Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter,

Op Badmintonline las ik een reactie van Paul Kleijn met onder meer de tekst "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst". Een waarheid als een koe, maar als je dan als BNL een competitiebijdrage vraagt van € 185,-- per jeugdteam, dan hoef je geen helderziende te zijn om vast te stellen dat BNL de toekomst met een dergelijke exorbitante competitiebijdrage zelf fors blokkeert.

Mij zou het niet verbazen als kleine clubs hun jeugdteams niet meer inschrijven, omdat de verhouding van de contributie van een jeugdlidmaatschap van deze verenigingen tot de competitiebijdrage volkomen zoek is. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat er heel veel onvolledige poules zijn.

Van onze 19 jeugdteams spelen er precies twee in een volledige poule van acht teams, de andere 17 teams spelen in poules van zeven en zes teams. En in al deze poules vinden we dan ook nog acht poules met twee Almereteams. En dan rustig op botte wijze € 185,-- per team vragen. Vorig seizoen gaf het zelfde beeld te zien en op een brief van ons in oktober 2014 en een herinneringsbrief in februari 2015 over deze gemankeerde poules, hebben we nimmer antwoord gekregen.

Nu heb ik onze voorzitter Clemens Wortel daar persoonlijk op aangesproken en nu is het bondsbureau op zoek naar deze brieven, die we zowel per post als per mail hebben verzonden.
En Paul Kleijn maar de positivo uithangen, nog even en hij gaat er tsjaka bij roepen.

Zo kan ik ook nog even de administratieve verwerking van de VOG-verklaringen aanstippen. We hebben er 15 aangevraagd en gekregen, maar de financiële bijdrage van het NOC*NSF komt na driekwart jaar maar niet af en het gaat toch om € 450,--. Dan verzoek je BNL om even actie te ondernemen richting NOC*NSF, maar op hulp hoef je niet te rekenen. Je krijgt niet eens antwoord op je verzoek......

Qontent Almere boekt mooie resultaten in de Carlton Eredivisie en is tot nu toe ongeslagen. Op kop in poule B met elf punten voorsprong op Duinwijck dat met 6-2 thuis werd verslagen. Op naar de eerste ronde van de play-offs. In het kader van de wedstrijd Qontent Almere tegen Duinwijck is het vermelden waard dat een badmintonliefhebber uit Raalte de wedstrijd graag wilde bezoeken. We hebben hem gastvrij ontvangen, een ereplaats en een consumptiebon gegeven en de man heeft genoten en komt zeker weer terug!

Maar ook de beide eerste divisieteams Adidas Almere-2 en Adidas Almere-3 draaien mee in de top van deze divisies. En laten we vooral onze jongere ouderen niet vergeten van Niezing Almere-19 uitkomend in de vierde klasse regio. Ook zij staan er goed voor, maar dat kan ook bijna niet anders na de vele trainingskampen in zonnige oorden.

Content zijn we met het aantreden van Geert Berghuis als voorzitter van de recreantencommissie. Een heel belangrijke post binnen ons bestuur, want de belangen van de recreanten moeten worden behartigd. Geert is trouwens een trouw bezoeker van de wedstrijden van Qontent Almere.

Waar we erg blij van werden was het feit dat we benaderd werden door De Kinderkliniek met het verzoek of het mogelijk was een jeugdteam te sponsoren. Dat is inmiddels geregeld, maar we gaan nog een gesprek voeren of we in maatschappelijke zin iets meer voor elkaar kunnen betekenen.

Over mijn jongste kleindochter Sara (5 jaar) blijf ik mij verbazen. Laatst zocht ik iets en kon het niet vinden, maar Sara vond het direct waarop ze zei: "Opa, en je hebt nog wel een bril op".

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Nils van Hoegee op 03-11-2015 om 17:58 uur

  Henk, komt het misschien dat jullie wel de jeugd van de toekomst hebben, maar de rest van Noord-Holland (en misschien Nederland) niet?

  Verder ben ik t je wel met je eens dat alle bedragen veel te hoog zijn, zeker als je mee neemt dat de competitie van de hele regio door vrijwilligers wordt beheert en opgezet.

  Helaas kan ik als regiocompetitieleider niet veel meer doen dan de opgaves indelen in poules. Door jullie vele aanmeldingen en de geringe aanmeldingen van andere verenigingen ontstaat wat jij hierboven schetst; niet volle poules met veel Almere teams... En niet te vergeten de velen terugtrekken van teams...

