Badminton Vereniging Almere

Nederlandse jeugdkampioenen zijn Dennis Koppen, Tamara van der Hoeven , Thomas Sibbald, Alex Vlaar, en Manon Sibbald

Vandaag, 2 juni 2013 waren in Tilburg de halve finales en finales van de Carlton Nederlandse Jeugdkampioenschappen en daar hebben de BVA-spelers van zich doen spreken! De prestaties van Tamara van der Hoeven waren onvoorstelbaar groot met drie eerste plaatsen!

BVA-Prijswinnaars Carlton Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2013

In de categorie U13 werd Dennis Koppen Nederlands kampioen in het jongensenkelspel. Tegen Ties van der Lecq is normaal een close wedstrijd, maar Dennis verkeerde in goede vorm en gaf Ties geen kans. Zowaar een mooie Nederlandse titel voor Dennis.

In de U15 waren meerdere finales. Grote winnares werd Tamara van der Hoeven met drie titels en dus drievoudig Nederlands kampioene! In het meisjesenkelspel won ze knap van Imke van der Aar en samen met Imke won Tamara van der Hoeven de meisjesdubbel. Daarna in het gemengddubbel met Joran Kweekel won Tamara van Imke van der Aar met Thomas Sibbald.

Thomas Sibbald haalde ook heel knap drie finales, maar moest in de jongensenkel zijn meerdere erkennen in Joran Kweekel. Het waren welliswaar twee close games maar net niet genoeg voor de titel. Wel was er voor Thomas een Nederlandse titel in de jongensdubbel met Joran Kweekel. Het gemengddubbel leverde ook een tweede plaats op voor Thomas. Drie finales, één titel en tweemaal vice-kampioen voor Thomas.

In de U17 waren ook meerdere finales voor BVA-spelers.
Alleen Alex Vlaar haalde een Nederlandse titel binnen voor BVA door winst in de jongensdubbel met Ruben Jille. In de jongensenkel werd Alex tweede achter Ruben Jille. Helaas aan het eind van de tweede game, na verlies in de eerste game verzwikte Alex zijn enkel. Na het nog even geprobeerd te hebben was de angst op erger (afscheuren o..id.) groter en gaf hij op. Het probleem gebeurde net voor 20-17 voor Alex. Jammer geen derde game, maar mogelijk is erger voorkomen.
Ruben Wijnands haalde twee finales, maar verloor eervol de jongensdubbel met Nico Hermans van Alex Vlaar en Ruben Jille. In het gemengddubbel had Ruben samen met Renske Kwakkenbos een heroïsch gevecht, maar helaas was het net niet genoeg voor een Nederlandse titel. Ruben dus toch heel netjes tweemaal vice-kampioen.
Judith van Cruchten steeg boven zichzelf uit en wist met gelegenheidspartner Dian Bos de finale te halen. Na in de voorrondes al het tweede geplaatste koppel te verslaan, waren in de finale de als eerste geplaatste Renske Kwakkenbos en Anne Vievermans net iets te sterk. Zowaar een hele goede prestatie van Judith.

Ook in de U19 was BVA vertegenwoordigd in de finales.
Manon Sibbald werd Nederlands kampioen in het meisjesdubbel samen met Myke Halkema.
Cheryl Seinen werd in dezelfde meisjesdubbel tweede met Alida Chen. Cheryl werd in het gemengddubbel met Russel Muns ook tweede. Vooral die laatste finale was zeer spannend tot en met 19-19 in de derde game. Uiteindelijk wonnen Robin Tabeling en Myke Halkema , zij waren aan het eind net de gelukkigste. Cheryl dus wel tweemaal vice-kampioen.
Justin Teeuwen, als nieuwbakken speler van Dekker Almere is in de jongensdubbel tweede geworden met Vincent de Vries.

Het toernooi onder leiding van Ger Tabeling was goed georganiseerd. Jammer dat Ger een forse uitglijder maakte tijdens de prijsuitreiking.

Het afgelopen half jaar is namelijk een aantal spelers van Van Zijderveld overgestapt naar Almere. Kan gebeuren. Tijdens de prijsuitreiking wist ceremoniemeester Ger Tabeling in negatieve zin de aandacht op zich te vestigen door via de microfoon openlijk deze overgestapte BVA-spelers af te vallen.

Zo werd onder meer Dennis Koppen naar voren geroepen voor zijn eerste plaats in de single onder 13 jaar als BV Almere, maar direct corrigeerde Ger dit door te zeggen, dat moet natuurlijk Van Zijderveld zijn. Dat deed hij uiteindelijk met alle 'nieuwe' BVA-spelers die het podium als prijswinnaars betraden.
In ieder geval één ouder heeft na afloop van de prijsuitreiking verhaal gehaald bij Ger. Ger vertelde deze ouder dat hij vond dat deze spelers hun prestaties te danken hebben aan Van Zijderveld. Punt uit.

Nu weten we dat Ger veel bepaalt bij BNL, maar zijn persoonlijke mening doet er hier niet toe en hij kan dit in alle redelijkheid niet maken. Een minpunt voor Ger. Als een politicus een dergelijke uitglijder maakt, dan worden er vragen over gesteld in de Tweede Kamer.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Stephan op 02-06-2013 om 20:46 uur

  De actie van Ger Tabeling is bondsbestuurder ONWAARDIG! Hij was daar namens BNL. Hij heeft toch al te veel petten op binnen badminton Nederland (bondsbestuurder, manager en ouder).

 2. Henk Staats op 02-06-2013 om 20:50 uur

  Stephan ik ben het met je eens. Dit kan echt niet. Ik was zelf niet bij de prijsuitreiking en dat is maar goed ook, want ik zou Tabeling voor schut hebben gezet en niet zo'n klein beetje ook.

 3. Stephan op 02-06-2013 om 20:53 uur

  Het feit dat Tabeling blijkbaar verschillende rollen niet kan scheiden maakt hem onbekwaam als bondsbestuurder en manager. Immers als bondsbestuurder en manager moet hij ook beslissingen nemen die hem als ouder raken.

 4. Jeanet op 03-06-2013 om 09:22 uur

  Wat Ger gedaan heeft is niet netjes, maar laten we niet vergeten om alle prijswinnaars te feliciteren, dat hebben ze zelf gedaan. Het zijn allemaal toppers en ze verdienen het. GEFELICITEERD ALLEMAAL.

 5. Amy op 03-06-2013 om 11:06 uur

  Van harte gefeliciteerd met alle prijzen!

 6. Lida Staats op 03-06-2013 om 19:20 uur

  Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd. Jullie hebben een fantastische prestatie geleverd. Op het erepodium staan bij een Nederlands Kampioenschap doe je niet zomaar!

Reageer op dit bericht (“Nederlandse jeugdkampioenen zijn Dennis Koppen, Tamara van der Hoeven , Thomas Sibbald, Alex Vlaar, en Manon Sibbald ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)