Badminton Vereniging Almere

Sterk bezet Trofea Junior Master Almere 2016

In het weekend van 19 en 20 maart 2016 organiseert BV Almere voor de 23ste keer de Trofea Junior Master. Met 247 deelnemers is het toernooi goed bezet ent met de komst van de ijzersterke Denen en een delegatie uit Duitsland behoort het toernooi wellicht tot de sterkste in het junior master circuit. Zaterdag en zondag worden er 594 partijen afgewikkeld en gezien dit grote aantal wordt er op zaterdag in twee accommodaties gespeeld.

Het Trofea Junior Masters toernooi is onderdeel van het Junior Mastercircuit van Badminton Nederland en jaarlijks vinden er 13 Junior Mastertoernooien plaats, waarbij Almere niet meer weg te denken is uit het rijtje verenigingen dat een Junior Master toernooi mag organiseren.

Het Trofea Junior Master Almere is een van de zes Junior Master toernooien in het Junior Master Circuit waarbij de U-15 is opgedeeld in een U15+ en de reguliere U-15 categorie. Het toernooi is een verplicht toernooi voor alle academies en de spelers van de nationale selectie <15.

Het toernooi zal op zaterdag in twee volgende twee sporthallen worden gespeeld:

Sporthal Raggers (10 banen)
Bongerdstraat 6
1326 AB Almere-Stad
In deze sporthal speelt zaterdag de <11 en <13
Speeltijden: 9.30-ca 18.00 uur

Sporthal Almere Haven (11 banen)
Parkwerf 138
1354 EB Almere Haven
In deze sporthal speelt zaterdag de <15, <15+ en <17
Speeltijden: 9.00-ca 18.00 uur

Op zondag zijn alle wedstrijden in Sporthal Raggers. De finales staan gepland vanaf 14.00 uur.

Wegwerkzaamheden A1/A6

Komend weekend vinden er werkzaamheden plaats bij knooppunt Muiderberg. Hierdoor is de verbindingsboog vanuit Amsterdam naar Almere afgesloten. Omleidingen worden aangegeven maar de extra reistijd is ongeveer 30 minuten.

Voorbeschouwing

Bij de <11 zal alles in poule worden gespeeld. Bij de jongens is de Almeerder Noah Haase de favoriet en bij de meisjes Chloë Li maar de Denen mogen niet onderschat worden. Bij de vorige editie wonnen ze alle onderdelen!

Al jaren zijn het aantal inschrijvingen bij de <13 het hoogst. Dit jaar zijn de meeste inschrijvingen bij de meisjes <13; 37! Bij de jongens is het Ivory Johan die de Denen van de eerste plaats moet zien te houden en bij de meisjes ligt die druk bij Jaymie Laurens.

In de <15 gaan de schools de strijd met zich aan. Bij de jongens zijn er geen uitgesproken favorieten. Bij de meisjes lijkt Yasmin Velraeds de kandidaat voor de meeste ereprijzen.

In de <15+ zullen de Duitsers proberen de Denen en Nederlanders van de prijzen te houden. De verwachting is echter dat het wederom een tweestrijd zal worden tussen Denenmarken en Nederland. De nationale selectie zal het zwaar krijgen tegen de elite spelers uit Denenmarken!

In de oudste groep <17 ondanks eerdere toezeggingen slechts twee Deense meisjes. De verwachting is niet dat die op kunnen tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Bij de jongens lijkt Gilles de Kock met tweemaal als eerste geplaatst (ME&GD) de sterkste jongen. Maureen Zewald is tweemaal als eerste geplaatste en eenmaal als tweede geplaatst bij de meisjes de te kloppen dame.

De volledige loting en speeltijden zijn te vinden op badminton.toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Sterk bezet Trofea Junior Master Almere 2016 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)