Badminton Vereniging Almere

Alex Vlaar wint brons bij 6-Nations

Afgelopen week werd op papendal te Arnhem de 6-nations gespeeld. Dit is een toernooi tussen de 6 sterkste Europese Badmintonlanden, Denemarken, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Nederland. Voor dit toernooi waren BV Almeerders Alex Vlaar en Ruben Wijnands geselecteerd.

Het teamtoernooi liep uit op een teleurstelling en Nederland eindigde op de laatste plaats. Er werden individueel goede overwinningen geboekt maar in breedte was Nederland niet sterk genoeg. Een geflatteerde uitslag tegen Duitsland (2-7) had ook 5-4 kunnen zijn. Tegen Zweden en Engeland werd met 4-5 verloren. Er waren in beide landenwedstrijden enkele partijen die pas in verlenging (ondanks matchpoints) werden verloren. Eerlijkheid gebied te vermelden dat ondanks een 6e plaats een 4e plaats het hoogst haalbare was. Denemarken was sterk overheersend en won de landentoernooi.

Het individuele toernooi was aansluitend aan het teamtoernooi. Ruben Wijnands verloor met partner Renske Kwakkenbos in het gemengddubbel in de 1e ronde van de Zweden To en Sjoo. In de herendubbel werd ook in de 1e ronde verloren van de Fransen Medina en Nguyen. In de single wist Ruben 1 ronde verder te komen door te winnen van de Fransman Vallez, maar moest in de 2e ronde zijn meerdere erkennen tegen de 1e geplaatste en latere winnaar, de Deense kampioen Gemke.

Alex Vlaar had een ongelukkige single tegen de Fransman Popov, maar had zijn pijlen gezet op de dubbel met Ruben Jille. Na opgave van de Duitsers Peng en Wang wisten zij in de kwartfinale te winnen van de Engelse kampioenen Sendy en Lane. Van dit koppel werd in de landenwedstrijd verloren, maar de revanche in het individuele toernooi was daar. Resultaat een halve finale. Tegen de 1e geplaatste Denen werd een close wedstrijd gespeeld. Ruben Jille werd het hele toernooi al gehinderd door een licht buikspier probleem wat hem hinderde om volle smashes te spelen. In 2 spannende games werd verloren. Resultaat was wel een bronzen medaille. Voor Ruben zijn 2e bronzen medaille na te hebben verloren in de halve finale tegen de latere winnaars de Duitsers Weisskirchen en Janssens.

Vermelding waardig is de bronzen medaille voor Imke van der Aar en Tamara van der Hoeven in de damesdubbel. Na winst tegen de Engelsen en de geplaatste Zweden werd in de halve finale eervol verloren van de 1e geplaatste en latere winnaressen uit Denemarken Blichfeldt en Holmboe Dahl

Ondanks een matig eindresultaat in de landenwedstrijden, met zeker goede individuele partijen werd door Nederland toch nog 3 bronzen medailles gewonnen in de herendubbel, damesdubbel en het gemengddubbel.

Reageer op dit bericht (“Alex Vlaar wint brons bij 6-Nations ↑”)