Badminton Vereniging Almere

HBV Junior Master 2013

Van onze grote razende reporter ter plaatse ontvingen we het volgende verslag. Afgelopen weekend vond voor het 5e achtereenvolgende jaar in Hoorn de HBV Junior Master plaats, een toernooi dat onderdeel is van het Badminton Business Netwerk Junior Master Circuit.

Dit toernooi was dit seizoen één van de verplichte toernooien voor de spelers van de Badminton School Almere. En hoewel het dit weekend in onze regio ook de start was van de voorjaarsvakantie waarin velen het badmintonracket verruilen voor de lange latten, en er de afgelopen weken een milde griepepidemie door Nederland waarde, gaven vanuit Almere Chloë, Natasja, Tessa, Ruben, Dina, Lily, Diede, Joost, Shannen, Pjotr, Roel, Liviëna, Daisy, Dylan, Daphne, Timo, Amy, Davey, en de beide Robin’s akte de présence. Een mooie verdeling derhalve over de leeftijdscategorieën U11, U13, U15 en U17.

En hoewel het goed georganiseerde toernooi knus in de Hoornse hal verspeeld werd op slechts zeven banen is het ondoenlijk om als razende reporter verslag te doen van alle badmintongebeurtenissen waar deze Almeerse deelnemers betrokken bij waren. Wat ons o.a. opviel en bezighield was het volgende.

In de U11 was het aantal inschrijvingen beperkt. Een indeling in twee poules van drie gevolgd door een finale betekende helaas voor o.a. Diede dat een afzegging van één andere deelneemster haar aantal te spelen partijen reduceerde met 40%.

Nog meer pech had Natasja die in de U15 in een poule van vier was ingedeeld, maar twee walk-overs had.

Een David en Goliath wedstrijdje tussen Badminton School Almere en Badminton Academy Flevoland bracht wat extra spanning en sensatie met zich mee.

Tessa had een meer dan verdienstelijk debuut in een Junior Master toernooi. Ze had zelfs naar verluidt voor het eerst in jaren spierpijn.

Timo kon een puik toernooi helaas net niet bekronen met een prijs. Vooral de eerste set die hij van Mahendra Suartana afsnoepte was een teken dat hij goed bezig is.

Waar andere verenigingen in andere leeftijdscategorieën heersten deden wij het relatief goed in de U11. De finale GD-U11 was zelfs een driekwart Almeers onderonsje.

Voor de 4e achtereenvolgende keer was de wisselbeker voor de best presterende club voor Van Zijderveld. We zijn benieuwd of hier volgend seizoen verandering in komt?

Tenslotte, de prijzen die wel naar Almere gingen:
Robin Mesman won de tweede prijs in de ME-U11;
Diede Odijk won de tweede prijs in de GD-U11;
Robin Mesman en Amy Tan wonnen de eerste prijs in de GD-U11.

Van onze kleine razende reporter ter plaatse ontvingen we het volgende verslag.

Op 16 en 17 februari begon het junior master toernooi HBV. De zaal was propvol met deelnemers, ouders, coaches, organisatoren noem maar op. De meeste deelnemers moesten dan ook ver rijden naar de hal van HBV. En dat betekent één ding: vroeg opstaan! De badminton school moest dan ook vroeg uit de veren, want voor hun was dit toernooi verplicht. Veel kinderen van de badminton school deden dan ook mee. De kinderen van de badminton school hadden veel plezier.

Diede moest alleen maar één enkel spelen omdat een van de meisjes in haar poule ziek was. Dat was vette pech. Diede had nog één enkel over. En dat was tegen Sophie. Het werd een drie setter. Helaas had Diede verloren. Nog meer pech had Natasja, die had twee walk-overs. Maar gelukkig had ze nog een wedstrijd over die ze wel kon spelen. Jammer genoeg had ze verloren.

Robin kwam in alle drie de finales. Zijn eerste finale was de mannen enkel tegen Ivory. Het werd een spannende wedstrijd. Helaas had Robin verloren. Kort daarna moest hij meteen de mannen dubbel spelen. Hij speelde met Xavi tegen Ivory en David. Maar helaas verloor hij ook jammer genoeg de mannen dubbel. Hij had nog een kans om hem terug te pakken met de mix. Het was Amy en Robin tegen Diede en Ivory. Amy en Robin hadden gewonnen. Hij had Ivory toch nog verslagen!

Dylan en Daphne moesten mixen tegen Joost en Shannen. Het was klein tegen groot. Het werd in drie sets gespeeld. De eerste set was het spannendst. Het werd 22-20 voor Dylan en Daphne.

Bij de prijsuitreiking was de beker voor de mix onder elf voor de tweede plaats kwijt.

Reageer op dit bericht (“HBV Junior Master 2013 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)