Badminton Vereniging Almere

J3, J4 en J5 vieren gezamenlijk kampioenschap in Velsen

Zondagochtend 26 januari zal men zich nog lang heugen in het rustige Velsen. Sporthal Zeewijk, gelegen onder de rook van de Hoogovens, werd het doelwit van een ware Almeerse invasie. Zowel onze J3, J4 en J5 speelden hun laatste competitiewedstrijd tegen respectievelijk de J1, J2 en J3 van Velsen. En alle drie BVA teams sloten ook deze laatste wedstrijd overtuigend af gadegeslagen door een grote schare supporters.

Davy Pei ontbreekt helaas op de foto.

Voor zowel de J3 als de J5 was het kampioenschap eigenlijk al een paar wedstrijden geleden een feit. Beide teams begonnen aan hun laatste wedstrijd dan ook met 17 en 18 punten voorsprong. Yu-Mei, Marion, Sander, Robin en Pjotr wisten nog eens zeven punten toe te voegen aan het totaal voor de J3. Alleen de laatste mixed ging naar het tot het laatste punt strijdende Velsen. De J5 met Amy, Liviena, Davy en Robin gaf zoals wel vaker geen enkele wedstrijd uit handen wederom een 8-0 was het resultaat.

Het team van Lily, Edith, Bas en Mathijs moest het in de laatste wedstrijd stellen zonder Davy Pei, die helaas zijn hand heeft gebroken. De J4 had als opdracht meegekregen om minstens drie punten te scoren om ook in hun poule het kampioenschap veilig te stellen. Uiteindelijk stokte de teller aan de Almeerse kant bij zeven gewonnen wedstrijden omdat Velsen nog een single uit het badmintonvuur wist te slepen. De tekst op kampioenschapstaart behoefde daarom gelukkig niet aangepast te worden.

Alle drie de teams werden ter plekke gehuldigd met chocolade kampioenen medailles door hun trouwe supporters. In de kantine kreeg dit nog een passend vervolg met taart en champagne voor de drie kampioensteams en hun Velsense tegenstanders. Opvallend detail was overigens dat ook de tegenstanders van de J4, J5 en J6 van Velsen ter plekke hun kampioenschap konden vieren. Het bleef dus nog lang rustig in Velsen nadat alle kampioenen waren vertrokken.

Het mooie resultaat houdt in dat in alle drie de U17V poules (onder 17 met veren) een Almeers team bovenaan is geëindigd. Over twee weken gaan deze teams tijdens de Regiokampioenschappen uitmaken welk BVA team later in het seizoen een gooi mag doen naar de nationale titel. Almere is tijdens de regiokampioenschappen sowieso goed vertegenwoordigd, omdat ook de J12 en de J13 kampioen zijn geworden.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Liviëna op 27-01-2014 om 12:27 uur

  Leuk stukje Eddy! Maar het was vooral gezellig na afloop :)

 2. Ernst op 27-01-2014 om 12:42 uur

  Gefeliciteerd!!!

 3. Jolanda op 27-01-2014 om 14:47 uur

  Super gedaan allemaal!!! GEFELICITEERD!!!!!!!!! :o:

 4. EdwinG op 27-01-2014 om 17:03 uur

  Leuk hoor. Dat wordt spannend op de regiokampioenschappen. :)

 5. Henk Staats op 27-01-2014 om 18:50 uur

  Gefeliciteerd met deze mooie kampioenschappen!

Reageer op dit bericht (“J3, J4 en J5 vieren gezamenlijk kampioenschap in Velsen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)