Badminton Vereniging Almere

Uitwisseling Badminton Topsport Flevoland (BTF) Yonex Academie groot succes.

In samenwerking met de academies van Haarlem, Amersfoort en Heerenveen heeft de BTF Yonex Academie een uitwisseling georganiseerd waarbij 39 academiespelers aan mee hebben gedaan.

De uitwisseling bestond uit een ochtendtraining van twee uur met de nadruk op het singlespel. De middagtraining duurde twee en een half uur met de nadruk op het dubbel spel. De trainingen werden geleid door Fabian Pang, Anton Brouwer, Emmy Vlaar, Nathalie Mulders en Bart Jan den Hollander.

Het doel van de uitwisseling was tweeledig. Het voornaamste doel was het uitwisselen van kennis en ervaring over trainingsoefeningen en methodes en het trainen met gelijkwaardige spelers van een andere academie . Dit laatste liep als een rode draad door alle trainingsoefeningen heen, iedere speler moest trainen met een speler die niet bij hem/haar op de academie zit.

De verschillende academies wilden ook kennis en ervaring op organisatorisch vlak met elkaar delen. Hoe zijn de verschillende academies georganiseerd? Welke trainingsmogelijkheden worden er geboden en tegen welke prijs? Hoe verloopt de samenwerking met de Bond? Waar zou de Bond de academie in kunnen ondersteunen?

Hieruit blijkt dat de aanwezige academies dezelfde problematiek tegenkomen op zowel organisatorisch als ondersteunend vlak en deze hopen wij binnenkort met de Bond te kunnen bespreken.

Wij denken dat dit een geslaagde uitwisseling was die zeker een vervolg dient te krijgen.

Vanuit de BTF willen wij alle spelers, ouders en trainers bedanken die hierbij aanwezig waren.

Namens Badminton Topsport Flevoland

Gerrit Stoffelen
Voorzitter Topsport Jeugd

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 25-10-2013 om 19:02 uur

    Een goed initiatief!

Reageer op dit bericht (“Uitwisseling Badminton Topsport Flevoland (BTF) Yonex Academie groot succes. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)