Badminton Vereniging Almere

Niezing wint van Wijcker

Stel je bent al jong begonnen met badminton. Je komt altijd trouw naar de trainingen, begint al vroeg met competitie spelen en speelt je wedstrijden in de jeugd met wisselend resultaat. Daarna naar de senioren, je let op je voeding, rookt niet en drinkt matig en niet (te) veel sex voor de wedstrijd. En dan eindelijk, eindelijk word je geselecteerd voor het eerste team, weliswaar Wijcker 1, maar een eerste team is een eerste team, nietwaar.

Arjen Niezing

Begin van de competitie: Je kijkt met spanning naar de teamindeling, want je gaat het helemaal maken in je topteam, maar wat is dat?? Dit moet een grap zijn, je zit in een poule met Almere team 19?

Dit is dus wat onze tegenstanders van afgelopen weekend is overkomen: op het scoreformulier staat Niezing Almere 19 – Wijcker 1. Het wordt nog erger voor onze boys en girls uit Wijk aan Zee: zowel de uit- als de thuiswedstrijd is door club Niezing met 5-3 gewonnen.

Voor de wedstrijd had Niezing Almere al een forse tegenslag te pakken, topspeler en goedheiligman Bas Berkelmans lag met griep in bed, dus slechts twee heren voor alle partijen. De partijen die Bas meestal speelt gingen dan ook verloren door Almeerse onwennigheid (+ een mix met twee keer 21-19), maar voor de rest waren de tegenstanders meer Ontwijckers van de Almeerse smashes, drops en andere fraaie slagen.

Dus we hebben wederom een wedstrijd aan de boom der Victory kunnen binden. Daar ook de nummer één Matchpoint met 5-3 heeft gewonnen blijft het gat naar de toppositie 5 punten, nog steeds overbrugbaar dus.

Volgende week spelen we op zondagochtend tegen De Treffers, een team waarbij de leeftijden van de vier deelnemers opgeteld ongeveer gelijk is aan de leeftijd van één van onze spelers (willekeurig wie je kiest). We zullen het dus weer van onze tactische inzichten moeten hebben.

Met betrekking tot de poule-uitbreiding naar 10 clubs: ik heb van de week een intern overleg binnen de club hoe we dit gaan aanbesteden richting de bond. Later meer.

Reageer op dit bericht (“Niezing wint van Wijcker ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)