Badminton Vereniging Almere

Toppers van de toekomst

Het Olympisch Netwerk Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers van de toekomst voor in een interview. Deze maand: Ruben Wijnands. Talent én trainer bij Badminton Vereniging Almere

De Almeerse badmintonner Ruben Wijnands is bijna dagelijks te vinden in sportcomplex Carl Dekker. Ruben traint nu voor het internationale juniorentoernooi, de 6-Nations, dat eind april plaatsvindt in Almere. Ruben is de enige sportieveling in de familie. “Mijn opa vindt het te gek en bekijkt veel wedstrijden. Hij is mijn mascotte.”

Op zevenjarige leeftijd gaat Ruben met zijn buurman mee naar de Badminton Vereniging Almere (BVA). “Na twee uur gespeeld te hebben, was ik verkocht.” vertelt Ruben enthousiast. Zijn trainer merkte op dat de kleine speler talent heeft en motiveert Ruben om vaker te trainen.

Na twee jaar intensief trainen, wordt het resultaat zichtbaar. Al op negenjarige leeftijd wordt Ruben regiokampioen. Op zijn twaalfde staat hij in de finale van de Nederlandse jeugdkampioenschappen. Inmiddels is hij al vier keer tweede van Nederland geworden, maar helaas nog geen Nederlands Kampioen. “Hier ben ik hard voor aan het trainen.” De Almeerder traint bij de Badminton Academie Flevoland.

Ruben assisteert bij de jeugdtraining, variërend van vier tot dertien jaar. “Bij sommige spelers zie je het talent al vroeg: hoe ze bijvoorbeeld de shuttle opslaan.” De Almeerder traint óók bij de Nationale Selectie onder de zeventien en presteert goed op meerdere disciplines - single, dubbel, gemixt -. Hij is daardoor breed inzetbaar voor de Nationale Selectie.
Ruben zit in het examenjaar bij topsportvriendelijke school Helen Parkhurst. Het drukke schema voor school en sport vraagt om een goede planning.

Ondanks dat Ruben weinig tijd heeft voor vrienden, motiveren zij hem enorm. “Ze willen mij zien spelen op televisie bij de Olympische Spelen,” vertelt Ruben lachend. “Een mooi doel hoor, maar nog erg ver weg.” Met zijn diploma op zak wil Ruben de opleiding Sport en Bewegen volgen bij het ROC in Almere. “Ik wil fysiotherapeut worden en hoop dat het goed te combineren blijft met topsport!”

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 10-04-2013 om 15:39 uur

    Niet alleen een talentvolle speler, maar ik hoor van velen ook een talentvolle trainer!

Reageer op dit bericht (“Toppers van de toekomst ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)