Badminton Vereniging Almere

BV Almere haalt dame voor titelstrijd

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT, 31 augustus 2013. De badmintonners van BV Almere willen dit jaar kampioen in de eredivisie worden. Dat heeft coach Erik Staats gisteren gezegd na de teampresentatie voor het nieuwe seizoen.

Om die harde doelstelling te bereiken heeft de badmintonclub een dame van buitenaf vastgelegd, want aan een goede dame die genoeg punten haalt om voor de titel te gaan ontbrak het de afgelopen jaren.

Fontaine Chapman uit Engeland (ze is daar momenteel de hoogst genoteerde dame op de nationale ranglijst, red.) moet de nodige punten voor de titel gaan binnenhalen. ,,Bij de heren zat en zit het wel goed. We hebben Chapman voor minimaal vijf wedstrijden vastgelegd, maar de verwachting is dat ze meer gaat spelen. Ik vind dat we daarmee en het feit dat we als vereniging toe zijn aan een volgende stap, voor het kampioenschap moeten gaan. De afgelopen jaren gingen we voor een plek in de play offs of de finale. Ik vind dat we die nu moeten winnen", aldus Staats.

De coach geeft daarmee duidelijk aan dat hij barst van de ambitie en dat hij het idee dat het alleen met spelers uit Almere moet kunnen, laat hij daarmee los. ,,Toch is nog altijd vijftig procent van de spelers afkomstig uit de eigen jeugd. Daarbij speelt Dave Khodabux inmiddels vijf jaar voor ons dus die tel ik eigenlijk ook mee."

Als concurrenten voor de titel ziet Staats Amersfoort en DKC uit Den Haag. ,,Afgelopen jaar hadden we veel pech met blessures. Ik denk echter dat we er in de breedte ook vooruit op zijn gegaan. Dat brengt inderdaad een bepaalde druk met zich mee. Het is afwachten hoe we daar mee om zullen gaan, maar nogmaals ik denk dat we daar als vereniging aan toe zijn."

Volgende week zaterdag begint voor Staats en Badminton Vereniging Almere de competitie in de Carltoneredivisie, het hoogste niveau van Nederland. Tegenstander is dan Barendrecht.

Reageer op dit bericht (“BV Almere haalt dame voor titelstrijd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)