Badminton Vereniging Almere

'Dit is balen, want we hadden kansen’

DEN BOSCH/JEROEN OOSTERHEERT - De teleurstelling na afloop van de met 5-1-verloren finale bij de spelers en trainers van Dekker Almere was uiteraard groot. De Almeerse badmintonploeg stond voor het eerst in de eindstrijd om de landstitel en verloor van Velo dat zijn tiende titel ooit pakte. Teleurstelling was er vooral om de Almeerders wel degelijk kansen hadden.

,,Dit is balen, want we hadden kansen. Dat zie je echter dat ervaring toch een rol speelt. Justin Teeuwen is 18 jaar, Manon Sibbald 19 jaar en Alex Vlaar pas 17 jaar. Op de beslissende momenten maken ze dan toch net de verkeerde keuzes. Zonde, want ik had zo graag die laatste dubbels gespeeld (die waren nu niet meer nodig omdat Velo 5 wedstrijden had gewonnen, red.). Dan had ik het namelijk nog wel willen zien”, aldus coach Erik Staats na de wedstrijd.

In het team van Staats zou eigenlijk de Engelse Fontaine Chapman meespelen, maar die had sponsorverplichtingen van haar universiteit in Engeland. ,,Dat is zonde van ons geld geweest. Of ze het overigens beter had gedaan dan SIbbald weet ik niet. Maar het was toch anders geweest als ze hier had gestaan. We hadden als doelstelling kampioen worden. Dat is niet gelukt, maar we wisten dat het kon gebeuren. Zij hebben toch veel meer ervaring dan wij”, zei Staats over haar afwezigheid.

Teamcaptain Dave Khodabux vond dat zijn ploeg moeite had met de druk. Zelf had de dubbelspecialist daar geen last van, maar zijn dubbelpartner Alex Vlaar maakte in hun partij fouten die hij normaal niet maakt. ,,Klopt. Je hoopt dan dat hij daar snel overheen komt en we in een flow komen waarin het lekker gaat draaien. Dat lukt dan niet en dan verliezen we. Een finale is toch anders. Er is een andere sfeer en veel meer spanning. We hadden echt de hoop dat we het konden redden. Dat had ook gekund, maar uiteindelijk over de hele wedstrijd zijn we gewoon tekort gekomen”, analyseerde de captain realistisch.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Piet de Waal op 25-02-2014 om 19:35 uur

    Beste Dave,
    Gelijk heb je wat betreft de druk op de jongere in jullie team.
    Van Zundert Velo had natuurlijk ook de laatste overwinning bij jullie in Almere op zak. Ook het nu meedoen van Dikky Palyama gaf een behoorlijk gevoel van zekerheid.

Reageer op dit bericht (“'Dit is balen, want we hadden kansen’ ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)