Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere voor het eerst in 6 maanden compleet

Op zondag 26 oktober mocht Niezing Almere in het eigen Sportcomplex RCS aan- en optreden tegen De Treffers, de nummer drie in de poule. Als nummer twee moesten wij daarom zorgen vooral niet te verliezen, dan blijft onze voorsprong gehandhaafd op drie punten.

Voor het eerst in zes maanden was het team compleet, de blessure van Ineke lijkt eindelijk te genezen en na een aantal trainingen heeft ze besloten om een mix te spelen. Ze had echter niet ingeschat dat de wedstrijd zeer gelijk op zou gaan, en dat we dus een zware driesetter moesten spelen. Toch met 21-18 de derde set gewonnen, zonder noemenswaardige fysieke terugslag de dagen daarna.

Arjen Niezing

Voor de ander twee damespartijen hadden we toch een invalster nodig. Aan de lange lijst van invalnamen hebben we er wederom eentje aan toegevoegd. Dit keer hebben we Marjan bereid gevonden om met ons mee te doen, uiteraard onze hartelijke dank hiervoor.

Niet alleen de genoemde mix ging gelijk op, dit gold eigenlijk voor alle partijen. Bijna alle partijen eindigden in een driesetter, zodat we redelijk laat in de kantine aankwamen. Gelukkig vonden we team 1 achter de bar; zij vonden het geen enkel probleem, hielpen ons zeer geduldig en met een glimlach; de nazit was dus zoals gewoonlijk erg prettig.
De uitslag (4-4) stemde bij alle partijen tot tevredenheid, zowel ons team en de tegenstander zagen in dat beide teams van gelijke sterkte waren, en door de zeer evenwichtige partijen zag het publiek zeer leuke en spannende potjes. In het publiek zaten de huidige trainer (Rick) maar ook een van de vorige trainers (Gijs), en uiteraard gaf onze sponsor (Arjen) weer acte de presence.

De week erop tegen de rode lantaarndrager, Weesp. In het wedstrijdverslag van team 14 is al te lezen dat je de onderste ploegen vooral niet moet onderschatten, en dat deden we dan ook niet. Dat was maar goed ook, want ondanks de laatste plaats, was Weesp helemaal niet zo zwak.

Ineke speelde weer alleen de mix, en dit keer heeft Carolyn de overig partijen gespeeld.

Weesp had een behoorlijk sterke heer (sterker dan onze heren), en deze maakte dan ook drie punten. De overige partijen waren voor ons, zodat we vijf punten in de tas mochten stoppen.

We hebben nu 3 keer met 5-3 gewonnen, een keer met 7-1 en een keer gelijkgespeeld, kortom Almere Niezing 17 is nog steeds ongeslagen. De komende twee weken zijn we vrij, dus de ongeslagen status blijft nog even. Daarna tegen de ongenaakbare koploper Gaasperdam, dus dat zal de eerste deceptie wel worden, maar we zullen er alles aan doen om ookhier een goed resultaat te halen.

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere voor het eerst in 6 maanden compleet ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)