Badminton Vereniging Almere

Trofea Junior Master Almere 2013; internationaler en groter dan ooit!

In het weekend van 23 en 24 maart 2013 organiseert BV Almere wederom de Trofea Junior Master. Met niet minder dan 300 deelnemers uit vijf landen mag het toernooi zich tot de sterkste junior master toernooi rekenen.

Met deelnemers uit België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland en Nederland is er een zeer internationale bezetting. BV Almere is bijzonder verheugd dat de partnerstad van Almere, Aalborg uit Denemarken, met een kleine 20 deelnemers aanwezig is. De komst van Aalborg is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Partnersteden Almere. Onze trouwe zuiderburen, de Vlaamse Badminton Liga, heeft zich wederom met een zeer sterke delegatie ingeschreven en dat aangevuld met een ijzersterke Bulgaar maakt dat sterkste Nederlandse jeugd op zware tegenstand kan rekenen.

Door het grote aantal deelnemers was de toernooiorganisatie genoodzaakt een derde (kleine) sportzaal (Sportzaal Noorderplassen) te huren. De toernooiorganisatie erkent dat de sportzaal beperkt is, echter het alternatief was nog veel slechter (namelijk het schrappen van de <11). Op zaterdag zal er derhalve in de volgende sporthallen worden gespeeld:

Sportcomplex Carl Dekker (11 banen)

Bongerdstraat 6
1326 AB Almere-Stad
In deze sporthal speelt zaterdag de <13 en <15

Sporthal Fanny Blankers Koen (9 banen)

Marathonlaan 12
1318 EE Almere Stad
In deze sporthal speelt zaterdag de <15+ en <17

Sportzaal Noorderplassen (3 banen)

Kraaiennest 6
1319 DA Almere Stad
In deze sportzaal speelt zaterdag de <11
Let op; de ruimte in deze sportzaal is beperkt. Er is geen kantine. Op loopafstand van de sportzaal is er een supermarkt en cafetaria

Op zondag zijn alle wedstrijden in Sportcomplex Carl Dekker.

Voorbeschouwing

Bij de <11 zijn bij de jongens Ivory Johan en David Sugiharto en bij de meisjes Aparna Shulze en Amy Tan het hoogste geplaatst. Voor alle onderdelen verwachten we een Nederlandse winnaar.

De populariteit vanuit het toernooi is vooral goed zichtbaar bij de ME <13; hier zijn niet minder dan 58 deelnemers uit vier landen. In alle onderdelen is de verwachting dat de Belgen er samen met de Nederlanders om de winst gaan strijden.

In de <15 zijn het vooral de Nederlanders en de Denen waar veel van verwacht wordt. Echte topfavorieten voor alle drie de onderdelen zijn er niet en het lijkt dan ook een open strijd te worden.

De sterkte van de internationale bezetting is vooral zichtbaar bij de ME <15+; hier zijn Elias Bracke uit België en Dimitri Yanakiev uit Bulgarije de topfavorieten. De Nederlandse selecties zullen van goede huizen moeten komen om deze twee toppers te verslaan. In de overige onderdelen zal het vooral een Nederland – België worden.

In de oudste leeftijdsgroep wordt er veel verwacht van de thuisspelende Almeerder Alex Vlaar. Als eerste geplaatst in de ME en MD ligt de lat voor hem hoog. Makkelijk zal het zeker niet worden met de concurrentie van de andere nationale selectiespelers!

De speelschema’s en tijden worden woensdag 20 maart 2013 gepubliceerd op badmintonnederland.toernooi.nl

Het Trofea Junior Master Almere 2013 is onderdeel van het Badminton Business Netwerk Junior Master Circuit.

Reageer op dit bericht (“Trofea Junior Master Almere 2013; internationaler en groter dan ooit! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)