Badminton Vereniging Almere

Tylstrup spelers krijgen stevige weerstand in Almere

Bij de Trofea Junior Masters Almere 2013 deden een grote groep Denen mee van de partnerstad Aalborg. Van hun bezoek aan Almere heeft Jonna Balle-Petersen een verslag geschreven. Met google translate is dit verslag vertaald naar het Nederlands (en daarna iets leesbaarder gemaakt). Het verslag is hier in het Deens te lezen.

Tylstrup Badminton Club reisden in maart naar de partnerstad van Aalborg; Almere, Nederland om deel te nemen aan een internationaal badminton toernooi.

Bij de Youth Games in Rendsburg 2012 heeft Tylstrup Badminton Club goede contacten opgebouwd met veel van zustersteden, en hun badminton verenigingen, van Aalborg. Hier waren ook de contacten ontstaan met BV Almere uit Nederland.

In het najaar van 2012, ontvingen we een uitnodiging van BV Almere om deel te nemen aan een groot internationaal jeugdtoernooi. Om de reis mogelijk te maken was Tylstrup Badminton Club sterk afhankelijk van een bijdrage welke door Aalborg en SIFA werden gegeven.

Op vrijdag 22 maart vertrokken de 27 blij en opgewonden deelnemers van de Tylstrup Badminton Club naar Almere. De bus van AAB Nettbuss bracht ons veilig door Denemarken en bij de eerste stop in Duitsland werd de nodige voorraad snoep ingeslagen voor de verdere reis.

Om ongeveer 17.00 uur kwamen we veilig aan in Almere waar we werden verwelkomt door onze gastheren. Hieronder was ook onze contactpersoon van de Youth Games, Stephan Melein, welke we tijdens Aalborg 2011 en Rensburg 2012 hebben ontmoet. We kregen een heerlijke Indonesisch buffert aangeboden welke, na de lange busreis, erg lekker smaakte. BV Almere had samen met de Stichting Partnersteden Almere geregeld dat we konden overnachten in een gebouw van scouting Zeewolde. Na het eten gingen we hier naar toe en verdeelden we ons over twee lokalen. Er was ruimte genoeg en nadat alles was uitgepakt maakte we ons op voor de nacht.

Zaterdag werden we met de bus opgehaald en gereden naar de badmintonhal van BV Almere. Nadat we ontbijt hadden gekregen werden we verdeeld over twee sporthallen. Het toernooi bleek erg sterk en het waren dan ook zeer moeilijke wedstrijden. We hebben de sterkte van het toernooi toch wel onderschat.

De spelers hebben de moeilijke wedstrijden met opgeheven hoofd gespeeld en vonden het fantastisch een dergelijke reis mee te maken. Het heeft de kameraadschap tussen de spelers alleen maar versterkt. Iedereen beseft ook dat we nog veel getraind moet worden om beter te worden. Hopelijk krijgen we in de toekomst weer de mogelijkheid om aan een dergelijk toernooi in het buitenland deel te nemen.

Wij van Tylstrup Badminton Club zijn verheugd dat we onze jonge spelers deze ervaring hebben kunnen bieden. Nogmaals veel dank aan de gemeente Aalborg voor de ondersteuning, zonder deze ondersteuning zou het nooit mogelijk zijn geweest.

Veel groeten
Tylstrup Badminton Club / Jonna Balle-Petersen

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Dakdekker Almere op 24-04-2013 om 18:07 uur

    leuk verslag hoor, en ook echt goed vertaald.

Reageer op dit bericht (“Tylstrup spelers krijgen stevige weerstand in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)