Badminton Vereniging Almere

Niezing solide op plaats 2 en wellicht nog meer?

Iedere week geef ik op zondagavond aan Henk (Staaats) door wat Niezing Almere heeft gespeeld. Kan hij alvast de stand op de BVA website plaatsen. Een extra berichtje voor ons op de site en dus (weer) extra exposure voor onze sponsor Arjen Niezing. Afgelopen weekend dit dus ook weer gedaan, en op onze uitslag reageerde Henk met : ”Het moet niet gekker worden”. Nou Henk bij ons geldt het gezegde “Hoe ouder hoe gekker”, dus je kan nog wel wat verwachten. Waarom Henk dit opmerkte kunt u verderop lezen.

Arjen Niezing

De afgelopen twee wedstrijden heeft Niezing Almere wedstrijden op stand gespeeld, immers vorige week tegen “De Treffers” uit Kortenhoef (ligt in het Gooi) en afgelopen zondagmiddag tegen ‘t Gooi (hoe toevallig, ligt ook in het Gooi).

De wedstrijd tegen De Treffers was een gevecht tussen oud en jong, hoe jong? Nou als je tegenstander na afloop van de wedstrijd aan tafel huiswerk zit te maken begrijp je wel dat dit eigenlijk niet de tegenstanders zijn waar wij tegen willen spelen. Het liefst spelen wij natuurlijk tegen andere volwassenen, de communicatie en gesprekken zijn dan toch anders en wat mij betreft prettiger. Maar ja, we kunnen een boel regelen, maar niet wie onze tegenstanders zijn, dus moeten we gewoon tegen hen spelen. De jongelui waren prima spelers, echter ze moeten nog wat gelouterder worden om ons, oude rotten te verslaan. We konden dus met 5 punten in de knip naar Almere terug keren.

Een week later de wedstrijd tegen ’t Gooi in onze eigen Sporthal Raggers. ‘Uit’ hadden we met 3-5 gewonnen, dus wederom een kans om een overwinninkje te scoren. Maar… toen de HD met 24-22 in de derde set gewonnen werd (en we hadden nog haast geen HD gewonnen) gloorde er toch iets meer. Niezing kreeg meer en meer zelfvertrouwen en deelde klets, klats, klandere de ene tik uit na de andere.

Alle partijen die uit nog verloren gingen wisten we nu te winnen en aan het einde stond er een klinkklare 8-0 op het scoreformulier, dus helemaal niets in ’t Gooi, olé, olé en de eerder gememoreerde opmerking van de voorzitter.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat heer Fortuin dit keer op de Almeerse schouders zat, al eerder gemeld dat de HD 24-22 in de derde set werd gewonnen, de 1ste DE werd met 21-19 in de derde set in Almeers voordeel beslist. Maar toch: 8-0 is de eindstand en hoe deze tot stand is gekomen is van secundair belang.

Koploper Matchpoint heeft beide weken met 5-3 gewonnen, dus we hebben in één klap onze 6 punten achterstand gehalveerd.

Aanstaande zaterdag spelen we tegen nummer 3, Amsterdam, deze staan 9 punten achter, dus een direct gevaar zijn ze niet voor ons, echter het kan wel eens een nieuwe kans zijn om (nog) dichter bij de koploper te komen.

Raggers

Reageer op dit bericht (“Niezing solide op plaats 2 en wellicht nog meer? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)