  Als we zoals jij al eerder hebt aangegeven gaan samenwerken met andere regio's, dan zou je betere competities kunne hebben.
  Echter betekent dat dat de competitie centraal moet worden ingedeeld. Dus eind april kijken wat er in heel Nederland is, en dan poules gaan maken. Gelijk de senioren, bond en 1e en ere divisie erbij en je hebt meteen een goed afgestemd schema.

 2. Cock op 04-11-2015 om 09:51 uur

  En als je toch gaat veranderen Nils..... Doe dan gelijk een teamindeling met poules van 10 teams (zie mijn recente verslagen van Niezing Almere)

 3. Henk Staats op 04-11-2015 om 16:54 uur

  Beste Nils,

  Wij voeren een actief jeugdbeleid. Wekelijks bezoeken we basisscholen en wellicht dat we daarom mede veel jeugdleden en teams hebben.

  Zelf denk ik dat de veel te hoge competitiebijdragen fnuikend zijn voor het aanmelden door verenigingen van jeugdteams voor de competitie. De Badmintonoverheid doet zichzelf de das om.

  Net zoals je zegt, zal eerder overleggen en samenwerken met andere regio's zeker voor de korte termijn een oplossing kunnen zijn om wel voor volledige poules te zorgen. Ik zou overigens wel eens van de afgelopen vijf jaar een lijstje willen zien van het aantal jeugdteams in onze regio. Zou zo maar schrikken kunnen zijn.

  En gisteren kregen we na precies één jaar antwoord op onze brief van 30 oktober 2014. Een antwoordmail van vijf regels. Het komt er op neer dat het jammer voor BV Almere is, maar dat we toch gewoon de volle mep voor alle gemankeerde poules moeten betalen. Dat we op dat antwoord nu een jaar hebben moeten wachten......... Trouwens het is niet alleen jammer voor onze vereniging, maar voor alle verenigingen met teams in onvolledige poules.

  Wel wil BNL met ons in gesprek om te kijken naar oplossingen, omdat het probleem zich ook in 2015/2016 voordoet. Kunnen we en passant mededelen, dat we never nooit de volledige competitiebijdrage zullen betalen voor teams in onvolledige poules.

 4. Nils op 18-11-2015 om 15:42 uur

  @Cock: Ik weet niet of 10 teams de oplossing biedt. Sommige vinden 14 wedstrijden meer dan genoeg. Dubbelweekenden en spelen met oud&nieuw zal niet iedereen even leuk vinden.

  @Henk: Ben benieuwd naar de oplossingen die BNL heeft en of die op korte termijn uitvoerbaar kunnen zijn.

 5. Henk Staats op 18-11-2015 om 15:46 uur

  Beste Nils, er komt een gesprek met BNL. We weten alleen niet wanneer........

 6. Cock op 19-11-2015 om 09:46 uur

  Nils,
  Dit is te makkelijk - Ik ga ervan uit dat degene die zich inschrijven voor de competitie, het spelen van wedstrijden leuk vindt, dus bij jouw opmerking: "sommigen vinden 14 wedstrijden meer dan genoeg" heb ik mijn twijfels. Bovendien hoe weet je dat, is dit wel eens onderzocht? en zo ja mag ik de resultaten van het onderzoek inzien?
  Dubbelweekenden en spelen met Oud en Nieuw hoeft helemaal niet, we kunnen natuurlijk ook het seizoen verlengen en stoppen in maart, ik realiseer me dat een aantal toernooien moet worden herpland, maar dat moet kunnen lijkt mij.
  Dan nog: 14 wedstrijden is meer dan genoeg, maar hoe vaak komt het niet voor dat er geen 8 teams in een poule zijn, dus speel je maar 12 en soms zelf 10 wedstrijden.
  Kortom, ik vind je reactive een beetje kort door de bocht en geef vooralsnog niet op. Ik ben bereid om tijd en energie hierin te steken. Ik zal met ons bestuur overleggen en als jij iemand binnen de bond weet waar ik een goed gesprek mee kan hebben hou ik me van harte aanbevolen. Als jij dit bent, mijn telefoonnummer en mail is bekend bij BV Almere

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter, ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)