Badminton Vereniging Almere

Van Daalen de Jel en Stapusaityte winnaars Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2013

In het weekend van 6 en 7 april 2013 vond wederom het Cartlon GT1 Master 4 6 toernooi Almere plaats. Met in totaal een kleine 200 deelnemers was er in elke categorie een uitdagend spelersveld. Het Cartlon GT1 Master was het tweede toernooi van het Carlton Master Circuit 2013 welk in totaal bestaat uit zes toernooien. Het categorie 4 & 6 toernooi maakt onderdeel uit van het RTC circuit.

In het mannenenkel ging de winst naar de als vierde geplaatste Dennis van Daalen de Jel (DKC). In de finale trof Dennis van Daalen de Jel de uitstekend op dreef zijnde Hans van Os (BV Slotermeer). Het werd een echte werkfinale waarbij Hans Van Os brutaal de eerste game pakte. De tweede game ging gelijk op en een verrassing leek aanstaande. Op het juiste moment herpakte Dennis van Daalen de Jel zich en sleepte er een derde game uit. In de derde game was het de constantere Dennis van Daalen de Jel die de winst en daarmee de master titel pakte.

Bij de vrouwen won Akvile Stapusaityte (Duinwijck) haar tweede master titel. Na de winst bij het Cartlon GT1 AA Drink Amersfoort was Akvile Stapusaityte ook in Almere de sterkste. De als derde geplaatste Wendy Hoeve(Roosterse BC) kende een uitstekend toernooi. Na haar sterke optreden in de halve finale tegen Lisa Malaihollo (Van Zundert Velo) pakte ze ook in de finale met goed spel in de verlenging de eerste game; 24-22. Dit was voor Akvile Stapusaityte de reden om er nog een tandje bij te zetten. Met sneller en scherper spel trok ze met duidelijke cijfers de winst in de tweede game naar zich toe, 21-5. Ook in de derde game had Wendy Hoeve geen antwoord op het goede spel van Akvile Stapusaityte en daarmee pakte Akvile Stapusaityte de winst.

Dit bestand bestaat niet

In het mannen dubbel wonnen de ongeplaatste Dennis van Daalen de Jel (DKC) / Rikkert Suijkerland (Van Zundert Velo) in de halve finale van de als eerste geplaatste Almeerders Saber Afif en Dave Khodabux. In de finale troffen ze Jim Middelburg (Van Zundert Velo) en Vincent de Vries (BC Amersfoort). Met goed spel en zonder echt in de problemen te komen wonnen de twee talenten van het geroutineerde koppel.

In het vrouwen dubbel maakte het ijzersterke koppel Akvile Stapusaityte (Duinwijck) en Maartje Verheul (BC Amersfoort) hun status als eerste geplaatst waar. In de finale kwamen ze het als tweede geplaatste koppel Lisa Malaihollo (Van Zundert Velo) en Yvonne Sie (BV Almere) tegen. Het werd een partij met mooie en lange rally’s. Toch was de eerste game duidelijk voor Akvile en Maartje. In de tweede game herpakte Yvonne en Lisa zich en wonnen met overtuiging de tweede game. In de derde game ging het tempo weer omhoog en daarmee dwongen Akvile / Maartje de fouten af. Een mooie partij welke door Akvile / Maartje werd bekroond met de titel.

In het gemengd dubbel wonnen de winnaars van Amersfoort Michiel Kruijt / Daisy Bommeleyn (The Flying Shuttle Barendrecht) hun tweede titel. In de halve finale hadden ze in een spannende wedstrijd afgerekend met de zilveren EJK winnaars Robin Tabeling (BC Amersfoort) en Myke Halkema (Van Zundert Velo). In de finale werd er gewonnen van het verrassende koppel Dave Khodabux (BV Almere) en Josephine Wentholt (Duinwijck). In de eerste game kwamen Michiel / Daisy niet in de problemen en ook de tweede game leken ze naar zich toe te trekken. Op matchpoint serveerde Daisy in het net en met een uiterste krachtsinspanning sleepten Dave / Josephine er een derde game uit. In de derde game hadden Michiel / Daisy wederom de overhand en nu sleepten ze de winst wel binnen.

Het Master Circuit 2013 bestaat uit de volgende zes toernooien:

Organiserende Vereniging Plaats Datum Informatie
BC Amersfoort Amersfoort Gespeeld Winnaars
BV Almere Almere Gespeeld Winnaars
Conquesto Zoetermeer 27-28 apr Toernooi-info
SV Meteoor Veendam 11-12 mei Toernooi-info
BC Victoria Hoensbroek 8-9 juni Toernooi-info volgt
BC Drachten Gorredijk 24-25 aug Toernooi-info

Gelijktijdig met het Master toernooi werd er ook in de categorie 4 & 6 gespeeld.

