Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere en het seizoen 2015/2016

Evenals voorgaande seizoenen is de technische staf van de Badminton Vereniging Almere er in geslaagd om de selectiegroep voor de eerste drie teams, te weten Qontent Almere, Adidias-2 en Adidas-3, nagenoeg geheel te consolideren en zelfs nog te versterken. Zo komt Eric Pang het komend seizoen uit voor Qontent Almere en een van de grootste talenten in badmintonland, Sebastiaan Li heeft eveneens de overstap gemaakt naar Almere. Het boegbeeld van de Almeerse jeugdopleiding Yvonne Sie is gestopt met badminton en dat is zonder meer een aderlating, want zij was een vaste waarde voor Qontent Almere. Alex Vlaar speelt het komende seizoen bij Van Zundert Velo.

Erik Staats treedt al voor het vijfde seizoen op als trainer-coach en kan terugzien op vier mooie seizoenen, want ieder seizoen speelde Qontent Almere zich bij de final four en in het seizoen 2013/2014 werd zelfs de finale gehaald. Emmy Vlaar is evenals voorgaande jaren de assistent-coach, Max Sibbald verzorgt de krachttraining voor de selectiegroep, Henk Folmer is opnieuw de masseur en Cynthia Soselisa fungeert als manager van Qontent Almere.

Qontent

De technische staf en de spelers zijn zich overigens al weken aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen en staan te trappelen om te beginnen. Erik Staats kan voor het komend seizoen putten uit de volgende spelers en speelsters voor Qontent Almere.

Gita Djajawasito, 30 jaar, product van de jeugdopleiding van Almere, maakt haar rentree in het eerste team van Almere. Als jeugdspeelster werd zij tweemaal Europees kampioen. Gita was werkzaam in Zwitserland en is vier jaar terug weer neergestreken op het oude Almeerse nest. Het vermelden waard is dat het zesjarige zoontje van Gita, Sam het komend seizoen jeugdcompetitie gaat spelen. Verder geeft Gita kleurentraining en TopJuniortraining bij de vereniging.
Het vorig seizoen scoorde Gita in Adidas Almere-2 in de eerste divisie op alle onderdelen maar liefst 100%. Vandaar haar verdiende rentree bij Qontent Almere.

Qontent

Tamara van der Hoeven het 17-jarige talent, meervoudig Nederlands Jeugdkampioen, heeft zich met name in de tweede helft van het seizoen laten zien en veel partijen in winst omgezet voor Qontent Almere en dat waren bepaald niet de eenvoudigste partijen. Tamara woont in Assendelft en volgt een opleiding tot pedagogisch medewerkster aan het Regop College in Zaandam.

De 20 jarige in Almere wonende Cheryl Seinen komt nu voor het vierde achtereenvolgende seizoen uit voor Almere. Cheryl wordt alleen maar beter en is een vaste waarde voor Qontent Almere. Zij legt zich nagenoeg geheel toe op het badmintonnen voorziet in haar levensonderhoud door onder meer het geven van trainingen. Cheryl gaat er voor!

Qontent

De 20-jarige Flevolandse Manon Sibbald speelt al vele jaren bij Almere. Zij kan zich met recht de eerste dame noemen van Qontent Almere. Bijzonder blijft natuurlijk het feit dat de krachttrainer van onze vereniging, haar vader Max Sibbald, zelf ooit deel uitmaakte van het eerste team. Manon studeert HBO Pedagogiek en was Nederlands kampioen onder de 17 en 19 jaar en geeft training aan Zeewally in Zeewolde. Manon heeft enorm veel zin in komend seizoen. "Ook dit jaar ga ik er alles aan doen om er weer een topseizoen van te maken, alleen nu met een knallend einde".

Stephan Branderhorst is geboren en getogen in Almere, maar woont thans in Amsterdam. Ooit was Stephan Europees jeugdkampioen. Stephan heeft besloten om het komend seizoen voorrang te verlenen aan zijn studie en aan zijn werkzaamheden en kan daarom noodgedwongen minder tijd besteden aan het badmintonnen. Branderhorst is indien noodzakelijk zeker beschikbaar voor Qontent Almere.

Dave Khodabux, 29 jaar en teamcaptain, en afgelopen zomer getrouwd met Chantal Mulkens, speelt inmiddels al voor het vijfde seizoen bij Almere en blijft een zeer spectaculaire dubbelspeler waarvoor de toeschouwers naar de BVA-Arena komen! Het reactievermogen van de Buks is ongeëvenaard en zijn smashes blijven keihard. Tot genoegen van de technische staf ook voor het komende seizoen beschikbaar voor Qontent Almere.

Qontent

Goede wijn behoeft geen krans en dat is zeker van toepassing op Eric Pang. Zevenvoudig Nederlands kampioen en bij het WK in 2014 bereikte hij de kwartfinale. Traint de Nationale Jeugdselectie onder de 17 jaar en heeft zijn eigen elitetraining opgezet in Almere. Eric kan veel betekenen voor de ontwikkeling van de vele talentvolle jonge spelers van Almere en is een welkome steun in de rug in de strijd om het behalen van minimaal de play-offs.

Justin Teeuwen is 19 jaar, en een ongelooflijk getalenteerde badmintonner. De toeschouwers kijken hun ogen uit en hij wordt terecht de El Gazhi van het badminton genoemd. De lokroep uit het buitenland heeft hij weerstaan, want hij heeft het zeer naar zin in het Almeerse. De technische staf verwacht veel van Justin in de competitie 2015/2016.

De concurrentie is groot binnen de topsportselectie van Almere, want zowel het tweede als het derde team van Almere speelt slechts één divisie lager dan de eredivisie, namelijk in de beide eerste divisies. En deze twee teams spelen al jarenlang een hoofdrol in de eerste divisie door kampioen te worden of op zijn minst te strijden om het kampioenschap.

Van Soerland Sport

Adidas Almere-2 bestaat uit de volgende spelers.

Voor Thomas en Ruben geldt dat zij al eens aan de eredivisie hebben geproefd en bovendien hun partijen hebben gewonnen.

In Adidas Almere-3 vinden we de volgende spelers, te weten

Trainer-coach Erik Staats heeft een uitgebalanceerde selectie tot zijn beschikking en het is de bedoeling dat Qontent Almere zich nadrukkelijk zal mengen in de strijd om de play-offs. Maar er zijn minimaal nog vier teams die er hetzelfde over denken, zoals landskampioen DKC, Duinwijck, Van Zundert Velo en Amersfoort terwijl ook Roosterse zich daar nog wel eens tussen kan voegen.

De aftrap in de eredivisie vindt plaats op zondag 13 september 2015 om 14.00 uur in de Koning Willem Alexander in Hoofddorp. Daar wordt de eerste speelronde in de Carlton Eredivisie in zijn geheel afgwerkt.

Qontent Almere speelt de volgende thuiswedstrijden in Sporthal Raggers

Raggers
za 26-09-2015 19:00 Qontent Almere - FZ Forza Amersfoort
za 17-10-2015 19:00 Qontent Almere - BV Van Zijderveld
za 24-10-2015 19:00 Qontent Almere - BV Slotermeer
za 31-10-2015 19:00 Qontent Almere - BC Duinwijck

Vervolgens worden er een aantal play-offwedstrijden gespeeld. Wanneer deze plaatsvinden en tegen welke vereniging is nog niet bekend.

Het volledige speelschema is te vinden op de teampagina en is toe te voegen aan je agenda.

Qontent

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere en het seizoen 2015/2016 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)