Badminton Vereniging Almere

Update situatie Ricardo Boldewijn

Sinds het ongeluk begin Januari is de situatie iets stabieler geworden. De getransplanteerde donorhuid begint aan te slaan maar het risico op infekties blijft hoog.

Af en toe wordt Ricardo even van de nierdialyse afgehaald om zijn nieren de gelegenheid te geven om hun werk te kunnen doen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer en daar is eigenlijk geen peil op te trekken.

Er zijn nog wel wat complicaties bij gekomen en dat is de aantasting van het hoornvlies van de ogen door uitdroging en aantasting van infecties en de vele operaties.
De oogartsen komen dagelijks kijken of de situatie veranderd maar het is wel zo dat het rechteroog er slecht aan toe is en dat er op termijn een hoorntransplantatie nodig zal zijn om er voor te zorgen dat Ricardo nog wat kan zien. Het linkeroog is er wat beter aan toe maar het is te vroeg om te zeggen hoe dat in de toekomst uit zal pakken.

Ricardo is net geopereerd aan zijn linkerhand en daar is wat eigen huid op getransplanteerd.
Wel is zo dat de vingerkootjes erg zijn aangetast en gevreesd moet worden dat de functie van de hand ernstig beperkt zal zijn en mogelijk zal er bij een aantal vingers de vingerkootjes niet meer te redden zijn.

Het blijft dus allemaal afwachten hoe het zich allemaal ontwikkeld maar de situatie is wel wat meer stabiel op dit moment.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cindy op 28-03-2013 om 22:56 uur

  Peter, dank je wel voor deze update.
  Wat een ellende allemaal... Afschuwelijk.
  Nogmaals heel, heel, heel veel sterkte gewenst voor Ricardo en zijn familie.
  Cindy.

 2. Vinay op 29-03-2013 om 15:20 uur

  Hoi Ricardo,

  Beterschap.

  Vinay

 3. Dirk op 10-06-2013 om 11:49 uur

  Toestand Ricardo Boldewijn kritiek Vrijdag 7-6-2013 11:21 |


  De situatie van Ricardo Boldewijn, die sinds 4 januari van dit jaar in het brandwondencentrum in Beverwijk ligt, is verslechterd. Ricardo liep ernstige brandwonden op door een kortsluiting met steekvlam in een 50kV-verdeelstation in Amsterdam.

  Door een inwendige bloeding is zijn toestand kritiek. De bloeding is inmiddels gestopt en zijn bloeddruk lijkt onder controle. Ricardo wordt weer in slaap gehouden om mogelijk herstel te bevorderen. Alle complicaties hebben z’n weerslag op het lichaam van Ricardo en hij strijdt nog steeds om te overleven.

Reageer op dit bericht (“Update situatie Ricardo Boldewijn ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)