Badminton Vereniging Almere

Badmintonners gelijk tegen Duijnwijck

ALMERE/ABEL IWEMA - Op de weg naar het kampioenschap in de eredivisie hebben de badmintonners van Dekker Almere afgelopen zaterdagavond een stap op de plaats moeten maken. Tegen Duijnwijck werd het 4-4. Amersfoort kwam daardoor in de stand langszij en staat nu gedeeld eerste met de Almeerders.

Sleutelfiguur zaterdagavond was Saber Afif. Door afwezigheid van Justin Teeuwen was Afif weer nummer één bij de heren. Die status kon hij niet waarmaken. Tegen de Finse speler Ikka Heino leek hij de wedstrijd over de streep te trekken maar na 24-22, 12-21 en 20-22 trok hij toch aan het kortste eind.

Ook in het gemengd dubbel was Afif niet gelukkig. Daar waar Almere na een 1-3 achterstand de partij in winst kon omzetten, bleef Afif in het gemengd dubbel met Yvonne Sie ook de onderliggende partij. ,,Het is niet altijd honderd procent concentratie bij Saber maar hij had dit keer ook wat pech”, vond coach Erik Staats. ,,Bij Saber lijkt het af en toe wat aan zelfvertrouwen te ontbreken, maar hij komt toch terug in beide wedstrijden”, nam Staats zijn speler in bescherming.

Bij het falen van Afif steekt het zelfvertrouwen van Stephan Branderhorst scherp af. De Almeerder is nog ongeslagen en deed zaterdagavond opnieuw van zich spreken. Tegen de altijd lastig te bespelen Jerry Natenstedt won Branderhorst met 21-17, 9-21 en 21-17. ,, Hij is de man in vorm. Geweldig wat hij laat zien in deze competitie”, was Staats lovend over zijn tweede man.

,,Ik heb een dubbel gevoel over deze wedstrijd. We hadden met 6-2 kunnen verliezen en winnen. Dus uiteindelijk ben ik tevreden met deze 4-4”, was coach Erik Staats eigenlijk toch tevreden.

Reageer op dit bericht (“Badmintonners gelijk tegen Duijnwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)