Badminton Vereniging Almere

Team 14: Hoe het kampioenschap toch nog werd behaald

Helaas, het kampioenschap dit jaar zou op het laatste moment aan onze neuzen voorbij gaan, hoe hard we er ook voor werkten, de Flinters neigde ons met volle kracht voor bij te stormen. Tot twee weken voor de laatste wedstrijd. Wonnen wij met 8-0, lieten zij zomaar ineens 3 punten liggen. Van het een op het andere moment zaten we ineens weer volop in de race. Alle zeilen werden bijgezet, trainers ingelicht, en een groepsapp gestart. Tot in den treuren bespraken we tactieken en werden regels opgesteld. Geen feestjes, alcohol en seks voor de wedstrijd, net echt. Deden wij dames onze uiterste best conditie op peil te houden door naast badmintontraining ook nog te gaan hardlopen, trainden de heren met name hun rechter arm aan de bar.

De spanning steeg:

De voorlaatste wedstrijd speelden we allebei 7-1 waardoor wij, Almere 14 met 3 punten voor aan de finale zouden beginnen. Een uurtje de telefoon onbemand en ik had weer 36 berichten gemist. Wie zou er taart halen. Hoeveel taart zouden we halen. Zouden de Flinters taart krijgen? Oh en jongens, even voor alle zekerheid, we zeggen het nu maar vast, mochten we nou verliezen, we hebben het toch wel goed gedaan. Toch?

Blessureleed:

Een ontstoken teen dreigde roet in het eten te gooien. Wie verzint dat? Koortsachtig invallers regelen dan maar. Tot het puntje bij het paaltje kwam en onze ongeslagen sterspeler besloot deze laatste overwinning niet van zich af te laten pakken. Vakkundig knipte zij een gat in haar schoen (wordt dat vergoed trouwens?) en besloten we verder over de teen te zwijgen. Bikkel.

Zenuwen:

Man, we stonden te trillen op onze benen (heren niet uiteraard, stalen zenuwen denk ik, mag u raden van wie die 36 berichten waren). De tegenpartij arriveerde. Raakte even uit balans na het voorstel de opstelling apart van elkaar in te vullen. Staats en Staats komen ons persoonlijk succes wensen. Ondertussen raakte de tribunes bij baan 7 en 8 overvol.

Kampioenen:

Het eerste punt werd gemaakt door de zenuwslopende dubbel van Danny en Edwin, die speelden met 21-15, 14-21 en uiteindelijk in de derde set met 21-19 wisten te winnen. Petje af heren! Het tweede punt kwam van onze damesdubbel waarin wij de spanning van ons af probeerde te slaan en de Flinters na de eerste set van 21-9, in de tweede set de koppies al vrij snel lieten hangen, 21-6. Het derde punt werd spannend. Nog 6 wedstrijden te gaan. Zou het misschien dan toch gaan lukken? Robert en Patricia strijden te gelijk. Wie gaat het beslissende punt maken? Het publiek schuift langzaam steeds verder onze kant op en zelfs de trommels slaan deze keer voor ons. Patricia wint overtuigend met 21-16 en 21-11, 3-0 voor ons, KAMPIOENEN!!! Zelfs de wedstrijd van Robert wordt even onderbroken, we moeten juichen, we moeten elkaar feliciteren, hier hadden we zo hard voor gewerkt, dit wilde we zo ontzettend graag, het is gelukt!

Verloren:

In één klap is alle spanning voorbij. We vechten tot de laatste wedstrijd. Alle volgende wedstrijden blijven spannend maar slepen we niet meer naar onze kant. We zouden u graag laten geloven dat het er verder allemaal niet meer toe deed, maar eerlijk is eerlijk, we vochten maar verloren met 3-5 en dronken toch champagne.

Bedankt:

Wat een ervaring. Ontzettend bedankt publiek, jong en oud, door jullie werd het een feestje. Bedankt Ingrid en Agnes, die nooit te beroerd waren om voor ons te tellen. Bedankt voor alle trainers die ons de laatste twee weken extra hebben begeleid. Bedankt Eddy dat je ons de hele wedstrijd hebt staan coachen. Bedankt voor de kantine bon, die is inmiddels goed besteed. Bedankt voor de Rozen en Champagne. Bedankt teamgenoten, het was een spannend, sportief maar heel gezellig jaar. Op naar de eerste klasse!

Tot nu toe 12 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. roskam op 26-01-2014 om 22:46 uur

  Hoi edwin.
  Gefeliciteerd. Je lijkt op de foto meer haar te hebben dan in het echt?

 2. EdwinG op 26-01-2014 om 23:43 uur

  @marco Dank je wel. Ik kan je vertellen dat de gemiddelde lengte ongeveer 1 mm is.

 3. Cindy op 27-01-2014 om 01:17 uur

  Dankjewel Maya, voor dit leuke verslag en jullie allemaal voor de spannende wedstrijd van zaterdag!
  Cool toch, als de trommels gewoon voor jou roffelen?! (En team 1 op de baan ernaast staat? Zouden zij nu last van jullie hebben gehad ;)?)
  Nogmaals een dikke en verdiende felicitatie!!! :*

 4. Ernst op 27-01-2014 om 08:09 uur

  Nogmaals gefeliciteerd, leuk verslag Maya.

 5. Rosalie op 27-01-2014 om 08:27 uur

  Wat super stoer! Ben trots op je Pat! (en op de rest ook hoor ;)) X

 6. Henk Staats op 27-01-2014 om 08:50 uur

  Het kampioenschap is geweldig, maar het verslag is super!

 7. Ineke op 27-01-2014 om 12:53 uur

  Gefeliciteerd team 14!!
  Super leuk verslag trouwens.

 8. Jolanda op 27-01-2014 om 14:44 uur

  Ik sluit me aan bij de vorige schrijvers; wat een superleuk verslag!!!

  Gefeliciteerd met het behaalde en verdiende kampioenschap team 14! Spannend tot op het laatste moment, maar jullie hebben jullie zenuwen, evenals de ontstoken teen van Patricia in bedwang weten te houden!!!

 9. Kelly op 27-01-2014 om 16:52 uur

  Super dat het toch allemaal goed is gekomen!! Gefeliciteerd team ;)

 10. Johan op 27-01-2014 om 23:34 uur

  Gefeliciteerd!

 11. Merel op 28-01-2014 om 17:30 uur

  Top! Gefeliciteerd!!

 12. Teus op 31-01-2014 om 18:24 uur

  Van harte kampioenen

Reageer op dit bericht (“Team 14: Hoe het kampioenschap toch nog werd behaald ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)