kwartfinale en morgen tegen de ¾ geplaatste Tsjechen.

Damesdubbel

Myke Halkema en Manon Sibbald, als ook Cheryl Seinen met Dorien Lups kunnen ook morgen hun opwachting maken in de kwartfinale. Respectievelijk Francaisen en tegen 2e geplaatste Francaisen.

Gemengddubbel

Cheryl Seinen en Ruben Jille hebben ook een kwart finale in de wacht gesleept, maar hadden daar wel een zeer spannende 3-setter nodig tegen de 5/8 geplaatste Fransen. Morgen tegen de locale hero’s uit Polen.

Manon Sibbald en Alex Vlaar moesten in de 3e ronde tegen de 2e geplaatste Poolse combinatie. Zij sleepten er ook een 3e set uit, maar moesten uiteindelijk in de 3e game hun meerdere erkennen.

Reageer op dit bericht (“Verslag 1e dag Polish Junior ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)