Badminton Vereniging Almere

Het was een zware week voor Niezing Almere

Deze week moest Niezing Almere twee keer binnen twee dagen acte de présence geven en wel op zondagmiddag en op dinsdagavond. Gezien onze leeftijd is dit eigenlijk iets te veel van het goede voor ons. We hebben weliswaar een sponsor die is gespecialiseerd in reanimaties, maar we willen daar zelf eigenlijk niet van gebruik maken (als slachtoffer dan, de reanimatie-training hebben we al als team meegedaan, kan ik iedereen aanbevelen).

Zondagmiddag stond de wedstrijd tegen UVO Spirit op het programma. Normaal vind ik zondagmiddag niet zo’n succes, meestal speel je met 2 tot 3 teams in een half lege hal, geen sfeer, geen geluid, enz. Echter dit keer was alles anders, er waren 5 wedstrijden ingepland, waaronder een wedstrijd van team 2, dus volop drukte en reuring. Daarbij kwam dat de sponsor in eigen persoon de gehele wedstrijd heeft gekeken, hetgeen extra cachet geeft aan onze 6-2 overwinning.

Arjen Niezing

Een paar opmerkelijke feiten

De uitslag was natuurlijk zeer plezierig, zoals eerder gemeld 6-2 voor ons: Wij waren klaar voor de dinsdag, de clash met nr 1 Matchpoint.

Deze wedstrijd stond gepland op dinsdagavond 19.30 uur. Weleens geprobeerd om op deze tijd van Almere naar Zaandam te komen, nee? Nooit doen zou ik zeggen, wat een ramp.

Na 1 ½ uur (over 40 km) kwamen we aan in een zeer mooie nieuwe sporthal Zaandam-zuid. De hal was niet ouder dan 1 jaar, erg veel licht, mooie kleedkamers maar een heel erg steriele en daardoor ongezellige kantine.

Matchpoint stond bovenaan en wij stonden op 1 punt op de tweede plaats, dus we hadden er erg veel zin in.

Het bleek dat Matchpoint vorig jaar een klasse hoger hadden gespeeld, echter de dames konden dit niet aan en daarom speelden ze nu vierde klasse. Echter een van de dames was geblesseerd en de invalster die was geregeld moet minimaal een klasse hoger spelen, zo niet een paar klassen. Kortom: we hadden weinig in te brengen, de heren waren sterker dan wij, de invaldame zorgde voor de overige punten. Slecht de wedstrijden van de dame, die normaal in het team speelt, wisten we te winnen, om zodoende met een 6-2 nederlaag naar huis te moeten.

Verder was de tegenstander (net als de kantine) steriel, dus heb ik weinig meer te melden dan de uitslag.

Na een halve competitie te hebben gespeeld staan we dus 5 punten achter op Matchpoint, volgens ons nog steeds overbrugbaar, dus ook de tweede seizoenshelft gaan we voor ieder punt. Tevens hebben we een voorsprong van 4 punten op nummer 3 Amsterdam, natuurlijk geven we dit niet meer uit handen.

De komende weken is er even geen competitie voor ons. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 28 november in Sporthal Raggers tegen Wijcker. Ik hoop een aantal van jullie dan weer te zien, zo niet, dan kan je onze bevindingen in het verslag van de betreffende wedstrijd op de BV Almere site lezen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jos Wu op 12-11-2015 om 12:00 uur

    Leuk verslag! Jullie doen het hartstikke goed. Op naar de eerste plaats zou ik zeggen. Publiek genoeg? check, reanimatie-team aanwezig? check, Sporthal Raggers? check, Aanmoedigingen? check. Nog veel plezier!

Reageer op dit bericht (“Het was een zware week voor Niezing Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)