Badminton Vereniging Almere

Scorebordsysteem van Wisis maakt badminton leuker en professioneler

Badminton Vereniging Almere is als eerste sportvereniging gebruik gaan maken van het scorebordsysteem van Wisis. We begonnen er mee in september 2012 tijdens een wedstrijd tegen TFS Barendrecht. Het scorebordsysteem zat toen nog in de conceptfase en moest op een paar kleine puntjes nog worden aangepast. Dat is gebeurd en het resultaat is een scoresysteem waar de badmintonvereniging bijzonder goed mee voor de dag komt.

Dit bestand bestaat niet

Er is nu al enige tijd ervaring opgedaan met het scorebordsysteem. Het heeft onze eerste indruk bevestigd. Het is eenvoudig te bedienen en is heel duidelijk leesbaar. Het geeft daardoor een professionele uitstraling dat zijn weerslag natuurlijk ook weer heeft op BV Almere. Het bevreemdt ons dan ook niet dat andere sporten het scorebordsysteem van Wisis ook hebben ontdekt. Zo heeft Wisis al systemen geleverd voor darts, tennis en biljart. Ook is er vanuit het buitenland al belangstelling getoond. Dat is natuurlijk een leuke ontwikkeling waarbij onze badmintonvereniging toch ook een beetje aan de wieg heeft gestaan. Uiteindelijk waren wij de eerste gebruikers.

Eenvoudig

Het Wisis-scorebordsysteem voor badminton werkt heel eenvoudig. Voordat een wedstrijd begint kunnen we via een draadloos toetsenbord de namen van de spelers invoeren. Die worden dan heel duidelijk zichtbaar op een scherm. Tijdens de wedstrijd geven we via een afstandsbediening de gemaakte punten door. Deze draadloze afstandsbediening beschikt over grote, duidelijke knoppen en kan zowel door de lijnrechter als door de scheidsrechter bediend worden. Het scherm is mede door de prettige lay out heel goed leesbaar voor zowel de spelers als het publiek.

Uitstraling

Als we een vergelijking maken met andere scorebordsystemen, dan is het Wisis-systeem een enorme stap voorwaarts. Het draagt er ook aan bij dat BV Almere zich op een positieve manier onderscheidt. Hopelijk stappen andere verenigingen ook op dit systeem over. Iedere ontwikkeling die de mooie badmintonsport een betere uitstraling geeft, juichen wij immers toe.

Reageer op dit bericht (“Scorebordsysteem van Wisis maakt badminton leuker en professioneler ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)