Badminton Vereniging Almere

Qontent ongeslagen naar de play-offs

Qontent Almere heeft zondagmiddag 15 november 2015 met 6-2 gewonnen van de landskampioen DKC. Voor de laatste wedstrijd in de reguliere eerste helft van de Carlton Eredivisie moest Qontent Almere afreizen naar sporthal ’t Zandje in Den Haag. Ook hier was een aantal supporters meegereisd om ons 1e team aan te moedigen.

Bij het mannendubbel beten Eric Pang en Dave Khodabux de spits af tegen Thomas Wijers en Michiel Kruijt. Een redelijk gemakkelijke winst in de eerste game (21-16) werd gevolgd door een heel moeizame tweede: 21-8 verlies. In de beslissende derde game ontliepen de heren elkaar niet veel maar gelukkig trok Qontent Almere aan het langste eind en won met 21-19.

Qontent

Bij het vrouwendubbel waren Cheryl Seinen en Gita Djajawasito een maatje te groot voor de Haagsen Daisy Bommeleijn en Alyssa Tirtosentono. Cheryl net terug van het Norwegian International toernooi maar van vermoeidheid was niets te merken. De Almeersen wonnen met duidelijke cijfers hun wedstrijd: 21-14 en 21-16.

Bij het dames enkel liet de altijd stijlvol spelende Manon Sibbald zien waarom ze 3e staat in de ranking. Ze versloeg Veerle Wijers met de alleszeggende cijfers 21-13 en 21-14 en dat was geheel niet geflatteerd. De sterk acterende Manon gaf haar opponente geen kans. Alleen het begin van de tweede game ging gelijk op.

Voor Tamara van der Hoeven was het nog even schrikken tijdens de training vrijdagavond. Ze was door haar enkel gegaan maar gelukkig viel het mee. Ze speelde een solide wedstrijd tegen Alyssa Tirtosentono. Juist op de momenten dat haar tegenstandster terug dacht te komen maakte ze de games beheerst af en won met 21-17 en 21-14.

Toen was de beurt aan Eric Pang. Dat je de wedstrijd niet alleen op routine wint was duidelijk. Binnen een mum van tijd stond Eric met 9-1 achter tegen een andere nationale topper Mark Caljouw. Hij hervond zich nog wel maar het was niet voldoende om de game in winst om te zetten en verloor die met 21-13. Die opleving zette hij door om met 21-15 de tweede game te winnen en alles leek goed te komen. Maar zijn tegenstander was tot op het bot gemotiveerd en zette onze Eric in de beslissende game met 21-14 aan de kant.

De eerste gemengd dubbel werd de tweede verliespartij van deze middag. Dave Khodabux en Gita Djajawasito kruisten de degens met Michiel Kruijt en Veerle Wijers. Zij bleken tegen dit “Kruijt” en Wijers niet opgewassen en verloren de eerste game met 21-10. De tweede game leken er toch mogelijkheden maar uiteindelijk kwamen ze ook nu te kort: 21-17.

Van Soerland Sport

De tweede mannen enkel ging tussen Justin Teeuwen en Thomas Wijers. Ook Justin was net teruggekeerd van het toernooi in Noorwegen en won enigszins moeizaam, na een 20-19 achterstand, de eerste game met 22-20. De tweede game verliep een stuk eenvoudiger en met een paar heel mooie punten werd het 21-13.

De tweede gemengd dubbel en laatste wedstrijd van de middag ging tussen Cheryl Seinen met Justin Teeuwen en Daisy Bommeleijn met Mark Caljouw. Bij vlagen een hoogstaande partij met schitterende acties van de Almeerders afgewisseld met, vooral aan het einde van de wedstrijd, aan beide kanten simpele fouten. De eerste game ging redelijk eenvoudig naar Cheryl en Justin met 21-16. De tweede game was een stuk spannender met gamepunten over en weer. Maar uiteindelijk werd het matchpoint toch verzilverd en werd het 26-24.

Het is zeker de moeite waard geweest deze wedstrijden te bekijken en Qontent Almere heeft verdiend de regerend Nederlands kampioen dus met 6-2 verslagen.
Poulewinnaar en geplaatst voor de play offs.

Qontent

De eerste wedstrijd zal in het weekend van 5/6 december tegen Victoria in Hoensbroek worden gespeeld. De return zal op zaterdagavond 12 december zijn in onze eigen sporthal Raggers.
Natuurlijk rekenen de spelers van ons 1e team weer op jullie aanwezigheid en steun.

Tot dan!

Reageer op dit bericht (“Qontent ongeslagen naar de play-offs ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)