Badminton Vereniging Almere

Team 14 en de rit in de achtbaan

Euforie, winst, blijdschap, ongeloof. Termen die binnen Team 14 de laatste tijd hoogtij vierden. Wij wisten toen nog niet dat wij in een achtbaan zaten genaamd ‘competie seizoen 2014/2015’. En een achtbaan heeft grote hoogten en diepe dalen. Wat blijkt: tot nu toe zat Team 14 in het karretje dat omhoog gaat, de eerste grote afdaling moest nog komen.

De afdaling begon op 2 november jl. om 12.40 uur. Sportcomplex RCS, twintig minuten voor aanvang wedstrijd. De jeugd had er zin in deze ochtend en stond nog vrolijk te spelen toen Edwin en Danny de kleedkamer in gingen om zich te verkleden. “Oeps”, zei Edwin, “ik heb maar 1 schoen in mijn tas zitten”. Danny natuurlijk lachen, totdat hij tot de conclusie kwam dat hij helemaal geen schoenen bij zich had! Beide mannen als een idioot naar huis om de schoenen op te halen. Dit was niet de ideale start. De tegenstander, Slotermeer 8, ging gniffelend akkoord om met de damesdubbel te beginnen. Laten we het er op houden dat het schoenen-akkefietje de rest van het team ook in de war had gebracht. Deze middag werden, ondanks de fantastische coaching van Joris, 6 partijen verloren. Slotermeer had de punten zeker verdiend, ze waren gewoon sterker. Maar in de uitwedstrijd, met al het materiaal in de tas, gaan wij voor de revanche! Nadat de tegenstanders de kantine hadden verlaten, werd er binnen Team 14 een tas-controle commissie opgericht. Deze commissie stuurt nu 4 uur voor de wedstrijd een WhatsApp met een mededeling wat er allemaal in een badmintontas hoort te zitten. Kijken of dit voor de mannen helpt.

Patricia - Heeft nog geen singel verloren dit seizoen

Sinds de vorige wedstrijd nummer 1 af dus. De volgende tegenstander, SGA 1, is ook niet voor de poes. De begintijd, al is het een thuiswedstrijd, is met 9.30 uur toch vroeg te noemen voor de spelers van Team 14. Het ‘wat-doe-ik-in-mijn-tas’ WhatsApp bericht komt netjes om 5.30 uur binnen en iedereen heeft dan ook alle benodigdheden in zijn/haar badmintontas zitten. De mannen van SGA komen binnen en verontschuldigen zich meteen voor het feit dat ze hun dames niet bij zich hebben. Geen acht partijen dan? Nee, ze hebben hun vaste dames niet bij hun en hebben op het laatste moment twee invallers kunnen regelen. Een gelukje voor Team 14? Moeilijk te zeggen, want invallers zijn soms beter dan de eigen spelers zelf. We hebben 8 partijen gespeeld en daar gaat het om. De dames hadden het vandaag niet al te moeilijk en hebben al hun partijen gewonnen. Robert speelde eindelijk een keer niet constant cross en heeft de heer in de tweede set van het enkelspel behoorlijk alle hoeken van het veld laten zien. Edwin moest tijdens zijn singel zijn koppie er bij houden, vooral na het debacle van de herendubbel met Danny, deed dat en won heel netjes zijn partij. Danny had een totale off-day. Gelukkig kon dat vandaag gepermitteerd worden. 7-1 op het scoreformulier. Het achtbaankarretje gaat weer omhoog.

Robert - Soepel, Katachtig, Snel, Shuttlegevoel. Resultaat van het MaxS effect.

De laatste wedstrijd van de eerste helft wordt een kraker. IJmond 1 tegen Almere 14! De nummer 1 tegen de nummer 2. Iedereen die uit tegen IJmond speelt of heeft gespeeld weet wat dat betekent: donderdagavond 20.00 uur in IJmuiden. Om 18.45 uur afgesproken bij de hal en dan maar hopen dat je op tijd in IJmuiden bent. Nog een klein akkefietje met de Team14-auto. Deze was betrokken bij staart/kop botsing in de file. Gelukkig alleen materiale schade en de Team14-auto kon gewoon blijven rijden. Nog net voordat wij vertekken horen wij Suus zeggen: “Veel plezier met die trage shuttles bij IJmond!” Wat bedoelt zij daarmee? De heenreis gaat zoals gewoonlijk: muziek luisteren en discussies voeren (niet voor dit stukje geschikt). Bij aankomst in de hal blijken de tegenstanders en hun supporters allemaal oude bekenden te zijn. Het is meteen een gezellige boel. Die gezelligheid blijft de gehele avond, maar ondertussen wordt Team 14 van de baan geslagen. 6-2 is de eindstand. Patricia en Cindy hebben hun singel gewonnen. Vooral de overwinning van Cindy was een goede prestatie. De overwinning van IJmond wordt groots gevierd en wij mochten daarin meedelen. Maar na een paar alcoholische versnaperingen, besloten wij toch maar weer de terugreis te aanvaarden. IJmond heeft ons achtbaankarretje weer de afgrond ingeduwd. Gaat Team 14 de volgende bocht goed nemen? Worden er genoeg punten gesprokkeld in de tweede helft om zich te handhaven? Of is de veerkracht zo groot dat we nog kampioen worden? We gaan het meemaken!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 23-11-2014 om 16:41 uur

  Echt heel erg leuk! We hebben overigens een kast vol met achtergelaten badmintonschoenen. Handig om te weten zou ik zeggen.

 2. Cindy op 23-11-2014 om 19:48 uur

  Geweldig stuk weer, Danny! :)
  Mocht je ooit onverhoopt zonder werk komen te zitten, dan kun je zo als columnschrijver beginnen!

 3. Krijn op 23-11-2014 om 19:56 uur

  Die tijd heeft 'ie al gehad hoor! :)

Reageer op dit bericht (“Team 14 en de rit in de achtbaan ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)