Badminton Vereniging Almere

Bloed, zweet en tranen, Dekker Almere wint uit van Amersfoort

Een ieder die zaterdagavond 5 oktober 2013 naar de Juliana van Stolberghal in Amersfoort is gekomen voor de Carlton Eredivisiewedstrijd BC Amersfoort tegen Dekker Almere, heeft kunnen genieten van een paar schitterend spannende badmintonpartijen. Het was een bloed, zweet en tranenwedstrijd, want in een aantal partijen deden de spelers niets of nauwelijks voor elkaar onder. Heerlijk voor de neutrale toeschouwer, billen knijpen voor de supporters beider partijen.

Het was pas de tweede wedstrijd dat trainer-coach Erik Staats kon beschikken over de coming man in het Nederlandse badminton, Justin Teeuwen. Teeuwen liet ook onmiddellijk zien wat hij waard was, want aan de zijde van de ervaren Dave Khodabux werd er een spetterend mannendubbel neergezet tegen Ruben Jille en Vincent de Vries. De eerste game was voor Amersfoort met 21-14, de tweede met dezelfde cijfers voor Dekker Almere. En dan de derde game, met onnavolgbare spectaculaire rallies die uiteindelijk met 19-21 werd gewonnen door Dekker Almere.

Dit bestand bestaat niet

Het vrouwendubbel was zo mogelijk nog spannender. De afwezigheid van de vaste waarde bij Dekker Almere, Yvonne Sie, noopten de coaches van Almere om te kiezen voor de Engelse Fontaine Chapman en Cheryl Seinen en dat pakte, naar later bleek, goed uit.
In de eerste game stonden de Almeerders aanvankelijk ruim voor, maar Amersfoort met Kirsten van der Valk en Maartje Verheul kwamen langszij en wonnen toch ietwat verrassend met 21-16. In de tweede game gebeurde precies hetzelfde, alleen won Dekker Almere deze game. De derde game was een merkwaardige. Amersfoort kwam met 9-1 voor te staan, pauzeerde met een 11-4 voorsprong, maar toen begon Dekker Almere aan een inhaalrace die met name op het conto van Seinen kan worden geschreven. Seinen geeft niet op en zij trok Chapman mee en zo werd er na een 20-18 achterstand alsnog een verlening afgedwongen die de moegestreden Amersfoortdames niet overleefden. Stand 20-22 voor Dekker Almere.

Edwin Ekiring en Justin Teeuwen maakten er ook een wervelende show van. Ekiring won de eerste game met 21-19 van Teeuwen, maar Teeuwen kwam terug in de tweede game en won met 16-21. In de derde game liet Teeuwen zien uit het juiste badmintonhout te zijn gesneden. Met onvoorspelbare slagen putte hij Ekiring uit en die capituleerde uiteindelijk met de cijfers 15-21 in het voordeel van Teeuwen, die zijn Europese uitverkiezing nog maar eens onderstreepte!

Fontaine Chapman hoefde haar trainingsjack niet uit te doen tegen de nog immer geblesseerde Gayle Mahulette. Het werd een opgave voor Mahulette met de cijfers 0-21 en 0-21 op het wedstrijdformulier.

De mannensingle van Vincent de Vries aan Amersfoortzijde en Stephan Branderhorst voor Dekker Almere, was eveneens van hoogstaand niveau. In de eerste game kon Branderhorst zijn voorsprong van 15-17 niet in winst omzetten en ook in de tweede game gaf hij een 19-20 voorsprong uit handen en won De Vries met 25-23. De Vries was er meer dan blij mee, want hij liep op zijn tandvlees. Branderhorst verloor weliswaar, maar speelde een puike partij.

In de vrouwensingle bleek dat Kirsten van der Valk doodeenvoudig nog een maatje te groot is voor Manon Sibbald. Van der Valk won met 21-8 en 21-13 en dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 2-4 in het voordeel van Dekker Almere.

In de eerste mix waren Demi Lensselink en Michael Fowke geen partij voor Georgy van Soerland en Saber Afif. Het is al eerder gezegd, maar Van Soerland is aan haar tweede badmintonjeugd bezig en samen met Afif werd het tweemaal 10-21 voor Dekker Almere.

Het management van Amersfoort maakte zich zorgen dat de wedstrijd op een 6-2 nederlaag zou uitdraaien voor Amersfoort. Dat bleek niet het geval, want in de mix van Ruben Jille met Maarje Verheul tegen Cheryl Seinen met Dave Khodabux, verzuimden de Almeerders om dit te realiseren. De Amersfoortspeler Ruben Jille verdient een compliment. Deze youngster speelde onbevangen tegen de grote Khodabux en dat resulteerde in een tweemaal 21-15 winst voor Amersfoort.

Eindstand van deze heerlijke wedstrijd 3-5 voor Dekker Almere en daarmede behoudt Dekker Almere de koppositie in de Carlton Eredivisie, wat de uitslag van de vandaag te spelen wedstrijd DKC tegen Slotermeer ook moge zijn.

De Telegraaf badmintoncorrespondent Ted van der Meer was aanwezig bij deze heerlijke wedstrijd, dus we kijken belangstellend uit naar de kopij in De Telegraaf :)

De scheidsen deden het goed in deze sportieve wedstrijd. Er viel niets te overrulen.

Carlton

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. marcel op 06-10-2013 om 00:53 uur

    Erik Staats gefeliciteerd met de reeds behaalde resultaten, uit het oog maar blijf jouw team altijd volgen....... Parabens

  2. Henk Staats op 06-10-2013 om 16:57 uur

    DKC wint met 8-0 van Slotermeer.
    Dekker Almere gaat aan kop met 29 punten en Amersfoort, DKC en Van Zundert Velo hebben ieder 27 punten.

Reageer op dit bericht (“Bloed, zweet en tranen, Dekker Almere wint uit van Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)