Badminton Vereniging Almere

Amy Tan onderweg naar badmintontop

De 14-jarige Amy Tan van Badminton Vereniging Almere hoopt dat ze op termijn aansluiting kan vinden bij de nationale badminton-top. Het grootste talent van BV Almere maakt op dit moment deel uit van het nationale talententeam, dat traint onder leiding van de meervoudig Nederlandse Kampioen Eric Pang...

Volgens Pang is Tan een echt natuurtalent. Ze is een beetje in het nadeel omdat ze vrij klein is, maar dat compenseert ze met goed tactisch inzicht en slim spel. Amy is een fijne leerling vertelt Pang: "Ze pakt alles heel snel op en dat is voor mij als trainer heel fijn."

Omdat ze in haar eigen leeftijdscategorie niet meer op niveau kan spelen, komt ze nu al uit bij de senioren. Amy behoort tot de beste speelsters van Nederland en volgens haar coach kan ze heel ver komen.

zie verder http://www.omroepflevoland.nl/sport/131378/almere-amy-tan-onderweg-naar-badminton-top

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. jos wu op 11-01-2016 om 10:48 uur

  Amy: heeeeeel veeeel succes met badmintonnen! Kom je ook kijken naar de playoff wedstrijd komende zaterdag?????
  Jos Wu

 2. Kian op 11-01-2016 om 12:34 uur

  Net als afgelopen zondag kan Amy niet kijken naar de halve finale playoffs omdat ze zelf competitie moet spelen. Deze keer wel gelijktijdig in onze thuishal waar haar team zelf kampioen hoopt te worden.

 3. ernst op 11-01-2016 om 12:41 uur

  Ik ben erbij, ga hoppen naar team 5. Neem je wel geld mee Kian??

Reageer op dit bericht (“Amy Tan onderweg naar badmintontop ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)