Badminton Vereniging Almere

Voorbeschouwing finale

Met ingang van het seizoen 2002/2003 speelde Almere, onder de naam Panfish Almere, in de Eredivisie, toen nog de Big Bossliga geheten. De eerste seizoenen in de Eredivisie wist Almere zich ternauwernood het vege lijf te redden. Promotie/degradatiewedstrijden moesten er worden gespeeld en zelfs golden games, maar Almere wist zich keer op keer te handhaven in de eredivisie, mede dankzij de golden game queen Claudia Saleming.

Carlton

De Maaspoort is er klaar voor!

Vanaf het seizoen 2006/2007 ging het aanzienlijk beter met het eerste team, dat onder de naam Dekker Almere het degradatiespook voorgoed achter zich liet en zelfs vijfde werd in de reguliere competitie en dat een drietal seizoenen achtereen. In die periode hoorde men ook wel eens fluisteren dat de sportieve ambities van Almere geen gelijke tred hielden met de status van de vereniging. Almere beschikt immers over een eigen sportcomplex, is een grote vereniging en de financiële continuïteit is verzekerd, maar werd slechts vijfde in de afgelopen seizoenen.

Onder leiding van trainer-coach Rick Prins werden de criticasters de mond gesnoerd, want Dekker Almere haalde in het seizoen 2010/2011 voor het eerst de play-offs. En ook de daarop volgende drie seizoenen behoorde Dekker Almere tot the final four van de Carlton Eredivisie. In het seizoen 2012/2013 liep Dekker Almere de finale mis als gevolg van blessures, maar nu is het dan zo ver. Een mooier affiche is nauwelijks denkbaar, Van Zundert Velo tegen Dekker Almere, oftewel het Westland tegen de Flevopolder.

Het bereiken van de finale betekent voor de polderians een kroon op het werk van 25 jaar badmintonnen in Almere en Flevoland. Er heeft de afgelopen jaren een heel gestructureerde opbouw van trainingen plaatsgevonden, de spelers van Dekker Almere zijn gemotiveerd om het hoogste doel te bereiken en het sportieve hart van de vereniging weet zich verzekerd van een bestendig en goed bestuur.

Natuurlijk is Van Zundert Velo de grote favoriet, want zij spelen al voor de tiende keer de finale en vrijwel altijd uiterst succesvol en met Dicky Palyama in de gelederen hebben de Wateringers nog altijd een sterke troef in handen. Maar trainer-coach Erik Staats acht Dekker Almere zeker niet kansloos. "Veel zal er afhangen van de vorm van de dag, met name in die partijen waarin de spelers elkaar badmintontechnisch niet veel ontlopen", aldus Staats.

De technische staf van Dekker Almere kan beschikken over de volgende spelers

Hoe de opstelling van Dekker Almere er uit gaat zien in deze finalewedstrijd, dat is het geheim van de smid en dat weten we pas een half uur voor aanvang van de wedstrijd. Tot die tijd moeten we nog even geduld hebben.

Eén ding is zeker, het behalen van de finale smaakt naar meer en Almere zal er alles doen om ook in de komende seizoenen een rol van betekenis te spelen in het Nederlandse badminton. De Badminton Vereniging Almere is immers klaar voor de toekomst, mede dankzij de schare van vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging.

Uitgebreide informatie over hoe het Almere de afgelopen jaren verging in de Eredivisie, kunt u vinden op http://www.bvalmere.nl/nieuws/rubrieken/historie-eredivisie

Reageer op dit bericht (“Voorbeschouwing finale ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)