Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere 16 terug op aarde

Team 16 begon de competitie uitstekend. De eerste wedstrijd hebben we zelf met 6-2 gewonnen, en in de tweede wedstrijd hebben onze superinvallers Dasvie, Ronald en JoJo De Treffers met 7-1 gedeclasseerd.

13 punten uit twee wedstrijden is niet slecht, maar onze derde tegenstander, Ijmond, was met 15 punten nog vlotter uit de startblokken gesneld. Het beloofde dus een grote clash te worden.

Op dinsdagavond 20.00 uur was het dus zover. We moesten wel onze grote supportersschare missen. We hadden het zo goed voor ze geregeld, keurig een bus bij OAD gehuurd, maar op een of andere manier zijn ze toch niet aangekomen. We zoeken nog uit wat er is misgegaan.

Net uit het trainingskamp waren we wellicht nog een beetje iets te relaxed. We kwamen steeds net een paar puntjes tekort om te winnen (veel driesetters waar we veelal met slechts 2 punten in de beslissende set verloren). Maar ja, zoals een bekend voerbaltrainer ooit zei: “ Dat is scorebordjournalistiek”. Op het einde stond er een 8-0 voor Ijmond (slik).

Er moest dus iets gebeuren. Nu hebben we een sponsor die reanimatie expert is, en team 16 was rijp voor een reanimatie. Arjen Niezing dus ingeschakeld, en hij heeft alles uit de kast gehaald om ons er bovenop te krijgen. Van softe gesprekken met een sportpsycholoog (maak eens een tekening van wat je voelt), tot keiharde confrontaties (volgend jaar geen trainingskamp meer op de Canarische Eilanden maar in Noord Korea).

Kortom we waren weer goed bij de les voor wederom een zware partij op zaterdagochtend 10.00 uur (wie verzint dit soort tijden?). Dit maal moesten we tegen Sparta uit het pittoreske Winkel (3 boerderijen, een kroeg, een kerk en een sporthal). De bus was nog steeds zoek, dus weer zonder publiek. Ook Sparta is een topteam uit onze klasse en na de 8-0 te hebben gelezen roken zij bloed. Hiertegenover concludeerden wij dat de gemiddelde leeftijd van het team onder de gemiddelde leeftijd van onze kinderen lag. Als dan ook nog blijkt dat de tegenstanders een redelijk techniek hebben en natuurlijk een loopvermogen dat het onze ver te boven gaat, valt er voor ons weinig te halen.

Maar… Het was Ladies-day bij Almere. De dames lieten zich niet kennen en hebben alle wedstrijden, waar geen heer aan te pas kwam, gewonnen. Een eenvoudige rekensom leert dus dat Sparta met 5-3 won.

We hebben nu in een week de top twee gehad, en we kunnen constateren dat we nog steeds in de middenmoot staan, met een gemiddelde van 4 punten per wedstrijd. Aangezien de komende tegenstanders hopelijk wat minder zullen zijn, kunnen we wellicht nog gaan stijgen op de ranglijst. We gaan hier in ieder geval alles aan doen, want we willen ten koste van alles voorkomen dat we volgend jaar naar Noord Korea moeten.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ronald Schalk op 08-10-2013 om 21:48 uur

  Hmm volgens mij moeten we het nog een keertje voordoen hoe het moet ;)

 2. Jolanda op 09-10-2013 om 09:39 uur

  Lijkt mij een goed idee Ronald!

  Nu blijkt maar weer dat een trainingskamp op Gran Canaria helemaal niets toevoegd.... :P

 3. Paula op 09-10-2013 om 14:25 uur

  Als het badmintonnen niet meer gaat kun je nog altijd verslaggever worden. Ik lees deze stukje altijd met een lach ;) maar kop op Cock, er zijn nog vele wedstrijden te gaan. Succes!

 4. Roland op 09-10-2013 om 19:32 uur

  Oad is failliet en het lijkt me sterk dat de door jullie ingehuurde bus een doorstart heeft gemaakt.
  Dat krijg je als je je suf traint op de Canarische eilanden. Je weet niet wat er in Nederland speelt !
  Na de eerste wedstrijd had je meteen Oad moeten bellen. Nu zijn al die supporters 2x voor niets naar de hal gestroomd om in te schepen.

  Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

 5. Teus op 10-10-2013 om 19:38 uur

  Hoge bomen vangen veel wind, maar de weg naar boven wordt weer gevonden, dat weet ik zeker

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere 16 terug op aarde ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)