Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere speelt landelijk

Vrijdagavond 28 november, het grote Sinterklaasspel in de BVA kantine en natuurlijk is heel team 17 (Niezing Almere) van de partij. Heel erg gezellig, dus in de loop van de avond verandert de naam van de Goedheiligman in Pint en Siet. Na het opruimen van het spel en nog wat nakaarten gingen we ongeveer om 1.30 uur huiswaarts.

Zaterdagochtend 29 november, 8.30 uur. We moesten om 9.30 uur spelen tegen Sparta in Winkel (waar??), dus om 8.30 vertrekken. Ronald mocht deze ochtend sturen dus een heel rustig plaatsje op de achterbank gezocht. Eerst richting Amsterdam, maar dan afslaand de A7 op gingen we naar Noord Holland. Dan begint de grote stilte, als stadsmens heb ik nog nooit zoveel koeien, schapen en ganzen tijdens een autorit gezien. Als je dan denkt dat je aan het einde van Nederland bent passeer je een bordje “Winkel” (daar dus). Voordeel van dit alles is dat we nooit hadden verwacht dat Niezing Almere ooit eens landelijk zou gaan spelen, maar dat hebben we met deze wedstrijd toch maar mooi bereikt.

Arjen Niezing, reanimatie-trainer

Dan de wedstrijd: ik was onderdeel van de mannendubbel, en met het Sinterklaasfeest in de benen en het hoofd was de eerste set zo voorbij, voordat we het wisten lagen er een aantal shuttles bij ons op de grond en moesten we van helft wisselen. Gelukkig waren we de tweede set wat meer wakker en konden we er nog een wedstrijd van maken. Helaas ging ook deze set nipt (21-19) verloren. Vanaf deze set waren alle partijen gelijkwaardig, we hebben voor het eerst in ons teambestaan de uitslag 30-29 op het bord gezet.

Helaas trok Sparta over het algemeen aan het langste eind, want we konden slechts 2 puntjes meenemen naar Almere.

Ook tijdens de nazit werd het verschil in Almeerders en Winkelaars duidelijk. Wij brachten naar voren dat we het tijdstip wel erg vroeg vonden; als antwoord gaf een Spartaanse heer dat hij dit echt een supertijd vond, nu kon hij ’s middags nog lekker een paar kuub hout hakken, (wat? Oh ja).

Vorig jaar ook al tegen Sparta gespeeld (tegen een ander team) en ook toen is het vroege tijdstip naar voren gebracht. Ook toen zagen de Sparta spelers het probleem niet, want toen had een speler voor de wedstrijd al 80 koeien gemolken.

Afgelopen weekend tegen De Shuttle uit Wormer (wederom een tegenstander uit het landelijke segment). Gelukkig mochten we thuis, in onze eigen vertrouwde sporthal, spelen, ik had voorlopig wel genoeg landerijen gezien.

Blijkbaar was de zaal op zaterdagavond vol, want wij moesten op zondagochtend 9.30 uur optreden. Dus 9 banen vol met jeugd en 1 baantje met wat oude knarren.

Ik moet zeggen dat de sfeer iets anders is dan op een seniorenavond. Gillende kinderen die tikketje aan’t spelen zijn en tijdens een ralley dwars door je baan lopen geeft weleens wat irritatie. Maar ja, oplossen via een letje een daarna maar snel vergeten.

Tijdens de wedstrijd was er hoog bezoek: de sponsor (Arjen Niezing) + echtgenote Magda waren persoonlijk aanwezig om de ontwikkelingen van het team van dichtbij te beschouwen. Ze hebben best leuke wedstrijden gezien, er werd hard geknokt voor ieder punt met een 5-3 overwinning voor De Shuttle. Uit hadden wij met 5-3 gewonnen en aangezien beide teams qua sterkte gelijkwaardig zijn is een 8-8 over twee wedstrijden wel terecht.

Volgend weekend mogen we naar Ouderkerk (zondagochtend om 9.00 uur spelen, dat is dus al 3 zondagen achter elkaar spelen op een onmogelijke tijd. Wie verzint zoiets, ze doen het erom). We zullen via een verslagje u wederom informeren over alle (bij)zaken om en tijdens deze wedstrijd

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Arjan op 11-12-2014 om 11:44 uur

  Hoi Cock,

  Helaas speelde er afgelopen zaterdagavond al 8 teams thuis, waaronder ook een team uit de 1e div. Daarom moest er noodgedwongen een seniorenteam op de zondag spelen.

  Niet leuk voor het betreffende seniorenteam dat snap ik, maar we proberen dit in de planning ook zoveel mogelijk te voorkomen.

  Gr,
  Arjan

 2. Cock op 11-12-2014 om 13:35 uur

  Dat heb ik begrepen Arjan (ik had dat op de BVA site nagekeken). het geeft ook niet voor een keer. Als het maar niet te veel gebeurt ]:)

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere speelt landelijk ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)