Badminton Vereniging Almere

Het ingewikkelde vervolg van de Carlton Eredivisie

Ik zal proberen aan te geven, althans ik hoop dat ik de uitleg op de site van Badminton Nederland goed begrijp, hoe we nu verder gaan in de Carlton Eredivisie. Qontent Almere is ongeslagen tot nu toe en eindigt in poule B als de nummer één met 56 punten. In poule A is Forza Amersfoort de nummer één met 51 punten.

Qontent Almere speelt in het weekend van 5 en 6 december 2015 de kwartfinale in de play-offs uit tegen BC Victoria, dat als nummer vier is geëindigd in poule A met 19 punten. De tweede play-offwedstrijd tegen Victoria wordt gespeeld op zaterdag 12 december 2015 om 19.00 uur in Sporthal Raggers.

Qontent

Zo speelt Forza Amersfoort ook in het weekend van 5 en 6 december 2015 de kwartfinale tegen de nummer vier uit poule B en dat is Slotermeer. De return is in het weekend van 12 en 13 december 2015.

De andere kwartfinales in de play-offs zijn DKC, de nummer twee in poule A tegen Roosterse de nummer drie in poule B en voorts de nummer twee uit poule B, zijnde Duinwijck tegen Van Zundert Velo, de nummer drie uit poule A.

Tot zover moet het nog te volgen zijn, denk ik en hoop ik.

Vervolgens staan in het weekend ven 9 en 10 januari en het weekend van 16 en 17 januari 2016 de halve finales in de play-offs gepland en dat geeft de volgende wedstrijden

Vervolgens is er een wedstrijd gepland in het weekend van 23 en 24 januari 2016 om de derde plaats voor de verliezers van de wedstrijden in de halve finale van de play-offs en spelen de winnaars de finale op 13 februari 2016 in Den Bosch.

Maar er wordt ook nog gespeeld in een soort degradatiepoule. De verliezers van de kwartfinales gaan dan samen met de teams die als nummer vijf in de beide poules zijn geëindigd spelen om lijfsbehoud in de Carlton Eredivisie middels een halve competitie.
Maar hoe dat nu verder in elkaar zit zal ik proberen op een tweede cursusdag uit te leggen.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos Wu op 16-11-2015 om 09:28 uur

  Hoi Henk, dank voor je uitleg. Ik vrees de tweede cursusdag. Misschien is er wel een derde nodig!!!

 2. Cock op 16-11-2015 om 10:29 uur

  Kom op, zo ingewikkeld is het toch niet? De nr 1 tegen de nr 4 in de kwartfinale en daarna halvefinales waarbij vermeden wordt dat de twee poulewinnaars tegen elkaar komen. Lijkt me vrij logisch toch?

 3. Krijn op 16-11-2015 om 10:31 uur

  Eens met Cock, dit is best te begrijpen, zelfs voor mij :)

 4. Walter op 16-11-2015 om 11:46 uur

  Leuk toernooi, bekertoernooi hoeft dan ook niet meer gespeeld te worden toch...?

Reageer op dit bericht (“Het ingewikkelde vervolg van de Carlton Eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)