Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint de eerste play-offwedstrijd met 5-3 van Amersfoort

In een goed gevulde Juliana van Stolberghal in Amersfoort heeft Dekker Almere een zwaar bevochten 5-3 overwinning geboekt op Amersfoort. Deze overwinning in de eerste play-offwedstrijd biedt enig perspectief voor Dekker Almere voor de tweede play-offwedstrijd die komende zaterdag in Sportcomplex Carl Dekker op het programma staat, maar ook niet meer dan dat, want daarvoor zijn de krachtsverschillen te klein tussen de beide teams.

Dit bestand bestaat niet

Samenwerking

Zowel voor de coaches van Amersfoort als Almere zal de juiste opstelling kiezen weer een hele klus zijn geweest, maar uiteindelijk leidde deze keuzes tot een meer dan vermakelijke wedstrijd. De wedstrijd had weer van alles, mooie en spannende partijen, spelers met strakke witte koppen, veel supporters met rode konen, veel lawaai en scheidsen die er af en toe behoorlijk naast zaten. Er was één man die van de arbitrale aanwezigen met kop en schouders boven de anderen uitstak en dat was Gary Hetharia! Die man verdient een uitmuntend.

Dan de partijen. Yvonne Sie en Cheryl Seinen speelden de vrouwendubbel tegen Romy de Laak en Manoek Los. Het werd een snelle en duidelijke overwinning voor S&S met de cijfers 14-21 en opnieuw 14-21. Van serieuze tegenstand van de zijde van Amersfoort was in deze partij geen sprake.

In het mannendubbel speelden Dave Khodabux en Alex Vlaar tegen Ruben Jille en de Belg in Amersfoortse dienst, Freek Golinski. Vooral Jille ontpopt zich dit seizoen tot een goudhaantje voor Amersfoort, want deze jonge 'vlegel' speelde ook nu weer uitstekend. In ieder geval waren Jille en Golinski te sterk voor het Almeerse duo dat met 21-15 en 21-18 verloor.

Manon Sibbald nam het in haar single op tegen de kersverse Nederlands kampioene, Gayle Mahulette. En Sibbald zette de opgaande lijn, die ze ook tijdens het NK liet zien, voort. Ze bleef lange tijd in het spoor van Mahulette, die tot het uiterste moest gaan om Sibbald af te schudden. Dat lukte Mahulette uiteindelijk met 21-15 en 21-14 en daarmede pakte Amersfoort een 2-1 voorsprong.

Justin Teeuwen vocht een verbeten strijd uit tegen de Ugandees Edwin Ekiring. In de eerste game verspeelde Teeuwen met de finish in zicht een keurig opgebouwde voorsprong van drie punten en was de winst alsnog voor Ekiring met 21-18. In de tweede game maakte Teeuwen juist weer een achterstand goed op Ekiring en won met 18-21. Dat beloofde wat voor de derde game. In deze game leek Teeuwen toch echt de bovenliggende partij en dat bracht Teeuwen een voorsprong van 12-17. Teeuwen werd echter uit zijn spel gehaald en met 18-17 leek Ekiring alsnog toe te slaan. Op tijd herstelde Teeuwen zich om met 19-21 verdiend te winnen.

Stephan Branderhorst onderging in zijn partij tegen Ruben Jille een martelgang van kromme Leendert. Jille was namelijk met 21-18 in de eerste game Branderhorst gewoonweg de baas. In de tweede game ging Branderhorst uitstekend uit de startblokken stond met 13-4 voor, maar Jille kwam flink terug. Met een eindsprint bracht Branderhorst alsnog de tweede game op zijn naam met 16-21. En ook in de derde game was het ongewis wie de game en de partij naar zich toe zou trekken. Het werd Branderhorst met 18-21 en daarmede kwam Dekker Almere op een 3-2 voorsprong.

De Engelse psychologe in Almeerse dienst, Rachel Howard trof Kirsten van der Valk aan de andere kant van het net. Van der Valk won de eerste game met 21-16, maar Howard staat bekend om haar dieselachtig vermogen en in de tweede game kwam Howard dan ook sterk terug met 13-21. Ook in de derde game was Howard oppermachtig en de net van een blessure teruggekomen Van der Valk liet de derde game in feite lopen. En zoals het bij de Engelsen wel meer toe gaat, Howard verloor de eerste slag, maar won de 'oorlog'. Het bracht Dekker Almere in ieder geval een 4-2 voorsprong.

Georgy van Soerland en Dave Khodabux hadden in feite geen kind aan Luc Maessen met Manouk Los. Van Soerland is aan haar tweede jeugd bezig en samen met Khodabux werd deze klus geklaard met de gamestanden 13-21 en 09-21.

En toen stond er nog één mix op het programma. Die van Yvonne Sie en Saber Afif tegen Romy de Laak met Freek Golinski. Amersfoort haalde echter een huppel uit en verving De Laak op het laatste moment door Gayle Mahulette. De Laak zou ziek zijn geworden. Het had er echter alle schijn van dat er een correctie op de opstelling werd uitgevoerd. Of het allemaal mag, dat weten we niet, maar als het niet mag, dan horen we dat nog wel.
In ieder geval werd deze mix, die het aanzien meer dan waard was, nipt gewonnen door Mahulette en Golinski met de cijfers 21-18 en 22-20.

En daarmede werd de eindstand in deze wedstrijd bepaald op 3-5 in het voordeel van Dekker Almere.

Zaterdag 8 februari 2014 wordt om 20.00 uur in Sportcomplex Carl Dekker de tweede play-offwedstrijd gespeeld, waarbij Dekker Almere minimaal 4-4 moet spelen om de finale te bereiken om het landskampioenschap.

Carlton

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk op 06-02-2014 om 09:09 uur

  Geweldig gedaan !!

  Zo'n mooie overwinning, en dat ondanks de extra onverwachte tegenstand van het arbitrale team!!

 2. Ernst op 06-02-2014 om 09:58 uur

  op een uitzondering na. Wat een drama was het !!!!!

 3. Henk Staats op 06-02-2014 om 10:50 uur

  Een heerlijke wedstrijd. En ik feliciteer de spelers en de coaches en de begeleiding met dit resultaat! Op naar zaterdag.

 4. Erik op 06-02-2014 om 10:55 uur

  Het was een geweldige en spannende wedstrijd !! Echt genoten. Henk: cijfers laatste mix moet zijn 22-20

 5. Jos Wu op 06-02-2014 om 11:02 uur

  De Badmintonbond schreef het volgende:
  Door de knappe zege van gelegenheidsduo De Laak/Golinski tegen Saber Afif/Yvonne Sie ..........
  Ik meen Gayle gezien te hebben.

 6. Henk Staats op 06-02-2014 om 15:53 uur

  Heb ik aangepast, Erik.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint de eerste play-offwedstrijd met 5-3 van Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)