Badminton Vereniging Almere

Junior Master Beca

Op 4 en 5 mei 2013 was voor mij de laatste Junior Master van het seizoen. Een mooie overwinning voor mij in de single en een goeie voorbereiding voor de Slovenia International dat wordt gehouden van 9 tot en met 12 mei 2013.

Beca

Ik nam alleen deel aan het enkelspel. Ik mocht op zaterdag rond 14:00 beginnen met de eerste poule wedstrijd, na heerlijk uitgeslapen te hebben, gegeten en mijn tas te hebben gepakt ben ik naar de hal toe gefietst. Eenmaal in de hal aangekomen ging ik mij voorbereiden op mijn eerste wedstrijd. Ik was eerste geplaatst in de single dus ik moest voor mijn gevoel wel iets waarmaken.
De eerste wedstrijd ging vrij gemakkelijk en won ik met 21-3/21-9. De tweede poule wedstrijd ging ook gemakkelijk en won ik met 21-8/21-11. Na deze gewonnen wedstrijden stond ik in de kwart finale.

Na een uurtje werd bekend dat ik het in de kwartfinale mocht opnemen tegen Koen Baan. Ik ken deze speler niet zo goed en dus moest ik voor mij gevoel even aan de bak. Zelf kwam ik niet lekker in mijn spel en maakte hier en daar onnodige fouten, gelukkig maakte Koen deze fouten ook. De wedstrijd door mij gewonnen met 21-13/21-16.

Nu mocht ik de volgende dag terug komen voor de halve finale tegen Lennart Breeschoten en wie weet later op de dag voor de finale. Na een goede nachtrust werd ik opgehaald door mijn moeder (Emmy) die mij naar de hal bracht en wou kijken naar mijn wedstrijden. Hetzelfde als zaterdag begon ik aan mijn eigen voorbereiding, zowel mentaal als lichamelijk. Ik ken Lennart goed en weet dus precies hoe ik tegen hem moet spelen. Ik begon goed met een voorsprong van 11-5, deze voorsprong heb ik de hele game niet uit handen gegeven en won de eerste game met 21-10. De 2e game begon ik wat langzamer en stuitte op een kleine achterstand van 4 punten, dit maakte ik weer snel goed door Lennart veel onder druk te zetten. Hier kon Lennart niet goed tegen en begon veel fouten te maken, ik won deze game met 21-12.

Later op de dag mocht ik dus de finale spelen tegen Teun Yntema of Nico Hermans, deze twee speelde een lange driesetter en ik had dus genoeg tijd om deze wedstrijd te analyseren. Uiteindelijk won Teun na een goeie wedstrijd van beide.

Helaas had ik in halve finale een spiertje verrekt in me nek, ik liet even losmaken, een tapetje erop en ik was klaar om de finale rond 14:00 te spelen. Ik had mijn moeder gevraagd om te coachen omdat ik dat toch wel fijn vind.

Ik begon sterk want ik wou deze wedstrijd graag winnen en ik had me optimaal voorbereid. Na een goede 1e game met een winst van 21-12 begon ik weer iets zwakker aan de 2e game. Maar ik had nog steeds alles onder controle en met een kleine voorsprong van 11-9 had ik even rust en tijd om naar mijn coach te luisteren voor eventuele aanwijzingen. Er werd mij verteld dat ik meer druk moest zetten naar het achterveld en dat ik hoger op het net moest zitten. Zo gezegd zo gedaan. De aanwijzingen pakte goed uit en ik ging naar een grotere voorsprong van 18-12, op dit punt ging ik iets verzwakken waardoor mijn tegenstander kon scoren op mijn fouten en kwam terug tot 18-17, hier herpakte ik me en kon er een winst uitslepen met 21-18.

Over het algemeen een goede wedstrijd gespeeld en ik ben zeer tevreden over dit resultaat. Ik had ook even goed nagedacht en dit is de eerste keer dat ik de single won op dit toernooi, toch wel een mooie afsluiting om mijn laatste Junior Master voor de eerste keer te winnen.

Het was mijn allerlaatste Junior Master en ik weet nog goed toen ik begon met badmintonnen, was toen 1e jaars U13, en elke poule werd uitgeschakeld door sterkere spelers. Pas als 2e jaars U13 begon ik enkele finales te halen en zelfs een keer te winnen. Ik heb best ook veel geleerd in de onderlinge strijd met veel goede spelers. Nu later als 2e jaars U17 kijk ik zeker terug op een leuke tijd. Oke, ik speel al veel internationale toernooien en ben al in veel Europese landen geweest. Heb al veel gezien en meegemaakt maar vind dat ik ook mijn gezicht moet laten zien in Nederland. Vandaar toch ook meegedaan aan BECA.

Vanaf nu ga ik mij komend seizoen richten op het kwalificeren voor de Youth Olympic Games, volgend jaar zomer (2014) in Nanjing, China. Er wordt alleen gespeeld in het enkelspel en middels resultaten in zowel junior- als senior Europese toernooien zijn er kansen op kwalificeren. Het is een officieel en serieus toernooi met volledig toernooi ondersteuning van noc-nsf. Zie ook website http://www.nanjing2014.org/en/

Slovenia International (senioren)

Aankomende paar dagen aan de bak ter voorbereiding op de Slovenia International dat wordt gehouden in Medvode te Slovenië.

We gaan met een busje, dit wordt geregeld door Badminton Performance. De spelers die ook mee gaan zijn Soraya de Visch Eibergen, Alida Chen, Vincent de Vries en Ruben Jille en natuurlijk ook mijzelf. We vertrekken op woensdag 8 mei vroeg vanaf Papendal naar Slovenië. Onderweg wordt nog wel een paar keer een plaspauze gehouden en ook om wat te eten want dat moet natuurlijk ook gebeuren.

Ik moet spelen in de kwalificatie omdat ik geen hoge world ranking heb, en mag het opnemen tegen Zan Laznik, ook een jeugd speler die ik ken want ik heb al een keer eerder tegen hem gespeeld. Dit was toeneen winst voor mij en ik wil dit graag nog een keer doen. In de dubbel samen met Ruben Jille staan we al in het hoofdtoernooi omdat er niet zo veel dubbelkoppels aanwezig zijn maar wel de sub-top van Europa. Wij nemen het op tegen Adam Mendrek en Jakub Bitman, ik weet niet hoe zij spelen maar we gaan er vol voor en hopen er een winst partij uit te slepen.

Ik heb heel veel zin in dit toernooi en ik hoop mijn beste spel te kunnen laten zien en misschien ook nog een paar wedstrijden te winnen.

Zie websiteh <ttp://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=77849681-A66A-473D-B598-EA514C303B89>

Reageer op dit bericht (“Junior Master Beca ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)