Badminton Vereniging Almere

J7 en J10 regiokampioen Noord Holland

Afgelopen weekeinde werden in Sportcomplex Carl Dekker de Regiokampioenschappen voor teams gehouden. Nadat zaterdag de senioren al hadden gespeeld was het zondag de beurt aan onze jeugdkampioenen teams, de J1, J7, J10 en J11. Uiteindelijk wisten na een aantal bijzonder spannende wedstrijden en soms onmogelijke comebacks van grote achterstanden de J7 en de J10 het kampioenschap binnen te slepen.

Al om tien uur bonden de J10 en de J1 de onderlinge strijd aan om het kampioenschap in de U13 nylon klasse. In de heren en dame single bleken Robin en Amy veel en veel te sterk voor Fabian en Dina, ondanks verwoede tegenstand. De drie dubbels daarentegen gingen veel meer gelijk op, maar eindigden ook in winst voor de J10. De J11 mocht direct daarop weer aantreden voor de strijd tegen de J3 van Swish. Ook weer veel gelijkopgaande wedstrijden, waarbij de comeback van Lisanna van een 20-12 achterstand naar 26-24 winst het vermelden waard is. Uiteindelijk resteerde een 3-2 nederlaag van de J11 die desondanks kunnen terugkijken op een heel sterk seizoen.

In de laatste wedstrijd bleek de J10 ook een maatje te groot voor de J3 uit Krommenie. Na een 4-0 voorsprong moest Amy helaas de damesdubbel halverwege laten schieten, maar toen was de buit al lang en breed binnengehaald. Amy, Diede, Robin en Davy kunnen zich daarmee gaan opmaken voor het Nederlands kampioenschap voor teams eind juni. Maar eerst maar genieten van deze ereprijs!

De J7 mocht om 14:00 aantreden voor meteen hun finale wedstrijd tegen de J1 van alweer Swish. Beide teams zijn de kampioenen van hun klasse U15 veren en bleken in deze wedstrijd aan elkaar gewaagd. De enkel partijen werden onderling verdeeld. Edith moest er bijzonder hard voor werken, maar met 2 keer 22-20 haalde zij mentaal sterk het eerste punt voor de J7 binnen. Milan moest helaas in twee sets de eer aan zijn tegenstander laten. De gemengd dubbel van Bas en Lily werd vervolgens sterk in 2 sets gewonnen, waarna de dubbels de beslissing moesten brengen.

Tegelijkertijd begonnen wisten zowel Liviena en Lily als Bas en Davy de eerste set te winnen. De dames moest er wel eerst een 20-12 achterstand voor goedmaken! En ook in de 2e set werd door de meiden een achterstand ongedaan gemaakt, waarop het kampioenschap binnen was. En net als de spelers was de trouwe aanhang van dit team in goede doen. Het winnende punt werd dan ook oorverdovend begroet. Dat de jongens vervolgens de concentratie kwijt waren en de dubbel daardoor verloren kon de pret niet drukken. Net als vorig jaar kan dit team en aanhang zich gaan voorbereiden op de strijd om het NK teams in Zutphen.

De J1 moest de strijd om het kampioenschap in de klasse U19 veren aanbinden met de J1 van Duinwijck. Een wedstrijd waarvan op voorhand al de inschatting was dat het wel eens heel spannend kon gaan worden. Die spanning was ook voel- en zichtbaar bij de spelers. Ook hier was de stand na de singles in evenwicht. Rowan speelde misschien wel zijn beste single van het seizoen, maar had een heel sterke Haarlemse tegenstander tegenover zich en verloor nipt in twee sets. Ondertussen had Ailien gedecideerd haar wedstrijd naar zich toe getrokken met sterk spel en benenwerk.

De mixed bleek uiteindelijk de partij waarin de spanning en het beeld van de wedstrijd het best tot uiting kwam. De eerste twee sets gingen gelijk op, waarbij Duinwijck de eerste set net aan won en Anouk en Jasper de tweede set op het eind beslisten. De derde set verliep uiterst wisselvallig en bij een 20-9 achterstand gaf niemand meer een cent voor de BVA kansen. Alsof op dat moment de spanning van ze af viel begonnen Jasper en Anouk aan een onmogelijke inhaalrace, die pas bij 20-19 stopte door een shuttle die via het blad van de Haarlemse dame nog net op de lijn viel.

Met twee dubbels te gaan was alles nog mogelijk, maar ondanks een gelijk opgaande tweede set waren de Haarlemse heren toch net even te sterk. Dat de dames gelijktijdig lieten zien dat ze toch duidelijk sterker waren, was slechts een schrale troost. De spelers van de J1 kunnen desondanks met opgeheven hoofd afscheid nemen van hun jaren als jeugdspeler!

Reageer op dit bericht (“J7 en J10 regiokampioen Noord Holland ↑”)