Badminton Vereniging Almere

Kruijt en Van der Hoeven winnen Qontent Master Almere 2016

In het weekend van 2 en 3 april 2016 vond wederom het Qontent Master 4 6 toernooi Almere plaats. Met in totaal ruim 170 deelnemers was er in elke categorie een uitdagend spelersveld. Bij de heren stond Michiel Kruijt in drie finales maar was het Jim Middelburg die er twee won. Bij de dames zorgde Tamara van der Hoeven voor een Almeerse overwinning in het vrouwenenkel maar won Myke Halkema de andere twee finales. Het Qontent Master was het derde toernooi van het Carlton Master Circuit 2016 welk in totaal bestaat uit zes toernooien.

In het mannenenkel stonden twee ongeplaatste spelers in de finale. Tim Vaessen had met de als eerste (Jerry Natenstedt), vierde (Jim Middelburg) en vijfde (Ralph Starren) geplaatste afgerekend terwijl zijn tegenstander in de finale Michiel Kruijt de als tweede (Leon Nottelman) en derde (Alex Vlaar) geplaatste had verslagen. De immer hard werkende Tim Vaessen kon het in de finale niet meer belopen tegen de slim spelende Michiel Kuijt. Met 21-9 en 21-13 ging de overwinning overtuigend naar Michiel Kuijt.

Ook de vrouwenenkel finale was een verrassende. Met het afzeggen van Alida Chen benutte Tamara van der Hoeven haar kans in de onderste helft van het schema. Na een zwaar bevochte halve finale wachtte Dorien Lups in de finale. Dorien Lups had in de halve finale overtuigend gewonnen van Xandra Stelling die in de kwart finale verrassend in drie games had afgerekend met de als eerste geplaatste Lisa Khoeblal-Malaihollo. De finale werd er een van hoog niveau die uiteindelijk pas in derde game in de verlenging met 23-21 door Tamara van der Hoeven werd gewonnen.

Het mannendubbel werd een strijd tussen de als eerste geplaatste Jim Middelburg / Russell Muns en de als tweede geplaatste Michiel Kuijt / Leon Nottelman. Het werd een meer dan fraaie finale met spectaculaire rally’s. In de eerste game hadden Michiel Kuijt / Leon Nottelman een mooie voorsprong maar ze lieten zich toch nog verrassend het spreekwoordelijke kaas van het brood eten 20-22. Ook de tweede game was het aanzien meer dan waard maar helaas voor de toeschouwers kwam er geen derde game. Met 21-18 ging ook de tweede game en daarmee de titel naar Jim Middelburg / Russell Muns.

Net als bij het mannendubbel was ook de vrouwendubbel de verwachte finale tussen de als eerste geplaatste Myke Halkema / Lisa Khoeblal-Malaihollo en de als tweede geplaatste Tamara van der Hoeven / Dorien Lups. In de eerste game gingen Myke Halkema / Lisa Khoeblal-Malaihollo als een speer en met 21-8 werd de game gepakt. In de tweede game boden Tamara van der Hoeven / Dorien Lups meer tegenstand maar ze konden niet verhinderen dat ook deze game, en daarmee de titel, werd gewonnen door Myke Halkema / Lisa Khoeblal-Malaihollo.

In de finale van het gemengd dubbel lieten Jim Middelburg / Myke Halkema zien dat ze, zoals verwacht, het beste gemengd dubbel zijn in de Nederlandse eredivisie. In twee games werd er in de finale afgerekend met het toch niet bepaald slecht spelende Michiel Kuijt / Daisy Bommeleyn.

Categorie 4

Het mannenenkel kende een Almeerse finale tussen Gijs Berkelmans en Bat Schouten. De eerste game ging met 25-23 naar Gijs Berkelmans en in de tweede game had hij kansen de game en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bat Schouten weerde zich kranig en wist met een uiterste krachtinspanning de tweede game toch te winnen met 21-19. In de derde game ging het tot 14-13 gelijk op maar toen ging het kaarsje bij Gijs Berkelmans, na ook al een zware gemengd dubbel finale, langzaam uit. De vermoeidheid zorgde voor enkel foutjes en de winst ging met 21-14 naar Bat Schouten.

Het vrouwenenkel was een finale tussen de ongeplaatste DKC’er Charissa Kuiper en de als tweede geplaatste Cera Samuels (Geldrop). In een mooie finale was Cera Samuels net wat constanter en won in twee games de titel.

Het mannendubbel tussen Daan Hoksbergen / Kyle van der Vliet tegen Wessel van der Aar / Finn Achthoven gaf alles wat een mannendubbel zo mooi maakt. De eerste game ging naar Wessel van der Aar / Finn Achthoven maar het was het sterkere fysiek van het ‘oudere’ koppel Daan Hoksbergen / Kyle van der Vliet die de doorslag gaf.

Het vrouwendubbel ging tussen Jamie van Kleinwee / Sarah Mahmoodi en het Almeerse koppel Sharon Brouwer / Maren Lanzl. Beide koppels hadden een zware halve finale in de benen en wellicht dat dit de oorzaak was dat de finale nooit echt leek te ontbranden. In twee games wonnen Jamie van Kleinwee / Sarah Mahmoodi.

In het gemengd dubbel stonden het als eerste geplaatste koppel Andreas Pohan Simandjuntak / Judith Goudzwaard tegen de Almeerders Gijs Berkelmans / Amy van Stenus in de finale. Het werd een mooie finale! De eerste game ging met 21-18 naar het als eerste geplaatste koppel. In de tweede game kregen de Almeerders bij 21-20 de kans om de stand gelijk te trekken maar een smash in het net zorgde voor 21-21. De volgende twee rally’s waren het aanzien meer dan waard en werden gewonnen, en daarmee de game en wedstrijd, door Andreas Pohan Simandjuntak / Judith Goudzwaard.

Categorie 6

In categorie 6 stonden er Almeerders in vier finales maar helaas werd er geen enkele gewonnen. Het vrouwendubbel werd gespeeld in een poule en daar stonden wel Almeerders op de hoogste twee treden. Hier werden Iris Kikkert / Anouk van Oss eerste en Cindy Evers / Patricia Michael tweede.

Raggers

In het mannenenkel verloor Denzell van Soerland in een spannende drie gamer van Bart Hoksbergen. Ook in het vrouwenenkel was een derde game nodig om de beslissing te brengen. Met 20-22 verloor Iris Kikkert van Ilse Niewold. In het mannendubbel stonden de ‘veteranen’ Edwin Gijsen / Robert Rosendal tegen een 30 jaar jongere koppel Jason Miao / First Wongsrila. Twee zware toernooidagen hadden hun tol geëist en in twee games wonnen het jeugdige koppel Jason Miao / First Wongsrila. Het gemengd dubbel werd een prooi voor Bart Hoksbergen / Sarah Mahmoodi waarmee Bart Hoksbergen zijn tweede titel binnen haalde. In de finale werd in twee games gewonnen van Richard Verschoor / Anouk van Oss.

Alle uitslagen winnaars staan hier. Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de referee, toernooiorganisatie, scheidsrechters en de barvrijwilligers.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 04-04-2016 om 07:47 uur

Mooi toernooi, goed georganiseerd en prima partijen.

2. Robert Rosendal op 04-04-2016 om 08:32 uur