Badminton Vereniging Almere

Is het nu 5-0 of 5-1 voor Qontent

Zaterdag 12 december 2015 moest Qontent Almere in Sporthal Raggers de tweede play-offwedstrijd van de kwartfinale tegen Victoria spelen. Na de 6-0 van vorige week in Hoensbroek was de verwachting dat ook nu een eenvoudige overwinning zou worden geboekt. En dat werd het ook. Met de pas van een griep herstelde Justin Teeuwen en als toeschouwer aanwezige Stephan Branderhorst (geblesseerd) ging de wedstrijd, die slecht een uur en een kwartier duurde, van start met de dubbels.

Qontent

Eric Pang en Dave Khodabux namen het op tegen Ben Maes en Niels Veenstra. Hoewel het in het begin nog redelijk gelijk op ging namen de Almeerders relatief eenvoudig afstand van de mannen uit Hoensbroek en konden laten zien waarom zij duidelijk de betere waren. Het werd tweemaal 21-13.

Nog gemakkelijker ging het af voor Cheryl Seinen en Gita Djajawasito. Binnen een mum van tijd stonden zijn in de eerste game voor met 11-1 tegen Marloes en Lieke Maes. Maar Marloes moest ziek opgeven en dus stond het al snel 2-0 in de wedstrijd.

De derde partij ging tussen Tamara van der Hoeven en Jessie van Wijk, vorige week nog de tegenstandster van Manon Sibbald. In de eerste game ontliepen de dames elkaar niet veel maar aan het einde van deze game ging het bij Tamara steeds beter en haar tegenstandster werd meer en meer tot fouten gedwongen. In de tweede game zette Tamara haar goede spel voort en won simpel met 21-7.

Inmiddels was Manon Sibbald aan de vierde partij begonnen tegen Lieke Maes die vorige week tegen Tamara van der Hoeven speelde. Manon won vrij eenvoudig en liet wederom zien wie de terechte winnaar was. Met soms zeker lijkende punten voor haar tegenstandster slaagde ze met haast onmogelijke returns toch de shuttle in het spel te houden en het punt te maken. Met ook enkele fraai geplaatste shuttles won Manon met 21-13 en 21-15.

Tijdens de wedstrijd van Manon was Eric Pang aan de vijfde partij begonnen tegen Milan van Renselaar. Als je even niet had opgelet had je zo de eerste game kunnen missen. Zonder een stap teveel te hebben gezet declasseerde Eric zijn opponent door die slechts acht punten te gunnen. Het werd 21-1 en 21-7.

Net aan zijn partij tegen Niels Veenstra begonnen hield Justin Teeuwen het bij 11-7 in de eerste game voor gezien. Pas hersteld van een fikse griep was het niet verstandig om de wedstrijd uit te spelen. De wedstrijd was door de winst van Eric Pang toch al op een beslissende 5-0 voor Qontent Almere gekomen.

Geplaatst voor de halve finale. Weer een stap gezet naar zo begeerde landstitel. Daar mag men Qontent Almere toch wel een favoriet voor noemen. Als enige ploeg nog ongeslagen in de Carlton Eredivisie.

Nog drie wedstrijden te gaan! Zet maar vast in je agenda: 16 januari 2016 om 19.00 uur de laatste thuiswedstrijd in Sporthal Raggers en dan hopelijk met z’n allen naar de finale op 13 februari 2016 in Den Bosch.

Qontent

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Stephan op 12-12-2015 om 22:49 uur

    Top! Logischerwijs nu de halve finale tegen DKC, een soort vervroegde finale. Het is trouwens 5-1, Justin was al begonnen met de wedstrijd.

Reageer op dit bericht (“Is het nu 5-0 of 5-1 voor Qontent ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)