Categorie 4

In alle finales van categorie 4 troffen we spelers aan van BV Almere. In het mannen enkel speelde Mark Verschoor een uitstekend toernooi. Met onder andere overwinningen op Joost Berkelmans (BV Almere, 6de geplaatst) en Menno de Vor(Hoornse BV, 4de geplaatst) versloeg hij in de finale met overtuiging Dennis Verkerk (BV Slotermeer, 2de geplaatst) .

Bij de vrouwen redde Stephanie Pietersz (BV Almere) het in de finale niet tegen Deborah Jille (BC Amersfoort). De halve finale tegen Feng Groothuijse (BV Almere) had haar tol geëist.

In het mannendubbel wonnen Nick Eijssens / Dennis Verkerk (BV Slotermeer) in de finale van het koppel Mike Proost (Duinwijck) / Thomas Sibbald. In een spannende drie gamer trokken de als eerste geplaatste Nick en Dennis aan het langste eind.

Het als eerste geplaatste koppel Melissa Hondeman (BV Almere) / Sandra van Rooijen (BV Gaasperdam) won overtuigend het toernooi bij de vrouwendubbel. Zonder een game te verliezen bereikten beide dames de finale tegen Marleen Kuipers / Els Romen (Van Zundert Velo) . Het lukte de dames van Van Zundert Velo niet om een game te winnen. De duidelijke en terechte winnaars zijn derhalve Melissa en Sandra.

In de finale van het gemengd dubbel troffen we een drietal spelers van Almere. Good old Erik Staats speelde met Suzanne Mulkens tegen Danny Borocz en oud Almeerder Beryl Hetharia (BV Almagest). Danny had zijn halve finale in het mannen enkel spel nog moeten opgeven vanwege een blessure. Het weerhield hem er niet van om voluit te gaan in de finale van het gemengd dubbel. Het werd een spannende partij welke uiteindelijk in drie games werd beslist door Erik en Suzanne.

Categorie 6

In het mannen enkel won Brandon Wassink (Duinwijck) van Martijn Jonk (Van Zijderveld). In twee games was de winst met duidelijke cijfers voor Brandon.

In het vrouwen enkel was Almeerder Sharon Brouwer te sterk voor Kerstin Reeuwijk (BVO). In de halve finale had Kerstin in een lange en spannende drie gamer gewonnen van Shannen Sowikromo (BV Almere). In de finale nam Sharon voor Shannen revanche door in twee games te winnen. De eerste game was duidelijk voor Sharon, in de tweede game sleepte ze de winst binnen in de verlenging met 23-21.

De ongeplaatste Almeerders Rick Blok / Tim Groen wonnen in de finale van de als eerste geplaatste Jonathan Velder (Van Zijderveld) / Brandon Wassink (Duinwijck). De wedstrijd kende een soortgelijk verloop als het vrouwen enkel. De eerste game ging overtuigend naar Tim / Rick en de tweede game ging ook in de verlenging met 23-21 naar de Almeerders.

Het vrouwen dubbel werd eveneens een Almeerse overwinning. In de finale stonden de als eerste geplaatste Emma Stornebrink (Martinus) / Asmara de Vries (Van Zijderveld) tegenover de als tweede geplaatste Nienke Berkelmans / Sharon Brouwer. In een spannende wedstrijd was de winst in drieën voor de Almeerders. Sharon haalde daarmee haar tweede titel van het toernooi binnen.

De finale van het gemengd dubbel was een Van Zijderveld onderonsje. Martijn Jonk / Asmara de Vries hadden in de halve finale na een fraaie strijd gewonnen van het als eerste geplaatste koppel Nils van Hoegee / Tjeska Kohlbrugge (Hoornse BV). In de finale was het als tweede geplaatste koppel Jonathan Velder / Fabienne van Affelen van Saemsfoort in drie games te sterk.

Het toernooi is uitstekend verlopen en dank gaat er vanuit BV Almere uit naar allen die aan het toernooi hebben deelgenomen en/of geholpen. Helaas kende het toernooi twee spelers die zwaar geblesseerd raakten. Vanaf deze plek wensen wij hun een spoedig herstel toe.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-04-2013 om 09:40 uur

    Mijn complimenten voor een ieder die betrokken was bij dit toernooi. Het liep gesmeerd en er viel te genieten van prachtige partijen.

Reageer op dit bericht (“Van Daalen de Jel en Stapusaityte winnaars Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2013 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)