Badminton Vereniging Almere

Bijna volmaakte comeback BV Almere 15

Op vrijdagavond 6 november 2015 speelde BV Almere 15 de uitwedstrijd tegen ’t Gooi 2 in Hilversum. Het zou een spannende wedstrijd worden waarbij BV Almere 15 voor het eerst compleet aan de start verscheen.

Het hele seizoen was het team nog niet compleet geweest, dit kwam door blessures, ziekte, school en de speeltijden. Het team moet dit jaar viermaal doordeweeks spelen en eigenlijk is dat niet te doen. Ik snap dat verenigingen het doen, een baan opofferen op een speelavond is goedkoper dan een hal huren in het weekend, maar of het uiteindelijk verstandig is voor het badminton? Kun je bijvoorbeeld verwachten dat spelers uit IJmuiden om 19.00 uur in Hilversum zijn? Wij deden er vanuit Almere al 45 minuten over. Andersom geldt het ook, een uitwedstrijd om 20.00 uur in IJmuiden geeft een bijna 100% zekerheid dat je pas na middennacht terug bent en als je dan de volgende dag weer vroeg op moet voor school of werk.....

De wedstrijd begon uiteraard met het mannendubbel. Pjotr en Stephan moesten het opnemen tegen een ervaren linkshandig duo. De eerste game ging gelijk op en er waren winstkansen voor zowel het ’t Gooi als Almere. Helaas was het ’t Gooi het gelukkigst en wonnen ze de eerste game met 22-20. In de tweede game vond ’t Gooi de sleutel tot succes en hadden Pjotr en Stephan er geen antwoord op.

Het vrouwendubbel zou een ware thriller worden. Liviena en Mandy moesten het voor Almere gaan doen. Het ging gelijk op maar bij een stand van 20-18 in het voordeel van Almere vocht ’t Gooi zich in geslagen positie terug en won met 22-20. In de tweede game ging het wederom gelijk op en leek ’t Gooi het kunstje te herhalen maar de Almeerse dames waren op tijd bij de les en wonnen met 21-19. De derde game moest de beslissing brengen. Net als de eerste twee games lag het erg dicht bij elkaar en wisselde de winstkansen per rally. Uiteindelijk won het ’t Gooi de derde game.

Met een 0-2 achterstand mocht Robin proberen iets terug te doen. Wederom was het close en ging het gelijk op. Het werd een wedstrijd tussen de technisch vaardigere Robin tegen de fysiek sterkere tegenstander. Met 21-18 en 22-20 won het fysiek het van de techniek maar bij jonge talenten gaat het fysiek snel vooruit dus bij de return gaat Robin voor de revanche.

Conny mocht het vervolgens proberen in het vrouwenenkel. De eerste game was het duidelijk niet, Conny speelde te scherp waardoor alles net uit ging of onder het netbandje i.p.v. erover. Donkere wolken hingen boven het team, 3-0 achter en Conny die haar eerste game had verloren. In de tweede game ging Conny slimmer en ook minder op de lijnen spelen en won uiteindelijk overtuigend met 21-11. In de derde game zette Conny haar spel door en ook die won ze overtuigend met 21-12.

De benjamin van het team, Pjotr, moest vervolgens het strijdtoneel betreden. Hij ging overtuigend en vol energie van start en was overal. De tegenstander werd er soms moedeloos van. De tegenstander speelde graag cross en dus speelde Pjotr rechtdoor waardoor de tegenstander steeds de lange lijnen moest lopen. Met 21-13 won Pjotr de game. Gedurende de tweede game kreeg de tegenstander steeds meer grip op het spel van Pjotr en werd het steeds spannender. Even leek het nog een derde game te worden maar Pjotr hield op tijd zijn hoofd erbij en won met 23-21.

Het vrouwenenkel van Mandy werd wederom een nagelbijtende partij. Beide dames gaven elkaar geen millimeter toe en streden voor elke punt. Met tweemaal 22-20 was het echter Mandy die aan de goede kant van de score stond.

Inmiddels was het team dus teruggekomen naar 3-3 en moesten de mixen uitsluitsel gaan brengen. Als eerste mix speelde Conny en Stephan en met overtuiging wonnen ze met 21-8 de eerste game. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Zo werkt dat echter niet bij Conny en Stephan. De tegenstander ging beter spelen en tegelijkertijd waren Conny en Stephan wellicht wat ingedut. Eigenlijk onnodig werd deze game met 21-19 verloren en moest de derde game de beslissing brengen. Hierin ging ´t Gooi overtuigend van start en namen een 6-2 voorsprong. Een marge die ze vasthielden tot 18-14. In een goede service beurt kwam het Almeerse duo terug tot 18-18 en werd het vervolgens 18-19 voor ´t Gooi. Op deze stand sloeg Conny een shuttle die, op ons niveau, 99 van de 100 keer het net ingaat maar nu ging hij er keurig en vlijmscherp over en werd het 19-19. Op service en met een cross smash werd de wedstrijd binnen gehaald.

Zou er na 0-3 toch nog winst inzitten? Die zware taak lag op de schouders van Liviena en Robin. In de eerste game hadden ze het erg moeilijk met het agressieve spel van de tegenstanders. Voldurend onder druk en constant ruim verdedigend werd de game gewonnen door ’t Gooi met 21-15. Tijd voor coach Mandy om ze te voorzien van wat tactische tips. De belangrijkste tip was vlakker weg verdedigen zodat de tegenstanders minder tijd had om onder de shuttle te komen en zo fouten gingen maken. Dit hielp want overtuigend pakte beide de game met 21-11 en moest de derde game de beslissing brengen. In deze derde game ging het tot 11-10 gelijk op maar een paar foutjes zorgde voor een kleine voorsprong voor ’t Gooi. Dit hielde ze vast en zo werd de derde game met 21-17 prooi voor het ’t Gooi.

Inmiddels was het 23.30 uur en stond er een eindstand van 4-4 op het bord. Een uitslag die recht deed aan de verhoudingen op het veld en waarmee Almere 15 zich op de derde plaats van de ranglijst nestelde.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-11-2015 om 21:25 uur

    Een heel leuk verslag! En je hebt volkomen gelijk voor wat de doordeweekse wedstrijden betreft.

Reageer op dit bericht (“Bijna volmaakte comeback BV Almere 15 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)