Badminton Vereniging Almere

Goed bezet Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2014

In het weekend van 5 en 6 april 2014 vinden wederom de Cartlon GT1 Master 4 6 toernooi Almere plaats. Met in totaal ruim 150 deelnemers is er in elke categorie een uitdagend spelersveld. Het Cartlon GT1 Master is het tweede toernooi van het Carlton Master Circuit 2014 welk in totaal bestaat uit zes toernooien. De categorie 4 & 6 toernooi maken onderdeel uit van het RTC circuit.

In het mannenenkel spel is Nederlands kampioen Eric Pang de torenhoge favoriet. De twee deelnemers aan de future stars, Mark Caljouw (DKC) en Justin Teeuwen (BV Almere), vinden we als tweede en derde geplaatst. Van Mark Caljouw is bekend dat hij kan stunten gelet op zijn mooie overwinning op Dicky Palyama (Van Zundert Velo) tijden de eerste wedstrijd in de play-offs en Justin Teeuwen zal voor zijn thuis publiek ook alles uit de kast halen om voor een verrassing te zorgen.

Bij de vrouwenenkel lijkt het een open strijd te worden. Wendy Hoeve (Roosterse BC) voert hier de ranglijst aan. De nimmer opgevende Lisa Khoeblal-Malaishollo (Van Zundert Velo) is als tweede geplaats. De Almeerse hoop ligt in handen van Manon Sibbald die als derde is geplaatst.

Dit bestand bestaat niet

Bij het mannen dubbel zijn Dave Khodabux (BV Almere) en Jim Middelburg (Van Zundert Velo) als eerste geplaats. Als tweede geplaatst is de winnaar van het mannendubbel in Amersfoort Michiel Kruijt (DKC). In Almere speelt hij samen met Justin Teeuwen (BV Almere). Het is een uitdagend speelveld. Wat te denken van het ongeplaatste koppel Saber Afif (BV Almere) en Stephan Branderhorst (BV Almere) of de twee ’veteranen’ Joris van Soerland (BV Almere) en Erik Staats (BV Almere)?

Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat Yvonne Sie (BV Almere) en Lisa Khoeblal -Malaihollo (Van Zundert Velo) in Almere zich kampioen in het vrouwendubbel mochten noemen. Dit jaar doen ze een nieuwe poging met de wetenschap dat de angstgegner van de afgelopen drie jaar, Maartje Verheul, er door haar blessure niet bij is. De eerste geplaatste Mylke Halkema (Van Zundert Velo) en Dorien Lups (BC Duinwijck) zullen er echter alles aandoen om hun plaatsing waar te maken.

Het meest open lijkt de strijd in het gemengd dubbel spel. Jim Middelburg/Mylke Halkema (Van Zundert Velo) zijn als eerste geplaatst. In de finale worden Dave Khodabux (BV Almere) en Jessica Ottenhof (BV Slotermeer) verwacht. De gemengd dubbel specialist en winnaar van het master toernooi in Amersfoort, Michiel Kruijt (DKC) speelt met Veerle Wijers (DKC) en zijn als derde geplaatst. De Almeerders Saber Afif / Yvonne Sie zijn als vierde geplaatste ook kansrijk.

De speelschema's en tijden worden uiterlijk woensdag 2 april 2014 gepubliceerd op badmintonnederland.toernooi.nl. De finales staan op zondag gepland vanaf 14.00 uur.

Het totale prijzengeld voor het Carlton GT1 Master Almere 2014 bedraagt deze editie € 2200.

Het Master Circuit 2014 bestaat uit de volgende zes toernooien:

Organiserende Vereniging Plaats Datum Informatie
BC Amersfoort Amersfoort Gespeeld Winnaars
BV Almere Almere 5-6 apr Toernooi-info
Conquesto Zoetermeer 3-4 mei Toernooi-info
SV Meteoor Veendam 10-11 mei Toernooi-info
BC Victoria Hoensbroek 14-15 juni Toernooi-info volgt
BC Drachten Gorredijk 30-31 aug Toernooi-info

Gelijktijdig met het Master toernooi zal er ook in de categorie 4 & 6 worden gespeeld In deze categorieën doen ongeveer 100 deelnemers mee.

Het toernooi zal worden gehouden in Sportcomplex Carl Dekker, Bongerdstraat 6 Almere.

Reageer op dit bericht (“Goed bezet Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2014 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)