Badminton Vereniging Almere

Porsche Garage Almere J12 kampioen!

Het kampioenschap in de klasse U15 zou beslist worden op de laatste speeldag tussen de nummer 1 (Almere J12) en de nummer 2 (Velsen J4).

Hoewel Almere met een voorsprong in punten de wedstrijd in ging waren een aantal ouders, waarvan ik de namen hier niet zal noemen, er niet gerust op dat het kampioenschap binnengehaald zou worden. De wedstrijden van de tegenstander werden erop nagekeken en alle partijsamenstellingen geanalyseerd. Er werd zelfs een tactisch plan opgesteld waarmee J12 de wedstrijd in zou gaan.

In de heren dubbel namen Kessar en Jeroen het op tegen de sterke combinatie Gus en Bryce die in de thuiswedstrijd nog te sterk waren. Vanaf de eerste shuttle speelde Almere zeer geconcentreerd en met een goed coachende Kessar waren onze jongens in de 1e set de bovenliggen partij (13-21). In de 2e set was er een klein dipje maar met zeer sterk badminton werd het eerste punt binnengehaald (19-21). Voor Gus pas zijn 1e nederlaag van het seizoen.

In de damesdubbel moesten Annabel en Dagny het opnemen tegen Isabella en Zoe. Dit was 1 van de partijen die de ouders, waarvan ik de namen hier niet ga noemen, vooraf als een nederlaag ingecalculeerd hadden. Tegen de verwachting in ging de partij in de 1e set gelijk op. De Almeerse dames waren zeker niet van plan zich er zo maar bij neer te leggen en speelden een goede partij. Toch was Velsen de sterkere en won in 2 sets (21-19 en 21-14).

In de 1e herenenkel had Sam de ondankbare taak het tegen Gus van Zuuk op te nemen. Gus had tot de herendubbel nog geen partij verloren en was dus een gevreesde tegenstander. Dat “opofferen” in een tactisch plan iets anders is dan opgeven liet Sam aan de meegereisde ouders zien. Met veel kracht werd getracht zijn tegenstander onder druk te zetten en dit lukte met regelmaat. Zo ontstond er een uiterst vermakelijke 1e set waarbij beide heren tot de bodem moesten gaan. Toch was het Gus die in 2 sets (21-17 en 21-9) de wedstrijd voor Velsen binnenhaalde. 2-1 in de wedstrijd.

Vervolgens was het aan Annabel om het belangrijke 2e punt en daarmee het kampioenschap binnen te halen. Uiterst geconcentreerd schoot Annie uit de startblokken en met sterk spel werd de 1e set vrij gemakkelijk binnengehaald (12-21). In de 2e set waren de rollen omgedraaid en kwam Annabel zelfs op een 14-5 achterstand te staan. Maar Annabel liet zien wat vechten is. Met een kenmerkende verbetenheid en bijbehorende blik werd de 2e set (17-21) en het kampioenschap binnengehaald.

Maar voor J12 was dit niet genoeg. Niet alleen het kampioenschap maar ook de ongeslagen status moest worden binnengehaald. Kessar ging hierin voorop en speelde een sterke wedstrijd. In 2 sets (15-21 en 14-21) haalde hij het 3e punt binnen. In de 2e VE moest Dagny het opnemen tegen Isabella. Een bekende tegenstandster die in de afgelopen seizoenen de nodige Almeerse dames had verslagen. Een haast ondankbare taak binnen het “plan” temeer dit pas de 2e volledige wedstrijd van Dagny was na haar afwezigheid vanwege diabetes. Dagny gaf alles wat ze had en was niet bereid om de partij zomaar af te staan. Hoewel Velsen de partij in 2 sets (21-11 en 21-12) won, stapte ook Dagny als overwinnaar van het veld. Het vertoonde spel en haar inzet maakte duidelijk dat ze weer helemaal terug is. Klasse!!

Zo kwam de wedstrijd op 3-3 en moesten de gemengd dubbels gewonnen worden om de overwinning binnen te halen. Jeroen en Annabel speelden een aantrekkelijke 3 setter. De wedstrijd werd gewonnen maar nog leuker was dat ze vrijwel geen coaching nodig hadden. Elkaar stimulerend en coachend lieten zij de ouders, waarvan ik de namen hier niet ga noemen, even zien dat dit team prima weet wat ze moeten doen als het moment daar is. Als laatste mochten Dagny en Sam de baan op. In een spannende partij lieten ook zij zien hoe mooi badminton kan zijn. Niet zomaar genoegen nemen met een rol binnen “het plan”, maar zelf een overwinning binnenhalen is wat op het spel stond. Er was een 3 setter voor nodig maar een welverdiende overwinning was het resultaat.

Met een 3-5 overwinning en stuk voor stuk geweldige partijen heeft J12 laten zien dat een plan niet alles is. Inzet, plezier en teamgeest was jullie manier om dit kampioenschap te veroveren. Geweldig gedaan!!

Jullie trotse ouders.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 25-01-2016 om 17:18 uur

Een heel leuk verslag en natuurlijk de felicitaties!

2. nicole op 25-01-2016 om 17:29 uur

Supertrots op die 5 bikkels maar ook op de meiden die ons gedurende dit seizoen geholpen hebben door in te vallen!!!

3. Ton op 25-01-2016 om 17:33 uur

Je hebt gelijk Nicole! Dit kampioenschap is ook van de dames die ons geholpen hebben. Allemaal bedankt!

4. Mariska Koopmanschap op 25-01-2016 om 17:50 uur

Ze waren geweldig. En namens Dagny en mij. Superbedankt voor alle geweldige vervangsters tijdens afwezigheid van Dagny! Dankzij jullie is team j12 natuurlijk ook zo ver gekomen. Helemaal top dat iedereen klaar heeft gestaan voor ons! :D :D :D

5. Shazia (kessar) op 25-01-2016 om 19:22 uur

Heel mooi stuk geschreven Ton!! Ik ben supertrots op alle winnaars!! :D. Ton, hartelijk bedankt dat ik met jullie mocht meerijden elke keer!!!!

6. Angelique op 25-01-2016 om 20:18 uur

Ook wij zijn supertrots op alle 5 kanjers! Wat een wedstrijd hebben jullie gisteren laten zien! Een verdiende overwinning en kampioen. En inderdaad alle invallers bedankt die ook mee hebben geholpen aan dit resultaat.

7. Shazia (kessar) op 25-01-2016 om 21:41 uur