Badminton Vereniging Almere

Succesvol Vennewatertoernooi

HEILOO - Het beproefde recept van prestatie en gezelligheid kenmerkte ook de negende editie van het Vennewater Open. Het badmintontoernooi in Heiloo trok afgelopen weekend ongeveer honderd spelers van diverse niveaus naar de hal aan het Zevenhuizen. ,,En het was zeker een van de betere jaren", was organisator Arko de Betué tevreden over het verloop.

,,Het is gewoon een gouden combi. Aan de ene kant hebben badminton van echt een heel goed niveau, met diverse spelers die afgelopen seizoen in de eredivisie actief waren. Daarnaast is het ook vooral een feestje voor iedereen."

Maar dat de prijzen tellen, bewees wel de afsluiter waarin Stef van Wooning (Duinwijck) en Ruben Wijnands (Almere) het tegen elkaar opnamen. Want zelfs op het einde van de dag werd nog het onderste uit de kan gehaald. De finale was dat betreft veelzeggend, want pas met 21-19 in de derde set trok Van Wooning aan het langste eind en voorkwam zo een primeur. ,,Want Ruben Wijnands had de eerste speler kunnen worden die hier drie titels zou winnen op een toernooi", legde De Betué uit. ,,En daar heeft hij ook tot het bittere eind voor geknokt."

Eerder had hij tenslotte het herendubbel met Martin Jonk gewonnen en het gemengd dubbel met Marieke Oudshoorn. ,,En het bijzondere daaraan was, dat zijn twee speelpartners waren waar hij normaal nooit mee speelt. Die waren nu voor de gelegenheid aan hem gekoppeld."

Ook bij de vrouwen kwamen de op papier sterkste speelsters uiteindelijk boven drijven. Tamara van der Hoeven uit Assendelft, de 17-jarige speelster van Almere die net buiten de landelijke toptien is te vinden, was in de eindstrijd de meerdere van Stephanie Pietersz. Ook dit werd een driesetter. ,,We hadden er daar enorm veel van deze keer. Alleen maar mooi natuurlijk, want hoe meer spannende wedstrijden hoe beter."

De twee finalisten wisten samen wel het damesdubbel in tweeën te winnen en hielpen zo mee dat het programma even goed niet uitliep. ,,Wat het schema betreft was het weer vlekkeloos. En verder kunnen we gewoon concluderen dat formule staat. Iedereen komt door het poulesysteem lekker veel aan spelen toe en naast de sportieve prestaties is er ook heel veel plaats voor lol en gezelligheid."

Nog even de Almeerse prijswinnaars op een rij in de categorie 1

Reageer op dit bericht (“Succesvol Vennewatertoernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)