Badminton Vereniging Almere

Wake up call voor Dekker Almere

De 150 toeschouwers die zondagmiddag 15 december 2013 op de topper Dekker Almere tegen Amersfoort waren afgekomen gingen er eens lekker voor zitten, maar werden geconfronteerd met twee partijen die moesten worden opgegeven als gevolg van blessures. Vervolgens konden er ook twee mixen niet worden gespeeld en dat was jammer voor de toeschouwers.

Dit bestand bestaat niet

In het vrouwendubbel speelden Cheryl Seinen met Yvonne Sie tegen Gayle Mahulette met Maartje Verheul. Bij de stand 10-8 in het voordeel van S&S raakte Verheul dusdanig geblesseerd dat zij beslist niet verder kon spelen. Dat betekende dat de partij als gewonnen door S&S werd beschouwd.

In de mannendubbel speelden Dave Khodabux en Justin Teeuwen tegen Vincent de Vries en Ruben Jille. In de uitwedstrijd wonnen Khodabux en Teeuwen nipt in drie games. Ook nu werden het drie spannende games, maar wel met de winst voor de keistedelingen (19-21, 21-12 en 18-21).

Samenwerking

Justin Teeuwen vocht in zijn single tegen Edwin Ekiring een titanenstrijd uit. De eerste game was voor Teeuwen met 21-14 en aanvankelijk leek ook de tweede game naar Teeuwen te gaan. Een ruime voorsprong smolt als sneeuw voor de zon weg tegen de Oegandees en Ekiring pakte de tweede game. De derde game gaf alles wat badminton nu zo leuk maakt. Veel verbaal geweld van de heren, mooie rally's en keiharde smashes met als uiteindelijke winnaar Edwin Ekiring met 18-21.

Fontaine Chapman speelde haar single tegen Natalia Perminova en stond met 12-18 achter in de eerste game. Perminova blesseerde zich vervolgens aan haar enkel en kon ook niet verder en daardoor was de winst voor Chapman.

Manon Sibbald deed haar uiterste best tegen Gayle Mahulette, maar verloor de eerste game met 11-21. In de tweede game revancheerde Sibbald zich door een ruime voorsprong te nemen. Die wist zij op onverklaarbare wijze niet vast te houden en zo won Mahulette ook de tweede game met 18-21.

De mannensingle van Stephan Branderhorst tegen Vincent de Vries zorgde voor het nodige vuurwerk. Branderhorst wilde zijn nederlaag van zaterdagavond tegen Duinwijcker Natenstedt recht zetten en ging zeer voortvarend van start en won de eerste game dan ook met 21-11. In de tweede game nam Branderhorst opnieuw de leiding, maar De Vries vocht zich punt voor punt terug en dat resulteerde in 19-21 winst. In de derde game gingen de spelers ook weer gelijk op. Dan stond Branderhorst weer één of twee punten voor en dan weer De Vries. Aan het slot van de derde game leek De Vries de winst te pakken met een 17-19 voorsprong, maar nu vocht Branderhorst zich terug en won onder het oog van de vele supporters met 21-19.

De beide mixen werden door de blessures van de twee Amersfoortse dames niet gespeeld, want Amersfoort had geen reservespelers voor handen. Dat resulteerde in de eindstand van 5-3 voor Dekker Almere.

De mannendubbel en de twee mannensingles maakten voor de badmintonliefhebbers heel veel goed op deze middag, maar een katerig gevoel overheerst. En voor de spelers van Dekker Almere kan deze wedstrijd als een wake up call worden beschouwd. Dekker Almere staat nog altijd met vier punten voorsprong op de eerste plaats in de Carlton-eredivisie, maar staat wellicht ook weer met beide benen op de grond. Zo keken trainer-coach Erik Staats en zijn secondant Emmy Vlaar ook tegen deze wedstrijd aan.

Het arbitrale trio bestond deze middag uit referee Remco Oskam, geassisteerd door de scheidsrechters Paul de Kuyper en Patrick Visscher.

De uitslagen en de stand na dit dubbelweekend is als volgt

Volgende week zaterdag 21 december 2013 speelt Dekker Almere uit om 18.00 uur tegen Van Zijderveld uit Amstelveen.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Wim Top op 16-12-2013 om 14:48 uur

    Henk er mogen alleen spelers welke in de line up staan als vervanger worden gebruikt.

  2. Wim Top op 16-12-2013 om 14:50 uur

    Dit in tegenstelling tot de rest van de bondscompetitie waar er wel een invaller mag komen.

  3. Henk Staats op 16-12-2013 om 14:50 uur

    Volgens mij is dat niet zo. Ze moeten alleen aanwezig zijn in de zaal.

Reageer op dit bericht (“Wake up call voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)