Badminton Vereniging Almere

Fontaine Chapman speelster van Dekker Almere

Tijdens het persmoment werd tot veler verrassing door de technische staf de Engelse topspeelster Fontaine Chapman gepresenteerd als nieuwe speelster van Dekker Almere, het eerste team van de Badminton Vereniging Almere. Ook voor de spelers en speelsters van Dekker Almere was het een verrassing dat in het komend seizoen Fontaine Chapman beschikbaar is voor het vlaggenschip van de vereniging.

Carlton

Trainer-coach Erik Staats kan putten uit de volgende spelers en speelster voor Dekker Almere.

Fontaine Chapman

Fontaine is 23 jaar en speelt vanaf haar negende jaar. Het badmintonnen heeft zij geleerd van haar grootvader, bij wie ze iedere dag trainde. Ze studeert journalistiek en is momenteel in de ranking de eerste dame in Engeland.

Cheryl Seinen

Een 18-jarig talent dat in het vorig seizoen is aangetrokken door Almere en zich nu al min of meer verzekerd heeft van een vaste plek in het eerste team. Zij is lid van de Nationale jeugdselectie van Badminton Nederland.

Manon Sibbald

De 19-jarige Flevolandse Manon (Zeewolde) speelt al enige jaren bij Almere en was tot voor kort lid van de Nationale selectie. Het vermelden waard is dat haar vader Max Sibbald ook ooit deel uitmaakte van de hoofdmacht van Almere.

Yvonne Sie

De 25-jarige Yvonne Sie speelt al vanaf haar prilste jeugd bij Almere, heeft gegrossierd in nationale jeugdtitels en is al jaren een vaste waarde in Dekker Almere.

Saber Afif

De 26-jarige Saber Afif komt al jaren uit voor Almere, maar was hoogst ongelukkig geblesseerd het afgelopen seizoen. Het blessureleed is achter de rug en de verwachting is dat Saber weer snel zijn oude niveau zal halen.

Stephan Branderhorst

Deze 23-jarig student is op en top Almeerder en was zelf ooit Europees jeugdkampioen. Een technicus pur sang, die het afgelopen seizoen mede als gevolg van zijn universitaire studie niet altijd zijn niveau haalde.

Dave Khodabux

Dave, 27 jaar, komt al een aantal seizoenen uit voor Almere en is een zeer spectaculaire dubbelspeler waarvoor de toeschouwers naar het stadion komen. Het is altijd genieten geblazen van de badmintonkunsten van deze Nederlandse topper.

Justin Teeuwen

Nog maar 17 jaar is Justin, maar nu is al duidelijk dat hij een zeer grote speler kan worden. Geroemd in de Deense pers om zijn talent en Almere was er dan ook als de kippen bij om dit talent vast te leggen.

Alex Vlaar

Almeerder Alex Vlaar, 17 jaar, zal dit seizoen veel buitenlandse toernooien bezoeken en zal daarom niet iedere wedstrijd kunnen uitkomen voor Dekker Almere.

Tamara van der Hoeven

Almere heeft voor het komend seizoen ook Tamara van der Hoeven gecontracteerd, een jeugdtalent dat het afgelopen seizoen jeugdkampioen werd onder de 15 jaar in de damessingle, damesdubbel en het gemengd dubbel. Volgens trainer-coach Staats gaat Almere daar nog veel plezier aan beleven.

Dit bestand bestaat niet

De concurrentie is groot binnen de topsportselectie van Almere, want het tweede en derde team van Almere speelt slecht één divisie lager dan de eredivisie, namelijk in de eerste divisie. En onder de spelers van team 2 en 3 vinden we nog een puur Almeers talent zoals Ruben Wijnands en die heeft bewezen zijn mannetje te staan.

En mocht de nood aan de man komen dan kan trainer-coach Erik Staats ook altijd een beroep doen op de Engelse Rachel Howard en het echtpaar Joris en Georgy van Soerland. Deze toppers, op hun hoogtepunt meervoudig en veelvuldig Nederlands seniorenkampioen, zijn overgekomen van Van Zijderveld en kunnen nog altijd meekomen op eredivisieniveau.

Zonder al te ijdel te zijn, kan gesteld worden, dat Dekker Almere de afgelopen seizoenen deel uitmaakt van de topploegen in de Carlton Eredivisie. De doelstelling voor het komend seizoen is dan ook om als het even kan de finale van de play-offs te halen. Dat zal bepaald niet meevallen, want de strijd in de eredivisie om de vier felbegeerde play-offplekken is pittig. Clubs als BC Amersfoort, de huidige landskampioen, Van Zundert Velo uit Wateringen, DKC uit Den Haag en het Haarlemse Duinwijck vechten elkaar de tent uit, want deze clubs zijn alle vijf in staat om een play-offplek te veroveren.

Het vermelden waard is voorts het feit dat Carl Dekker als privépersoon optreedt als sponsor van het eerste team. Het team ligt hem na aan het hart en Carl Dekker zal trachten weer alle thuiswedstrijden aanwezig te zijn.

Dekker Almere speelt zijn eerste thuiswedstrijd op zaterdag 7 september 2013 om 19.00 uur in het eigen Sportcomplex Carl Dekker in de Almeerse Parkwijk. De toegang is gratis.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Fontaine Chapman speelster van Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)