Badminton Vereniging Almere

Danny van der Putten en Steven van Puffelen winnen de sportquiz!

Zaterdagavond 29 maart 2014 streden in Sportcomplex Carl Dekker 13 koppels om de felbegeerde wisselbeker van C & B Entertainment. En entertainment was het weer, want het lijkt er op dat bij iedere editie van de sportquiz Cock en Blok het steeds professioneler aanpakken en dit tot veel plezier van de deelnemers. Zo waren de samenstellers van de quiz ter voorbereiding in 2013 nog naar de Westergasfabriek in Amsterdam geweest waar een sportsymposium werd gehouden. De heren laten niets aan het toeval over, dat is wel duidelijk.

In de eerste ronde zijn de vragen nog min of meer eenvoudig te noemen, maar in de rondes twee en drie wordt het toch echt lastig. Eén van de vragen in ronde drie luidde om op basis van een foto de voor- en achternaam van een bepaalde scheidsrechter in het betaalde voetbal correct op te schrijven. Het ging in dit geval om Serdar Gözübüyük, Iedereen weet wie deze respectvolle man is, maar ja hoe schrijf je zijn naam. Een enkeling had het goed, hele volksstammen kwamen er niet uit.

Uiteindelijk werd na ronde drie het kaf van het koren gescheiden en gaan er vijf koppels de halve finale in. Ondertussen werden de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje door Greco Karssen en zijn fraaie lieftallige assistente dus de stemming kwam er goed in.

Ook in ronde vier zijn de zogenoemde rijtjesvragen heel lastig. Noem bijvoorbeeld eens de steden waar ooit de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Ga er maar aan staan.

En dan volgt in ronde vijf de grande finale met drie koppels. Hoofdrolspelers zijn Dennis Steenland met Wim van der Starre, Gaby Post met Ingrid Kramer en Danny van der Putten met Steven van Puffelen. Het laatste koppel wint met een kleine marge de finale, tweede worden Dennis Steenland en Wim van der Starre en Ingrid Kramer en Gaby Post moeten voor de derde opeenvolgende keer genoegen nemen met een overigens fraaie derde plaats. De gouden, zilveren en bronzen winnaars mochten kiezen uit een aantal leuke prijzen, waarbij opviel dat het boek van voetballer Van der Gijp gretig aftrek vond.

En nu weer een jaar wachten op de volgende editie. Gelukkig geldt hier niet de periodiciteit van de Olympische spelen. Een jaar is nog te overzien.

Ook deze keer een groot compliment voor Cock van Puffelen en Ronald Blok, want de quiz vergt weken van voorbereiding!

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Johan op 30-03-2014 om 10:15 uur

  Helemaal mee eens, het was super gezellig, veel kennis voor en achter de tafels en terechte finalisten!

  Danny en Steven gefeliciteerd!

 2. Henk van Groenigen op 31-03-2014 om 12:39 uur

  Ik sluit mij bij vorige spreker(schrijver) aan.
  Het was weer een geweldige avond!!

 3. Wim op 31-03-2014 om 22:39 uur

  Nogmaals gefeliciteerd Danny en Steven, absoluut de terechte winnaars!

  Erg naar mijn zin gehad, we proberen er volgend jaar weer bij te zijn!

  Groet, Wim

 4. Cock op 01-04-2014 om 09:24 uur

  Gisteren nog even met Ronald geevalueerd. Ook wij vonden het wederom erg leuk om te doen (al misten we Paula en fam. natuurlijk wel erg).
  En de eerste drie vragen voor komende quizz zijn al weer genoteerd.

 5. Danny op 01-04-2014 om 22:45 uur

  Heb ik de sortquiz gewonnen bij een basketbal vereniging???

  Haha 1 april.

 6. Danny op 01-04-2014 om 22:48 uur

  Foto's van de sportquiz staan in de galerij.

 7. Blokkie op 05-04-2014 om 20:55 uur

  Danny, bedankt voor de mooie foto's.
  Als Quizzmaster ontgaat je toch een hoop.
  De foto's zijn het bewijs .... Het was een erg leuke avond.

Reageer op dit bericht (“Danny van der Putten en Steven van Puffelen winnen de sportquiz! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)