Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Komend weekend van 5 en 6 april 2014 wordt in Almere het Carlton GT1 Masterstoernooi gehouden. U las er al eerder over op onze site. Topdeelnemer is ongetwijfeld Eric Pang en naar alle waarschijnlijkheid ook de grootste kanshebber om het toernooi te winnen, althans in het mannenenkel. Maar helemaal zeker is de winst voor Pang nu ook weer niet, want ook Mark Caljouw en Justin Teeuwen zijn van de partij. Kortom bij de mannen een mooi deelnemersveld. De organisatie prijst zich overigens gelukkig met het feit dat Eric Pang meedoet. Ooit was het namelijk de bedoeling dat de Nederlandse toppers mee zouden doen aan de Masterstoernooien.

Verrassend nieuws kwam er uit Haarlem en Wateringen Imke van der Aar verruilt Duinwijck voor Van Zundert Velo. De overgang brengt nogal wat emoties met zich mee en ik kan mij dat ergens ook wel voorstellen, maar we moeten het ook niet overdrijven. Van der Aar zal een mooi aanbod hebben gehad van Van Zundert Velo dat haar op dit moment, om wat voor reden dan ook, beter past. Wellicht komen er in het transfercircus dat weer volop draait nog wel meer verrassingen uit de bus. Dat zou zo maar kunnen!

Op verzoek van de trainers is er een tweede fitlightsysteem aangeschaft, want dat zou op den duur een positieve invloed hebben op het bewegingstempo van de spelers. Ik heb een demo bijgewoond en mij viel op dat de spelers er allemaal razend enthousiast over zijn. En bij de Top Junior en de Badmintonschool vragen de kinderen aan de trainers of ze weer met de lampjes gaan trainen. Het slaat dus aan. Ook onze combinatiefunctionaris neemt de fitlightsystemen mee naar de basisscholen en de schoolkinderen vinden het geweldig!
Voor meer informatie over het fitlightsysteem kunt u uw licht opsteken bij Joris van Soerland https://www.facebook.com/fitlighttrainer

De beheerstichting van ons Sportcomplex Carl Dekker, de BSAO, heeft deels nieuw meubilair aangeschaft voor de kantine. Na 20 jaar was dat geen overbodige luxe en het nieuwe meubilair heeft veel positieve reacties opgeleverd. De dames en heren die de keuze voor dit meubilair hebben bepaald, hebben het naar mijn mening uistekend gedaan.

Dan de ontwikkelingen rond de voormalige bowlshal. Het avontuur met de boksschool is jammerlijk mislukt. Het leek erg goed te gaan, maar in administratieve zin maakte het boksbestuur er een puinhoop van.
Volgende week wordt er met de gemeente gepraat over de toekomst van de bowlshal. Het BVA-bestuur heeft het plan om de bowlshal te gaan gebruiken om het krachthonk iets uit te breiden en er twee badmintontrainingsbanen in aan te brengen met onder meer de fitlightsystemen. Dat geeft ook weer wat ruimte op de trainingsavonden voor de wedstrijdspelers, de dinsdag- en donderdagavond, want op beide avonden is het heel gewoon dat er tijdens de twee trainingssessies op deze avonden meer dan 40 spelers zijn per trainingssessie. Volle bak dus, maar een prachtig veld aan sparringpartners, dat wel natuurlijk en bij welke vereniging vind je dat?

Dan kom ik nog even terug op de transfers met betrekking tot de Carlton Eredivisie. Zodra de voorzitter Topsport van ons bestuur de namen van de spelers voor het komende seizoen aan mij vrijgeeft, dan leest u daar per omgaande over op onze site.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)