Badminton Vereniging Almere

Adidas Almere-3 overrompelt Asterix, nu inclusief verslag

Zondag 13 september 2015 heeft Adidas Almere-3 met klinkende cijfers in het Rotterdamse gewonnen van Asterix. Het werd de maximale score, dus 0-8 voor de Almeerders.

De einduitslag doet vermoeden dat de Almeerders geen tegenstand hebben gehad, maar dat is bepaald niet zo. Drie partijen werden in drie games beslist en steeds was de winst voor Adidas Almere-3. En er waren ook partijen in twee games die nipt werden gewonnen door de Almeerders.

Voor het eerst dit seizoen was het team compleet. De scheidsrechters stonden in de file omdat Feyenoord ook thuis moest spelen. Toen ze er eenmaal waren bleek ook nog eens dat er een jongen was die voor het eerst tijdens een wedstrijd op de stoel zou gaan zitten. Zijn begeleider zou namelijk Sidi Afif zijn. Op deze manier willen wij Saber (onze tegenstander op 7-11) en natuurlijk zijn familie veel sterkte wensen!

Dus helemaal alleen en erg zenuwachtig begon deze jonge scheidsrechter aan de herendubbel. De jonge scheidsrechter was niet op een fout te betrappen. Dat was niet te zeggen over Dennis en Sebastiaan waardoor het onnodig spannend werd. Met 21-19 en 21-19 werd dit punt wel in twee sets binnen gehaald. De dames kenden een wat minder spannende wedstrijd waardoor Deborah en Georgy met 21-16 en 21-11 wonnen.

De dames mochten eerst hun kunsten vertonen. Georgy had de hele wedstrijd elke rally onder controle waardoor er eenvoudig werd gewonnen. Deborah speelde lange rally's en wist de meeste hiervan te winnen waardoor er met 21-13 en 21-12 werd gewonnen. De heren hadden het wat lastiger. Dennis moest voor het eerst deze competitie een set aan een tegenstander laten en ook de tweede set leek die kant op te gaan. Uiteindelijk werd de tweede set met 22-20 door Dennis gewonnen. In de derde set ging het lang gelijk op totdat er op 15-15 een paar foutjes werden gemaakt door de tegenstander. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. De singel van Sebastiaan duurde bijna net zo lang ook al waren het maar twee sets. De lange rally's waren daar vast de oorzaak van. Met twee keer 21-18 was de partij uiteindelijk voor Sebastiaan.

De mixen stonden als laatste op het programma Zowel Sebastiaan met Georgy als Dennis met Deborah hadden drie sets nodig. In beide gevallen werd de derde set met 21-17 gewonnen zodat er uit eindelijk een uitslag van 8-0 op het scoreboord stond.

Zondag 20 september 2015 speelt Adidas Almere-3 thuis in Sporthal Raggers tegen Van Zundert Velo-3.