Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere feliciteert Van Zundert Velo

Dekker Almere heeft zaterdagmiddag 22 februari 2014 in de finalewedstrijd om het landskampioenschap in de Carlton Eredivisie, haar meerdere moeten erkennen in de ploeg uit Wateringen, Van Zundert Velo. In een zeer sfeervolle Maaspoort in Den Bosch waren wellicht zo'n 600 toeschouwers getuige van een heerlijke wedstrijd, waarin Van Zundert Velo de boventoon voerde.

Samenwerking

Dit bestand bestaat niet

In het mannendubbel moesten Dave Khodabux met Alex Vlaar het opnemen tegen Russell Muns en Jim Middelburg. Khodabux en Vlaar gingen goed uit de startblokken en stonden aanvankelijk met 6-2 voor, maar al snel daarna was het over en sluiten voor de Almeerders. In feite werden ze gedeclasseerd met 21-11 en 21-5.

Dat overkwam de Almeerse dames beslist niet. Yvonne Sie met Cheryl Seinen speelden het vrouwendubbel tegen Wendy Slaats en Myke Halkema en keken aanvankelijk tegen een forse achterstand aan. Maar de dames S&S kwamen heel sterk terug, speelden bekeken, maakten gebruik van de zwakheden van de Velodames en wonnen de eerste game alsnog met 16-21. In de tweede game stonden de Almeerders nog met 11-7 voor om uiteindelijk tegen een 13-12 achterstand aan te kijken. Maar ook de tweede game liep goed af voor de Almeerse vedergewichten en met 20-22 was de partij binnen en de tussenstand in de wedstrijd 1-1.

BVA-Hooligans in de bus

Justin Teeuwen had de niet geringe taak om van niemand minder dan Dick Palyama te winnen. Die mag dan internationaal niet meer aan de weg timmeren, het badmintonnen is hij bepaald niet verleerd. Toch deed de coming man in het Nederlandse badminton, Teeuwen, het bijzonder goed. De eerste game was zelfs met een stand van 18-20 binnen handbereik van de BVA-er, maar toch ging de game met 23-21 alsnog naar Palyama. In de tweede nam Palyama duidelijker afstand van Teeuwen met 21-14.

Manon Sibbald was wellicht te veel geïmponeerd door haar tegenstandster Ya Lan Chang en zij bracht in de eerste game vrijwel niets in tegen de Taiwanese Velospeelster (21-8). Pas in het tweede deel van de tweede game kwam Sibbald los, maar toen was het in feite al te laat voor het Flevolandse talent om het tij te keren. Het werd 21-16 voor Chang, maar er had echt meer ingezeten voor Sibbald, maar dat komt nog wel.

Stephan Branderhorst liet zich in zijn single tegen Rikkert Suijkerland door de laatste verrassen. Suijkerland, bezig aan zijn laatste eredivisiewedstrijd won de eerste game van Branderhorst, terwijl het toch in eerdere ontmoetingen Branderhorst was die vaak aan het langste eind trok. Ook in de tweede game leek het wel of Suijkerland er veel meer bovenop zat en ook de tweede game was voor Sijkerland (21-19) al moet gezegd dat de Wateringer het geluk een aantal malen aan zijn zijde had.

Om in de race te blijven was het zaak dat de Engelse Rachel Howard haar single zou winnen van Lisa Malahaillo. In de eerste game lukte dat de Engelse niet en zij verloor met 21-11. Maar Howard is een vechtster en in de tweede game nam zij de leiding en stond die niet meer af, althans dat leek zo. Maar net voor de finish perste Malaihollo er een verlenging uit. Mede door de nederlaag van Branderhorst was het Malaihollo duidelijk dat als zij de tweede game alsnog zou winnen, de kampioensvlag gehesen kon worden voor Velo. En dat was wellicht net voldoende om in de verlenging de winst alsnog te pakken met 25-23.

En met de stand 5-1 in het voordeel van Van Zundert Velo, waren de Wateringers onbereikbaar geworden voor de Almeerders en was het kampioenschap een feit voor Van Zundert Velo.

Dekker Almere mag zich een jaar lang de runner up of zelfs de vicekampioen noemen en dat is ook een mooi resultaat van trainer-coach Erik Staats en zijn assistente Emmy Vlaar. Daar mogen de spelers en de begeleiders gewoonweg heel trots op zijn! Dekker Almere heeft een aantal zeer jonge spelers en speelsters in de gelederen en ook een paar routiniers, dus dat gaat de komende jaren echt wel goed komen.

Het bestuur heeft al uitgesproken dat het halen van de finale geen incident moet zijn, met andere woorden volgend jaar wil Dekker Almere er weer staan. Trouwens iedere eredivisievereniging zou moeten nastreven om in deze georganiseerde heksenketel in de Maaspoort de finale om het landskampioenschap te spelen.

De organisatie van de finale verdient een pluim en ook de scheidsen en lijnrechters onder leiding van referee Marcel Schormans deden het goed. In feite valt er één opmerking te maken en wel de volgende. Laat BNL geen Mastertoernooien toestaan in het finaleweekend. Het scheelt niet alleen veel toeschouwers, maar de sfeer kunnen proeven door de Mastersjeugd van een Carlton Eredivisiefinale is misschien nog wel belangrijker.

Overigens bestuurslid Stephan Melein heeft al een optie genomen bij het busbedrijf voor de finalewedstrijd van het seizoen 2014/2015, dus de supporters die Dekker Almere door dik en dun hebben gesteund, zijn ook volgend seizoen van vervoer verzekerd!

Carlton

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Eric Witsel op 22-02-2014 om 20:08 uur

  Ja, Velo gefeliciteerd.
  Maar meer nog: team 1 van BVA gefeliciteerd met een geweldig seizoen met vele mooie en spannende partijen.
  Een overwinning vandaag in de finale was een kroon op jullie prestatie geweest, ondanks jullie inspanningen mocht het niet zo zijn.
  Dank voor dit seizoen, hoop dat jullie het komend seizoen dik overdoen met dan wel de hoogste trede; want dat verdienen jullie.

 2. Stephan op 22-02-2014 om 20:15 uur

  Velo gefeliciteerd! Ook wil ik de organiserende vereniging, BCH, een compliment geven voor de organisatie.

  Alvast noteren, volgend jaar staat de finale gepland op 21 februari 2015. Wel staat er in de principekalender weer een JM gepland in dat weekend.....

 3. Teus op 23-02-2014 om 21:41 uur

  VELO van harte, BVA stap bij stap komen we steeds dichterbij de eerste plek in NL. Volgend jaar de laatste stap of het jaar erop.
  Uiteindelijk gaan jullie het gewoon doen,toppers

 4. Krijn op 21-10-2014 om 09:34 uur

  Danny heeft nog wat foto's van deze dag teruggevonden: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2013-2014/finale

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere feliciteert Van Zundert Velo ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)